07.07.2006, 23:39
Na allegro bywa,ale cena jest ........... bandycka :angry:
|
Czarne Płyty Ds
|
|
07.07.2006, 23:39
Na allegro bywa,ale cena jest ........... bandycka :angry:
08.07.2006, 15:14
Cytat:Originally posted by aaadam@Jul 7 2006, 10:39 PMA Ty by za ile sprzedał? Jak by już musiał
08.07.2006, 17:33
Cytat:Originally posted by Barciu+Jul 8 2006, 02:14 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Barciu @ Jul 8 2006, 02:14 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-aaadam@Jul 7 2006, 10:39 PMA Ty by za ile sprzedał? Jak by już musiał [/b][/quote]oj pytanie ma błędne brzmienie, powinno być: "za ile bym to kupił?" bo jak już bym miał no to nie ma ceny za którš mógłbym to sprzedać (zresztš to jaka profanacja pozbywać się dzieł mistrza - je można tylko nabywać!
08.07.2006, 18:23
Cytat:Originally posted by aaadam@Jul 8 2006, 04:33 PMDlatego zaznaczyłem: "jak by już musiał", czyli w obliczu mierci głodowiej na przykład. No i skoro nie ma ceny, za którš mógłbys sprzedać, to nie spodziewaj się, że kupisz za cenę przystępnš
08.07.2006, 23:46
nawet mierć głodowa nie pozbawiłaby mnie tej płyty
25.10.2006, 18:58
Dzi od wczesnego popołudnia spoglšda na mnie z dużej okładki płyty czterech meżczyzn. Od lewej Steve Phillips, Mark Knopfler, Guy Fletcher i Brendan Croker. Tak, tak Missing...Presumed Having A Good Time The Notting Hillbillies. Jestem szczeliwym posiadaczem tejże czarnej płyty. Waldku-Jambore sprawiłe niesamowitš niespodziankę i olbrzymiš frajdę. WIELKIE DZIEKUJĘ
Something's going to happen
To make your whole life better Your whole life better one day
25.10.2006, 21:57
O tak!
Nie wytrzymałem i musiałem się pochwalić na forum Dla mnie to pod każdym względem kolekcjonerski biały kruk. A już od lat zbieram czarne płyty DS/MK dla magicznych okładek. Przede wszystkim
25.10.2006, 22:03
Opowiedz jeszcze co o tym bo ciekawoc mnie zjada. Jaki udział miał w tym wszytkim dobrze nam znany Waldek zwany Jamborem ??
Ładnie proszę
25.10.2006, 22:15
Którego popołudnia (była chyba niedziela) zadzwonił do mnie Jambore prosto z Jarmarku Dominikańskiego w Gdańsku, że trzyma w dłoni włanie ten album. Ale był podobno lekko podniszczony więc przekazał mi tę informację bo wiedzał, że szukam tej płyty ale że trzeba się uzbroić w cierpliwoć i czekać na kolejnš dostawę. Aż przyszedł 25 dzien padziernika. Tak to mniej więcej było.
A ja znów cieszę sie jak dziecko, choć czarnych płyt nie słucham od lat. To się nazywa totalne Markowe zakręcenie . Na szczęcie jestem wród swoich i w Dobrym Towarzystwie.
25.10.2006, 22:18
I włanie to totalne Markowe zakręcenie trzyma nas tutaj do kupy !!
!! A GDZIE JEST JAMBORE ??!! :wacko:
25.10.2006, 22:23
Jako wydaje mi sie że vinylowe "Missing..." to żaden rarytas... a może kto wie co to za nagranie?
http://www.vinyltap.co.uk/shop/item/6066...23975.aspx
26.10.2006, 16:17
Jak kto przez lata szuka jakiej płyty starodawnš metodš czyli jak najdalej od tych wszystkich aukcji, allegro, zakupów internetowych itd. itp. i w końcu się udaje z pomocš Kogo to jest to dla mnie rarytas
26.10.2006, 16:24
Trofeum raczej.
26.10.2006, 16:54
Zwał jak zwał ale najwyższa półka
26.10.2006, 18:53
'to żaden rarytas'
(Może to i nic ale ) strona którš podajesz mówi że jest to 'world wide rarities' : )
26.10.2006, 20:43
Cytat:Originally posted by pogdan@Oct 26 2006, 05:53 PM'to żaden rarytas' pisałem majšc na myli "Missing..." a strona, którš podałem, to zupełnie inna historia. Dla mnie rarytasem jest co co można wyłšcznie wygrzebać w jakim (często odległym geograficznie) sklepie z płytami, w którym nie wiedzš co to jest alfabet lub np. co o co muszę powalczyć choćby na internetowych aukcjach. Wybacz Robsonie, ale jeżeli naprawdę się czego szuka, używa się do tego wszystkich metod bedšcych w zasięgu możliwoci. wiat się zmienia i starodawne metody coraz częciej zawodzš...
27.10.2006, 04:00
więte słowa. W latach 80-tych zdobycie płyt DS (oryginalnych, nie "licencjonowanych" wydań bułgarskich lub NRD-owskich) graniczyło dla mnie z cudem. Kiedy więc udało mi się wyjechać do RFN i kupić analogi oraz kasety, mylałem, że złapałem Pana Boga za nogi. W kolejnej dekadzie sytuacja geopolityczna się zmieniła i zaczšłem polować na płyty w Polsce. Takie łowy trwały jednak nawet po kilka lat. Kiedy w jednym ze sklepów muzycznych w centrum Wrocławia, chyba w 1995 roku, natknšłem się przypadkiem na "Stay Tuned" Cheta Atkinsa, mylałem, że oszaleję ze szczęcia (uwielbiałem "Cosmic Square Dance" od momentu, kiedy Marek Gaszyński zagrał go w PR w lutym 1986). Teoretycznie mógłbym powiedzieć, że szukałem tej płyty 9 lat.
Dwa lata póniej do poszukiwań wykorzystywałem juz internet (signum temporis! , a większoć płyt, na których gocinnie zagrał MK, kupiłem na eBay'u (to nie gryzie, Robson! ). Częć z nich bez wštpienia można uznac za rarytasy - czyli wydawnictwa mało znane i niewznawiane po wyczerpaniu nakładu.Obiektywnie rzecz bioršc, "Missing..." również nie została wznowiona, więc de facto jest rarytasem.
27.10.2006, 14:25
Toć przecie mówie że jest rarytasem
Shiver gdyby starodawne metody zawodziły nie mialbym całej dyskografii DS na winylach Ale oczywicie masz rację że szuka się wszystkimi metodami jednak przed laty miałem to szczęcie że mogłem z bliska zobaczyć wszystkie czarne plyty DS (niewielki sklepik w Chicago) za góra 2 dolary od sztuki. Nie wahałem się oczywicie ani sekundy. I to chyba ta różnica. W internecie nie jestem w stanie spradzić w jakim sš stanie poszukiwane rarytasy.
21.03.2007, 23:10
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Ksišżka, Albo Coś Obszernego O Historii Ds | Stach | 5 | 14,036 |
01.02.2008, 19:36 Ostatni post: pablosan |
|