![]() |
|
Czarne Płyty Ds - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Fanowskie zasoby (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=7) +--- Wątek: Czarne Płyty Ds (/showthread.php?tid=398) |
Czarne Płyty Ds - Robson - 23.05.2006 Once Upon A Time In The West udało mi się w całkiem niewielkim sklepie kupić wszystkie czarne płyty ukochanego zespołu. I to za mieszne ceny. Wtedy już raczej nie słuchałem muzyki na adapterze ale od razu kupiłem żeby mieć choćby dla okładek. Niedawno zobaczyłem winyl Shangri-La przepięknie wydany z rozkładanš okładkš to prawie co mnie naszło aby stary adapter odkurzyć i naprawić. A pro po 20 czerwca ukazuje się w tym formacie All the Roadrunning i za każdym razem duże płyty sš przepięknie wydane bo najczęciej sš to podwójne albumy. Czy też tak jak ja odczuwacie duży sentyment i szacunek do czarnych płyt? Czarne Płyty Ds - ania - 23.05.2006 mam tylko jedna, ale za to jaka Love over Gold! adapter tez do naprawy- moj brat jak byl maly uwielbial sie nim bawic udawal, ze jest kierowca autobusu. za pasazera robil mu mis, czasem mama
Czarne Płyty Ds - pogdan - 23.05.2006 Cenię sobie adapter za jego nie samowitš prostotę a mianowicie jednš wajhę. Nie mam automatycznie opuszczanej i mam tak żę zawsze chcę jak najdelikaniej upuscić no i zawsze nie wychodzi. Troszczkę to skrzeczy ale te skrzeki wg mnie sš w miarę naturalne i głowa dobrze je znosi a nawet sš jej jakie drobne zaburzenia potrzebne żeby się nie idelizowała (a co bedę bronił i wynosił nad kwadrofoniczne sprzęty), a przy pięknej muzyce nie zuważalne.Do dzisiaj używam tego wynalazku, i też mam tylko jednš płytę 'Local Hero' wczoraj słuchałem, a i teraz sobię włšcze by sobie poleżeć i podegustować się tš pięknš muzykš. Jest naprawdę mistrzowska. Saxofon i gitara jak one pięknie grajš. Jutro też zagra. Dobra zaczęło się "Going Home: Theme Local Hero" Mark Konpfler, Alan Clark, Mike Brecker, Tony Levin. Szacunek jak najbardziej. Do płytki CD która prawie z każdym czasopismem jest dodawana czego takiego się nie ma.'20 czerwca ukazuje się w tym formacie All the Roadrunning'. Mylałem że już czego takiego nie robiš, a wolał bym mieć zdecydownie taki format od obecnego. Kto wie jeli rozsšdna cena. Czarne Płyty Ds - marcin.h - 23.05.2006 Nie mogę powiedzieć, żebym odczuwał sentyment do winyli, bo po prostu nie znam. Kiedy nam puszczali w przedszkolu hity Majki Jeżowskiej, Fasolek i czego tam jeszcze na adapterze, ale przestałem się nim interesować, kiedy dostałem po d...pie za przyklejanie plasteliny do płyt i na tym się skończyła moja przygoda z winylami a pierwszy sprzęt grajšcy jaki pamiętam z domu to "DARIA" (?) która wcišgała prawie każdš kasetę
Czarne Płyty Ds - olaph72 - 24.05.2006 Moje pierwsze płyty DS były włanie na analogach (BIA, Alchemia - kupione chyba w Trewirze) oraz na kasecie magnetofonowej (MM - sklep w Speyer, w Nadrenii-Palatynacie). Potem LOG (piracka płyta bułgarska - w Polsce). Communique i DS (w komisie, w Poznaniu) dopiero po serii kompaktów. OES już tylko na CD, ale jeszcze kiedy sobie kupię czarny kršżek. W 1992, w Berlinie, trzymałem w rękach maksisingiel analogowy "Heavy Fuel". Do dzi nie wiem, dlaczego go nie kupiłem... :wacko: Czarne Płyty Ds - Robson - 26.05.2006 Zapomniałem dodać, że przed laty najbardziej ucieszyłem się z dwóch czarnych płyt które udało mi sie wyłowić a które wcišż nie ukazały sie na CD. EPKA DS ExtededancE Play i soundtrack MK Comfort And Joy.
Czarne Płyty Ds - olaph72 - 26.05.2006 Te dwie kupiłem dopiero na eBay'u!
Czarne Płyty Ds - Robson - 26.05.2006 Ale winyle? Czarne Płyty Ds - olaph72 - 26.05.2006 Tak! Przecież sam zauważyłe, że kompaktów nie ma.
Czarne Płyty Ds - Robson - 26.05.2006 Wolałem się upewnić
Czarne Płyty Ds - olaph72 - 26.05.2006 Gdybym wiedział co o kompaktach, już by tu huczało! Sam za "przerobiłem" sobie chałupniczo obie EP-ki z winyla na CD.
Czarne Płyty Ds - Robson - 26.05.2006 Ja też tak zrobiłem. Nie zapomnę miny faceta na ksero który zmniejszał mi okładki do formatu CD. Z zewnštrz wyglšdajš na oryginały.
Czarne Płyty Ds - HOWARD - 26.05.2006 Taaa, i dzięki Robsonowi i ja mam Comfort & Joy na CD... Dzięki!
Czarne Płyty Ds - macsa - 26.05.2006 A dla mnie, A dla mnie !! Ładnie proszę
Czarne Płyty Ds - Bart - 26.05.2006 Ja również cenię sobie ciepłe brzmienie czerni I też mam antyk z ręcznš wajhš. Dorobiłem się niestety tyko Love Over Gold (czeskie wydanie, na szczęcie bez dubbingu ) i singla Your Latest Trick na małej płytce, z dodatkiem w postaci którego kawałka z Cal (nie chce mi się teraz pupci ruszyć żeby sprawdzić :]).
Czarne Płyty Ds - HOWARD - 27.05.2006 Cytat:Originally posted by macsa@May 26 2006, 09:19 PMMACSA, jak tylko nie zapomnę, to przywiozę z domu i wylę
Czarne Płyty Ds - macsa - 27.05.2006 SUPER - Dzięki wielkie
Czarne Płyty Ds - pogdan - 28.05.2006 Zauważam jeszcze jedno co stawia płytę gramofonowš wyżej od CD. a mianowicie że nie da się tego tak łatwo rozpowszechniać ( tworzyć takie noniki ) przez indywidulanego użytkownika. Studia nagraniowe http://www.skyemastering.com/pictures.html Dla koneserów 'z winylami jest tak że trafiajš się lepsze i gorsze odpowiednio co tam za materiały (domieszki) sš' to stšd http://www.rcm.com.pl/hobby/phono/tloczenie/tloczenie.php Czarne Płyty Ds - ania - 07.07.2006 Cytat:Originally posted by pogdan@May 23 2006, 09:24 PMniestety nie slysze tych aLCHEMICZNYCH skrzekow :unsure: ale musze sie przyznac, ze winyle lubie bardzo takze z innego powodu - za duzy format okladek w mysl zasady, co duze to fajne
Czarne Płyty Ds - Robson - 07.07.2006 O tak! Duże okładki to jest to! Uzupełniłem sobie dyskografię DS włanie dla dużych okładek i przy rozkładanej kopercie aLCHEMY wszystko dobrze i wyranie widać a przecież dzieje się tam sporo. Ale wcišż noszę w sobie sentyment aby nastawić czarnš płyte i usłyszeć charakterystyczne "smażenie frytek". ![]() ps. a ostatnio widziałem Shangri-la. Wydanie -cudo. Bo też z rokładanš kopertš. Szata graficzna CD może się schować.
|