Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Czarne Płyty Ds - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Fanowskie zasoby (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Wątek: Czarne Płyty Ds (/showthread.php?tid=398)

Strony: 1 2 3

Czarne Płyty Ds - Robson - 23.05.2006

Once Upon A Time In The West Oczko udało mi się w całkiem niewielkim sklepie kupić wszystkie czarne płyty ukochanego zespołu. I to za œmieszne ceny. Wtedy już raczej nie słuchałem muzyki na adapterze ale od razu kupiłem żeby mieć choćby dla okładek. Niedawno zobaczyłem winyl Shangri-La przepięknie wydany z rozkładanš okładkš to prawie coœ mnie naszło aby stary adapter odkurzyć i naprawić. Oczko
A pro po 20 czerwca ukazuje się w tym formacie All the Roadrunning i za każdym razem duże płyty sš przepięknie wydane bo najczęœciej sš to podwójne albumy. Czy też tak jak ja odczuwacie duży sentyment i szacunek do czarnych płyt?

Czarne Płyty Ds - ania - 23.05.2006

mam tylko jedna, ale za to jaka Oczko Uśmiech Love over Gold! Wywracanie oczami

adapter tez do naprawy- moj brat jak byl maly uwielbial sie nim bawic Szczęśliwy
udawal, ze jest kierowca autobusu. za pasazera robil mu mis, czasem mama Szczęśliwy

Czarne Płyty Ds - pogdan - 23.05.2006

Cenię sobie adapter za jego nie samowitš prostotę a mianowicie jednš wajhę. Nie mam automatycznie opuszczanej i mam tak żę zawsze chcę jak najdelikaniej upuscić no i zawsze nie wychodzi. Troszczkę to skrzeczy ale te skrzeki wg mnie sš w miarę naturalne i głowa dobrze je znosi a nawet sš jej jakieœ drobne zaburzenia potrzebne żeby się nie idelizowała (a co bedę bronił i wynosił nad kwadrofoniczne sprzęty), a przy pięknej muzyce nie zuważalne.Do dzisiaj używam tego wynalazku, i też mam tylko jednš płytę 'Local Hero' wczoraj słuchałem, a i teraz sobię włšcze by sobie poleżeć i podegustować się tš pięknš muzykš. Jest naprawdę mistrzowska. Saxofon i gitara jak one pięknie grajš. Jutro też zagra. Dobra zaczęło się "Going Home: Theme Local Hero" Mark Konpfler, Alan Clark, Mike Brecker, Tony Levin. Szacunek jak najbardziej. Do płytki CD która prawie z każdym czasopismem jest dodawana czegoœ takiego się nie ma.'20 czerwca ukazuje się w tym formacie All the Roadrunning'. Myœlałem że już czegoœ takiego nie robiš, a wolał bym mieć zdecydownie taki format od obecnego. Kto wie jeœli rozsšdna cena.

Czarne Płyty Ds - marcin.h - 23.05.2006

Nie mogę powiedzieć, żebym odczuwał sentyment do winyli, bo po prostu nie znam. Kiedyœ nam puszczali w przedszkolu hity Majki Jeżowskiej, Fasolek i czegoœ tam jeszcze na adapterze, ale przestałem się nim interesować, kiedy dostałem po d...pie za przyklejanie plasteliny do płyt Duży uśmiech i na tym się skończyła moja przygoda z winylami Uśmiech a pierwszy sprzęt grajšcy jaki pamiętam z domu to "DARIA" (?) która wcišgała prawie każdš kasetę Uśmiech

Czarne Płyty Ds - olaph72 - 24.05.2006

Moje pierwsze płyty DS były właœnie na analogach (BIA, Alchemia - kupione chyba w Trewirze) oraz na kasecie magnetofonowej (MM - sklep w Speyer, w Nadrenii-Palatynacie). Potem LOG (piracka płyta bułgarska - w Polsce). Communique i DS (w komisie, w Poznaniu) dopiero po serii kompaktów. OES już tylko na CD, ale jeszcze kiedyœ sobie kupię czarny kršżek.
W 1992, w Berlinie, trzymałem w rękach maksisingiel analogowy "Heavy Fuel". Do dziœ nie wiem, dlaczego go nie kupiłem... :wacko:

Czarne Płyty Ds - Robson - 26.05.2006

Zapomniałem dodać, że przed laty najbardziej ucieszyłem się z dwóch czarnych płyt które udało mi sie wyłowić a które wcišż nie ukazały sie na CD. EPKA DS ExtededancE Play i soundtrack MK Comfort And Joy. Oczko

Czarne Płyty Ds - olaph72 - 26.05.2006

Te dwie kupiłem dopiero na eBay'u! Uśmiech

Ale winyle?

Tak! Przecież sam zauważyłeœ, że kompaktów nie ma. Oczko

Wolałem się upewnić Duży uśmiech

Uśmiech Gdybym wiedział coœ o kompaktach, już by tu huczało! Sam zaœ "przerobiłem" sobie chałupniczo obie EP-ki z winyla na CD.

Ja też tak zrobiłem. Oczko Nie zapomnę miny faceta na ksero który zmniejszał mi okładki do formatu CD. Uśmiech Z zewnštrz wyglšdajš na oryginały. Oczko

Czarne Płyty Ds - HOWARD - 26.05.2006

Taaa, i dzięki Robsonowi i ja mam Comfort & Joy na CD...

Dzięki! Oczko

Czarne Płyty Ds - macsa - 26.05.2006

A dla mnie, A dla mnie !!

Ładnie proszę

Wywracanie oczami

Czarne Płyty Ds - Bart - 26.05.2006

Ja również cenię sobie ciepłe brzmienie czerni Duży uśmiech I też mam antyk z ręcznš wajhš. Dorobiłem się niestety tyko Love Over Gold (czeskie wydanie, na szczęœcie bez dubbingu Oczko ) i singla Your Latest Trick na małej płytce, z dodatkiem w postaci któregoœ kawałka z Cal (nie chce mi się teraz pupci ruszyć żeby sprawdzić :]).

Czarne Płyty Ds - HOWARD - 27.05.2006

Cytat:Originally posted by macsa@May 26 2006, 09:19 PM
A dla mnie, A dla mnie !!

Ładnie proszę

Wywracanie oczami
MACSA, jak tylko nie zapomnę, to przywiozę z domu i wyœlę Uśmiech

Czarne Płyty Ds - macsa - 27.05.2006

SUPER - Dzięki wielkie

Duży uśmiech

Czarne Płyty Ds - pogdan - 28.05.2006

Zauważam jeszcze jedno co stawia płytę gramofonowš wyżej od CD. a mianowicie że nie da się tego tak łatwo rozpowszechniać ( tworzyć takie noœniki ) przez indywidulanego użytkownika.

Studia nagraniowe
http://www.skyemastering.com/pictures.html
Dla koneserów 'z winylami jest tak że trafiajš się lepsze i gorsze odpowiednio co tam za materiały (domieszki) sš' to stšd
http://www.rcm.com.pl/hobby/phono/tloczenie/tloczenie.php

Czarne Płyty Ds - ania - 07.07.2006

Cytat:Originally posted by pogdan@May 23 2006, 09:24 PM
Cenię sobie adapter za jego nie samowitš prostotę a mianowicie jednš wajhę. Nie mam automatycznie opuszczanej i mam tak żę zawsze chcę jak najdelikaniej upuscić no i zawsze nie wychodzi. Troszczkę to skrzeczy ale te skrzeki wg mnie sš w miarę naturalne i głowa dobrze je znosi a nawet sš jej jakieœ drobne zaburzenia potrzebne żeby się nie idelizowała (a co bedę bronił i wynosił nad kwadrofoniczne sprzęty), a przy pięknej muzyce nie zuważalne.
niestety nie slysze tych aLCHEMICZNYCH skrzekow :unsure:
ale musze sie przyznac, ze winyle lubie bardzo takze z innego powodu - za duzy format okladek Uśmiech w mysl zasady, co duze to fajne Oczko Duży uśmiech

Czarne Płyty Ds - Robson - 07.07.2006

O tak! Duże okładki to jest to! Uzupełniłem sobie dyskografię DS właœnie dla dużych okładek i przy rozkładanej kopercie aLCHEMY wszystko dobrze i wyraŸnie widać a przecież dzieje się tam sporo. Uśmiech Ale wcišż noszę w sobie sentyment aby nastawić czarnš płyte i usłyszeć charakterystyczne "smażenie frytek". Duży uśmiech

ps. a ostatnio widziałem Shangri-la. Wydanie -cudo. Bo też z rokładanš kopertš. Szata graficzna CD może się schować. Uśmiech