Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czarne Płyty Ds
Na allegro bywa,ale cena jest ........... bandycka :angry:
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by aaadam@Jul 7 2006, 10:39 PM
A Ty byœ za ile sprzedał? Język Jak byœ już musiał Oczko
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Barciu+Jul 8 2006, 02:14 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Barciu @ Jul 8 2006, 02:14 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-aaadam@Jul 7 2006, 10:39 PM
A Ty byœ za ile sprzedał? Język Jak byœ już musiał Oczko [/b][/quote]
oj pytanie ma błędne brzmienie, powinno być: "za ile bym to kupił?" bo jak już bym miał no to nie ma ceny za którš mógłbym to sprzedać (zresztš to jakaœ profanacja pozbywać się dzieł mistrza - je można tylko nabywać!Oczko
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by aaadam@Jul 8 2006, 04:33 PM
nie ma ceny za którš mógłbym to sprzedać (zresztš to jakaœ profanacja pozbywać się dzieł mistrza - je można tylko nabywać!Oczko
Dlatego zaznaczyłem: "jak byœ już musiał", czyli w obliczu œmierci głodowiej na przykład. No i skoro nie ma ceny, za którš mógłbys sprzedać, to nie spodziewaj się, że kupisz za cenę przystępnš Oczko
Odpowiedz
nawet œmierć głodowa nie pozbawiłaby mnie tej płyty Oczko
Odpowiedz
Dziœ od wczesnego popołudnia spoglšda na mnie z dużej okładki płyty czterech meżczyzn. Od lewej Steve Phillips, Mark Knopfler, Guy Fletcher i Brendan Croker. Tak, tak Missing...Presumed Having A Good Time The Notting Hillbillies. Jestem szczeœliwym posiadaczem tejże czarnej płyty. Waldku-Jambore sprawiłeœ niesamowitš niespodziankę i olbrzymiš frajdę. WIELKIE DZIEKUJĘ Oczko
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Œwietna sprawa Robercie - gratuluję nowej pozycji w kolekcji, smakowity kšsek

Duży uśmiech

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
O tak! Oczko Nie wytrzymałem i musiałem się pochwalić na forum Uśmiech Dla mnie to pod każdym względem kolekcjonerski biały kruk. A już od lat zbieram czarne płyty DS/MK dla magicznych okładek. Przede wszystkim Oczko
Odpowiedz
Opowiedz jeszcze coœ o tym bo ciekawoœc mnie zjada. Jaki udział miał w tym wszytkim dobrze nam znany Waldek zwany Jamborem ??

Ładnie proszę

Duży uśmiech

Odpowiedz
Któregoœ popołudnia (była chyba niedziela) zadzwonił do mnie Jambore prosto z Jarmarku Dominikańskiego w Gdańsku, że trzyma w dłoni właœnie ten album. Ale był podobno lekko podniszczony więc przekazał mi tę informację bo wiedzał, że szukam tej płyty ale że trzeba się uzbroić w cierpliwoœć i czekać na kolejnš dostawę. Aż przyszedł 25 dzien paŸdziernika. Tak to mniej więcej było. Oczko A ja znów cieszę sie jak dziecko, choć czarnych płyt nie słucham od lat. To się nazywa totalne Markowe zakręcenie Duży uśmiech. Na szczęœcie jestem wœród swoich i w Dobrym Towarzystwie. Uśmiech
Odpowiedz
I właœnie to totalne Markowe zakręcenie trzyma nas tutaj do kupy !!

!! A GDZIE JEST JAMBORE ??!!

:wacko:

Odpowiedz
Jakoœ wydaje mi sie że vinylowe "Missing..." to żaden rarytas... a może ktoœ wie co to za nagranie?
http://www.vinyltap.co.uk/shop/item/6066...23975.aspx
Odpowiedz
Jak ktoœ przez lata szuka jakiejœ płyty starodawnš metodš czyli jak najdalej od tych wszystkich aukcji, allegro, zakupów internetowych itd. itp. i w końcu się udaje z pomocš Kogoœ to jest to dla mnie rarytas Oczko
Odpowiedz
Trofeum raczej. Uśmiech
Odpowiedz
Zwał jak zwał ale najwyższa półka Oczko
Odpowiedz
'to żaden rarytas'

(Może to i nic ale ) strona którš podajesz mówi że jest to 'world wide rarities' : )
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by pogdan@Oct 26 2006, 05:53 PM
'to żaden rarytas'

(Może to i nic ale ) strona którš podajesz mówi że jest to 'world wide rarities' : )

'to żaden rarytas' pisałem majšc na myœli "Missing..." a strona, którš podałem, to zupełnie inna historia.

Dla mnie rarytasem jest coœ co można wyłšcznie wygrzebać w jakimœ (często odległym geograficznie) sklepie z płytami, w którym nie wiedzš co to jest alfabet lub np. coœ o co muszę powalczyć choćby na internetowych aukcjach.

Wybacz Robsonie, ale jeżeli naprawdę się czegoœ szuka, używa się do tego wszystkich metod bedšcych w zasięgu możliwoœci. Œwiat się zmienia i starodawne metody coraz częœciej zawodzš... Oczko
Odpowiedz
Œwięte słowa. W latach 80-tych zdobycie płyt DS (oryginalnych, nie "licencjonowanych" wydań bułgarskich lub NRD-owskich) graniczyło dla mnie z cudem. Kiedy więc udało mi się wyjechać do RFN i kupić analogi oraz kasety, myœlałem, że złapałem Pana Boga za nogi. W kolejnej dekadzie sytuacja geopolityczna się zmieniła i zaczšłem polować na płyty w Polsce. Takie łowy trwały jednak nawet po kilka lat. Kiedy w jednym ze sklepów muzycznych w centrum Wrocławia, chyba w 1995 roku, natknšłem się przypadkiem na "Stay Tuned" Cheta Atkinsa, myœlałem, że oszaleję ze szczęœcia (uwielbiałem "Cosmic Square Dance" od momentu, kiedy Marek Gaszyński zagrał go w PR w lutym 1986). Teoretycznie mógłbym powiedzieć, że szukałem tej płyty 9 lat.
Dwa lata póŸniej do poszukiwań wykorzystywałem juz internet (signum temporis!Oczko, a większoœć płyt, na których goœcinnie zagrał MK, kupiłem na eBay'u (to nie gryzie, Robson! Duży uśmiech). Częœć z nich bez wštpienia można uznac za rarytasy - czyli wydawnictwa mało znane i niewznawiane po wyczerpaniu nakładu.
Obiektywnie rzecz bioršc, "Missing..." również nie została wznowiona, więc de facto jest rarytasem. Uśmiech
Odpowiedz
Toć przecie mówie że jest rarytasem Oczko Shiver gdyby starodawne metody zawodziły nie mialbym całej dyskografii DS na winylach Uśmiech Ale oczywiœcie masz rację że szuka się wszystkimi metodami jednak przed laty miałem to szczęœcie że mogłem z bliska zobaczyć wszystkie czarne plyty DS (niewielki sklepik w Chicago) za góra 2 dolary od sztuki. Nie wahałem się oczywiœcie ani sekundy. I to chyba ta różnica. W internecie nie jestem w stanie spradzić w jakim sš stanie poszukiwane rarytasy. Uśmiech
Odpowiedz
http://www.bitmania.home.pl/pub/gram.mp3
Odpowiedz