Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bootlegi...
Piękna lista, gratuluję!
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by galex@Nov 25 2004, 07:01 PM
oto moja lista bootlegów DVD Dire Straits i Marka Knopflera , zbieram głównie bootlegi DVD

1. SOLID ROCK 1DVD 16.02.1979 Studio-L. Cologne, Germany + Bonus
.....
A co mam zrobić, żeby mieć coś z tej listy?
Odpowiedz
Witam

mam pomysl, moze wybralibysmy takie najciekawsze dla nas przekrojowe bootlegi DS/MK, co by nowi fani Marka mieli informacje od czego zaczynac?

mmoje propozycje:

DS BIA Tour-Thank You Australia And New Zealand
DS OES Tour-On Every Planet lub Bazylea'92 (jakas tam wersja-hehehe)
MK GH Tour-Vaison'96
MK STP Tour-Hamburg'01 (ten bootleg jest absolutnie genialny!!!Oczko lub Lucca'01

wczesneijsze bootlegi jakos pominalem-mysle ze taki zestaw na poczatek dla kazdego fana MK bylby calkiem niezly, co myslicie?

pozdrawiam
A long time ago came a man on a track...
Odpowiedz
Świetny wybór pod względem jakości dźwięku no i oczywiście wykonania. Dołożyłbym jeszcze bootleg z trasy GH "Swinging Golden Hearts" zarejestrowany 23.5.1996 w Royal Albert Hall.
Odpowiedz
Jak te płyty poznają co wymienił Pablo to wystarczy aby się przybliżyli do fenomenu DS/MK Oczko
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Witam

Nareszcie ktoś pomyslał o początkujących. Co prawda nie jestem początkującym fanem Dire Straits i Marka Knopflera (przynajmniej tak mi się wydaje), bo słucham tej muzyki od ponad 14 lat. Dodam, że z niezmiennym uczuciem "głodu" tej muzyki.
Z bootlegami to już niestety inna sprawa. Jak na razie udało mi się dorobić jednego: "Australia And New Zeland". Byłbym bardzo wdzięczny gdybyście mogli mi podpowiedzieć, jak i gdzie mogę zdobyć bootlegi z Waszej listy?

Pozdrawiam
Odpowiedz
Witam

Udało mi się zdobyć bootleg Dire Straits "Open Air '92". Zdobyłem go drogą... internetową, że się tak wyrażę. Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś z forumowiczów mógł mi coś napisać o okolicznościach jego powstania, bo jakoś nie wydaje mi się, żeby to był zapis jakiegoś jednego, konkretnego koncertu.

Pozdrawiam
Odpowiedz
Open Air'92 to jeden z kilku bootlegów (różna kolejność lub ilość utworów) z koncertu który odbył się 28.06.92 w Bazylei w Szwajcarii.
Odpowiedz
A moze znacie jakies strony gdzie mozna sciagnac bootlegi? Duży uśmiech Szukalem i znalazlem malo :mellow: . To tak rozpoczynajac obecnosc na liscie.
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by pablosan@Dec 29 2004, 02:53 PM
Witam

mam pomysl, moze wybralibysmy takie najciekawsze dla nas przekrojowe bootlegi DS/MK, co by nowi fani Marka mieli informacje od czego zaczynac?

mmoje propozycje:

MK GH Tour-Vaison'96
MK STP Tour-Hamburg'01 (ten bootleg jest absolutnie genialny!!!Oczko lub Lucca'01

wczesneijsze bootlegi jakos pominalem-mysle ze taki zestaw na poczatek dla kazdego fana MK bylby calkiem niezly, co myslicie?

pozdrawiam
Lucca'01, ma za słabą jakość aby tu się znaleść. Do "Złotej Listy" dodałbym jeszcze trzy bootlegi:
Live in Chester (78) - świetnej jakości bootleg nagrany za czasów gdy nikt o DS prawie nie wiedział,
oraz
On Every Planet (92) - świetna jakość, dość podobny do oficjalnej płyty On The Night, ale słychać, że nie był obrabiany w studiu, są więc tu pomyłki i wszystkie tego typu rzeczy,
i ostatnia moja propozycja:
Mandela Concert (88) absolutnie fantastyczny koncert z E. Claptonem na drugiej gitarze
Odpowiedz
Wszystko świetnie, ale skąd można by takie bootlegi zdobyć...? Bardzo bym chciał, a nie mam od kogo...
Sometimes you`re the windshield...
Sometimes you`re the bug...
Odpowiedz
a może bysmy znalezli jakiś fajny serw i co miesiac wrzucali na niego pelny boot ?
Odpowiedz
genialne!!!
Sometimes you`re the windshield...
Sometimes you`re the bug...
Odpowiedz
Proponuje:
http://www.friko.pl
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by aaadam+Apr 8 2005, 03:44 AM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (aaadam @ Apr 8 2005, 03:44 AM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-pablosan@Dec 29 2004, 02:53 PM
Witam

mmoje propozycje:

MK GH Tour-Vaison'96

pozdrawiam
Lucca'01, ma za słabą jakość aby tu się znaleść. Do "Złotej Listy" dodałbym jeszcze trzy bootlegi:
Live in Chester (78) - świetnej jakości bootleg nagrany za czasów gdy nikt o DS prawie nie wiedział,
oraz
On Every Planet (92) - świetna jakość, dość podobny do oficjalnej płyty On The Night, ale słychać, że nie był obrabiany w studiu, są więc tu pomyłki i wszystkie tego typu rzeczy,
i ostatnia moja propozycja:
Mandela Concert (88) absolutnie fantastyczny koncert z E. Claptonem na drugiej gitarze [/b][/quote]
Adam: Lucca ma slaba jakosc??? Trudno mi sie z tym zgodzić, mój bootleg jakość ma znakomitą jak na nieoficjalne wydawnictwo Uśmiech
A long time ago came a man on a track...
Odpowiedz
Prawda jest taka, że bootleg live in Lucca jest w dwóch wersjach: audience recordings i soundboard recordings. Stąd te różnice w jakości nagrań.
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by numitor@Apr 8 2005, 03:56 PM
Proponuje:
http://www.friko.pl
na friko nie mozna chyba dawac empetrójek
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by grzegorz@Apr 9 2005, 09:49 AM
Prawda jest taka, że bootleg live in Lucca jest w dwóch wersjach: audience recordings i soundboard recordings. Stąd te różnice w jakości nagrań.
czy masz to wersji soundboard?
Odpowiedz
Na moje ucho mam wersję 'audience'. Zresztą dostałem ten bootleg od Pablosana - więc źródła pochodzenia nie znam, jednak wersje 'soundboard' z zasady mają lepszą dynamikę a tu na mój słuch jest dość płaska.
Mogę się jednak mylić, bo nie słyszałem innej wersji tego bootleg'u.
Odpowiedz
Poszukałem i:
Live in Lucca (sounboard):link 1
Live in Lucca (audience):link2
Live in LuccaSmutnymix)link3
Według tego wychodzi, że jednak dostałem od Pablosana wersję 'soundboard', ale na okładkach które dopasowałem do tych płyt pisze : audience recording.
Już jestem zakręcony :wacko:
Odpowiedz