Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Werchter Festival - Koncert Poszukiwany
Czy ktos z Was szanowni forumowicze posiada moze nagranie z wyzej wymienionym koncertem? Mialem ostatnio okazje posluchac kilku kawalkow i... musze go miec.... Język Wspaniale aranzacje, znakomity okres w historii DS, swiezosc wykonania i... duzo by pewnie mozna wychwalac...
http://www.mark-knopfler.info/eng/media.htm - na tej stronie mozna znalezc Skateaway i niesamowite News z tego wlasnie koncertu, slyszalem tez kiedys Angel of Mercy - rownie dobre. Wyobrazam sobie jak brzmi cala reszta...

chodzi oto cudo: http://home.planet.nl/~tol00239/werchter.htm

POMOZCIE !!!
pozdrawiam
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
Koobaa - ja mam, ale wersję bez 3 ostatnich kawałków, czyli "Once Upon A Time".
http://www.geetarz.org/reviews/direstraits...upon-a-time.htm
No i niestety, z mp3-ek. Wytropiłem torrenta do plików flac, ale gdzieś mi się zawieruszył... Smutny

Aha, istnieje jeszcze wersja pt. "Perfect Werchter Festival", z trochę inną setlistą. Są tam dodatkowo "Where do you think you are going", "Solid rock", "Portobello belle" i "Wild West End". Niestety, są gorszej jakości - nagranie z widowni.
Odpowiedz
A ja tesh moglbym prosic? :wub:
You do what you want to
You go your own sweet way...
Odpowiedz
A ja tez? Uśmiech
numitor@o2.pl - z gory DZIEKUJE Uśmiech
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."
Odpowiedz
zdaje sie ze mam na divx - z dc++ knopfler.tk
I've got a right to go to work but there's no work here to be found
------------------------
szefu Uśmiech
Odpowiedz
Część tego koncertu jest tutaj: http://home.wanadoo.nl/junkiedoll/startpage.htm

ps. jakość rewelacyjna Oczko
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Nikodem --> Strasznie dziekuje!!! Uśmiech Juz sciagam i slucham Uśmiech
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by olaph72@Aug 17 2005, 07:41 AM

...
Aha, istnieje jeszcze wersja pt. "Perfect Werchter Festival", z trochę inną setlistą. Są tam dodatkowo "Where do you think you are going", "Solid rock", "Portobello belle" i "Wild West End". Niestety, są gorszej jakości - nagranie z widowni.
Ale żeby było jasne pozostałe utwory na tym bootlegu są w wersji soundboard. Tylko te dodatkowe utwory są w wersji audience.
Odpowiedz
Na www.dimeadozen.org jest torrent do krótszej wersji bootleg'u z Brukseli. Do tego o którym pisał Olaph72.
Odpowiedz
Dzieki serdeczne za wszystkie oferty i linki!
juz slucham..... faktycznie chlopaki tam troche eksperymentowali.... szkoda, ze nie udalo sie skompletowac wszystkich kawalkow w wersji soundboard... ostrze sobie zeby na te pozostale... np Sultani musieli brzmiec tam niesamowicie..., swoja droga niezle zamieszanie w tych setlistach.
Mysle sobie, ze piekne jest wlasnie to w nagranich koncertowych, ze potrafia tyle nowego wniesc do tak wydawaloby sie znanych kawalkow...

A idac za ciosem - czy ktos z Was posiada moze nagrania z pierwszych koncertow trasy On every street z Dublina? Wtedy grali takie rarytasy jak Think I Love You Too Much, Fade to black, Portobello Belle, Setting me up, Tunnel of Love, Planet of New Orleans czy w koncu Long Highway. Niestety na pozniejszym etapie trasy zaprzestano juz ich grania...
Ciekawe tez byloby uslyszec Six Blade Knife ktore zagrali jeden jedyny raz na pierwszym koncercie z trasy Brothers in Arms w jugoslowianskim (wtedy) Splicie...
Odpowiedz
Cytat:Na http://www.dimeadozen.org jest torrent do krótszej wersji bootleg'u z Brukseli. Do tego o którym pisał Olaph72.

Dzięki, Grzegorz! Teraz już wiem, gdzie się drań schował! Oczko
Odpowiedz
Nikodem mógłbym prosić też pklimat@wp.pl
Odpowiedz
Nikodem WIELKIE PODZIĘKOWANIA za te mp3, News rzeczywiście rewelacja. Ma ktoś może jakis koncert na dvd z 81 roku ?
tea
Odpowiedz
Zarąbiste połączenie News z Private Investigations w prawdzie z samą końcówką ale i tak świetne.
Odpowiedz
DOKŁADNIE
tea
Odpowiedz
Nikodem, czy i ja moglbym sie podlaczyc do prosby? anrom@o2.pl
„ten sławny koncert DS z Bazylei” … „zdarlem te tasme do czarno-bialosci....”
Odpowiedz
Cytat:ostrze sobie zeby na te pozostale... np Sultani musieli brzmiec tam niesamowicie

Koobaa, znalazłem Sułtanów z Werchter, ale nie najlepszej jakości. Mimo to, jeśli chcesz, to Ci wyślę. Uprzedzam tylko, że mp3 ma około 10MB.
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by olaph72@Aug 22 2005, 07:58 AM
Cytat:[b]ostrze sobie zeby na te pozostale... np Sultani musieli brzmiec tam niesamowicie

Koobaa, znalazłem Sułtanów z Werchter, ale nie najlepszej jakości. Mimo to, jeśli chcesz, to Ci wyślę. Uprzedzam tylko, że mp3 ma około 10MB. [/b]
Olaph, na tych Sultanow to i ja sobie zeby naostrzylem, mozesz mi tez podeslac? Huh
„ten sławny koncert DS z Bazylei” … „zdarlem te tasme do czarno-bialosci....”
Odpowiedz
anrom >> Daj mi adres na PM.
Odpowiedz
dzieki olaph! juz czekam..... i slinka mi cieknie... Język
Odpowiedz