Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
GET LUCKY TOUR
dzieki Kuba za info--Romeo i Juliet musza cwiczycUśmiech
tyle razy grane, ale widocznie bedzie na nowe zaaranzowane
Odpowiedz
O kurcze, to nie wiedzialem. Dzieki Kuba.
You do what you want to
You go your own sweet way...
Odpowiedz
"Monteleone" np. za "Song For Sonny Liston"? Wchodzę w toUśmiech
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Song For Sonny Liston, pomimo że nudne, miało przynajmniej koncertowy power. Monteleone jest tylko nudny więc ta zamiana nie jest dobra Oczko

Zgodnie z tym co pisze Guy, na próbach grali 32 różne utwory, więc bardzo jestem ciekaw ostatecznej setlisty.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
koobaa napisał(a):Song For Sonny Liston, pomimo że nudne, miało przynajmniej koncertowy power. Monteleone jest tylko nudny więc ta zamiana nie jest dobra Oczko

Zgodnie z tym co pisze Guy, na próbach grali 32 różne utwory, więc bardzo jestem ciekaw ostatecznej setlisty.

Faktycznie 32 różne utwory jak odpowiada Guy 24III. Sporo.
Co do Sonniego. To prawda ale nie zawsze o koncertowy power chodzi. Sonny Liston znamy na pamięć ile można?
Odpowiedz
Knopfler gra Sultans Of Swing na każdym koncercie od ponad 30 lat. Ciekawe jakie by były miny na widowni, gdyby po Romeo And Juliet powiedział 'ile można? Sultanów nie budiet!' Oczko
Love, Peace & Dire Straits
Odpowiedz
hmmm... jakoś sobie nie wyobrażam ze sultanow nie "budiet" chociaż gdyby przed poprzednią trasą ktoś mi powiedział, ze money nie "budiet" to bym powiedział że ktoś "soszoł z uma"
Odpowiedz
Nie porównywałbym Sułtanów do Sonniego. Sułtani to kawał historii i przecież tak to wszystko się zaczeło i w jakimś sensie to wizytówka DS. Mark ma tego świadomość więc bez galopady filipk91.
Odpowiedz
Ja się tylko czepiam 'ile można', a nie porównuje Sonny'ego i Sultanów jakościowo
Odpowiedz
Rozumiem filipk91

To znów jest wielka trasa koncertowa Marka Knopflera> I tylko sie cieszyć że nie odcina kuponow od sławy i po raz kolejny udowadnia że kocha to co robi. I jak mówi Guy Fletcher w tournee znow jest zaangażowanych bardzo dużo osób a nawet za duzoUśmiech Odliczanie do seatle trwa>

http://www.guyfletcher.co.uk/index.php/g...s_part_two
Odpowiedz
a ja jestem ciekaw oprawy wizualnej, pierwsze dwa koncerty były wizualnie identyczne, w trzecim pojawiła się wilka gitara, a co tym razem?
Odpowiedz
aaadam napisał(a):a ja jestem ciekaw oprawy wizualnej, pierwsze dwa koncerty były wizualnie identyczne, w trzecim pojawiła się wilka gitara, a co tym razem?

Wydaje mi się, że nie będzie jakiegoś wielkiego zaskoczenia, Mark raczej nie słynie z oprawy koncertu w pokaz fajerwerków, nawet gdyby koncert był na odkrytym stadionie... Myślę, że będzie coś w stylu tego Nationala podwieszonego, ludziom się podobało, pasowało do muzyki, było WOW gdy zaczął się opuszczać ( chyba przy okazji Speedway, nie? )
Może w tym roku w tle będzie ładnie podświetlony Stratocaster taki na całą wysokość sceny...? Nie wiem Uśmiech

Kurcze już za kilka dni będziemy znali utwory z trasy, przecież chyba 7 czy 8 kwietnia pierwszy koncert! Uśmiech
<span style=\'font-family:Verdana\'><span style=\'font-size:12pt;line-height:100%\'><span style=\'color:midnightblue\'>Pozdrawiam

Kuba Oczko</span></span></span>
Odpowiedz
Gusta w USA i w Europie się różnią, więc lista może być trochę inna, czy się mylę? Jak było na KTGC tour?
Odpowiedz
Z tego co pamiętam, zmiany były niewielkie.
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
Pamiętam jak zaczynała się trasa Shangri-La w roku 2005 na pierwszych koncertach było "The Trawlerman"s Song" potem odrzucone> uwielbiam ten utwór jednak nie opuszcza mnie takie wrażenie że w wersji live tutaj Mark postawił sobie poprzeczkę zbyt wysoko> Słychać to nawet na koncercie w Boothbay Harbour sprzed czterech lat> Porównywalnie kompozycja "Our Shangri La" wypadała kapitalnie a myślę że stopień trudności woklanych jest podobny>
Odpowiedz
Igor ile zostalo do RAH cos nie odliczasz Uśmiech
Odpowiedz
58 dni Uśmiech
tea
Odpowiedz
57... Oczko
Odpowiedz
56 Uśmiech

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
Wydzieliłem wątek o setliście: http://www.forum.knopfler.pl/showthread.php?t=1636
Odpowiedz