Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Torwar - Filmy I Fotki Z Koncertu
Witam

tekst ponizszy powstal 8 maja zaraz p poscie Hakselmana, ale niestety wylaczyli mi prad i nie moglem go wyslac, a potem byla Praga Uśmiech

"Chwileczkę Hakselman

Po pierwsze to, ze zespół zabronił nagrywania filmów wcale nie wynika z chęci sprzedaży nagranego materiału przez fanów, a tylko, z powodu niedogodnoœci dla innych uczestników koncertu-do tej trasy Mark miał to w poważaniu... i wręcz zachęcał do tego. Po drugie myœlę, że ludzie nagrywajš tylko dlatego, ze nie ma informacji o planowanym oficjalnym nagraniu dvd. Podejrzewam, że gdyby Guy powiedział, ze bedzie dvd, to zdecydowana większoœć ma to w d...

Kwestia zdjęć-nie jestem zawodowcem, ale cieszyłem sie jak cholera, że w 2005 roku udało się zrobić mi trochę zdjęć. Dzięki uprzejmoœci Shivera zdjęcia były dostępne na jego stronie. Szczerze mówišc, nie zastanawiałem się, czy sš fajansiarskie czy nie. Jeœli sie komuœ podobały, to dobrze, jeœli nie-też dobrze. Ponieważ za ich zrobienie nie zapłaciłem nawet złotówki, to nie mam prawa żšdać pieniędzy za ich udostępnianie, bo wtedy jest to PIRACTWO, tak samo jest z bootlegami (dvd, cd). Napisałem w postach powyżej, że wielki "szacun" dla Ciebie, za wniesienie takiego sprzętu na koncert. Być może jednak wykupiłeœ prawo do robienia zdjęć takim aparatem? Jeœli tak, to zapłaciłeœ za zdjęcia i chcesz je odsprzedać-ma to sens i nie mam nic przeciw temu, jeœli nie, to daruj sobie te uwagi o piractwie i "fajansiarskich" zdjęciach innych fanów, bo oni amatorzy robili zdjęcia amatorskimi aparatami, które de facto można było wnosić, a nie zakazanym sprzętem dla zawodowców..."

Numitor-zgadzam sie z Toba w 100% w kwestii "afery Hakselmana"

pozdrowionka
pablosan
A long time ago came a man on a track...
Odpowiedz
Mam od Banalnego mp3 Torwar i mam : obcientš koncówke What it is,
tylko poczštek Sailing to Philadelphia i polowe Sultans of swing czy też tak
macie czy ja mam coœ ze sprzętem Smutny
Odpowiedz
seska ja mam calosc
pozdrawiam chyba ci sprzet szwankuje
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by seska@May 14 2008, 08:05 AM
macie czy ja mam coœ ze sprzętem Smutny
œcišgij raz jeszcze - prawdopodobnie zacišgałeœ w momencie kiedy były wysyłane na serwer
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by kuba1313+May 14 2008, 12:43 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (kuba1313 @ May 14 2008, 12:43 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-seska@May 14 2008, 08:05 AM
macie czy ja mam coœ ze sprzętem  Smutny
œcišgij raz jeszcze - prawdopodobnie zacišgałeœ w momencie kiedy były wysyłane na serwer [/b][/quote]
Niestety nic z tego dalej to samo Smutny ale będe jeszcze coœ kombinował
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Piotrd+May 13 2008, 02:57 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Piotrd @ May 13 2008, 02:57 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-blazejmg@May 13 2008, 03:35 PM
dzeki Piotr i dzieki jambore za serwer pozdrawiam mocno, mam na mp 3 ale teraz poslucham w innym formacie
jak masz dobry sprzęt to docenisz nagranie we flac bo to kompresja bezstratna w odróżnieniu od mp3, który wiele traci przy konwersji...
notabene widzę, ze na torrentach pojawiło się nagranie we flac 24 bit z koncertu w Stuttgarcie, jeszcze go nie przesłuchiwałem, ale jakoœć jest super, dzxwięk jakby bardzie przestrzenny niż na tym nagraniu z Torwaru (Te nagranie Banalnego jest super, ale jest ciut mniej p[rzestrzenne, nie wiem czy to wada czy zaleta).... [/b][/quote]
Mam we FLAC i w mp3 już œcišgnięte. Czy FLAC chodzi tylko pod Winampem? Bo trzeba chyba do jego uruchomienia œcišgnšć pluginy do FLAC. A co z wersjš na CD AUDIO, np. wma? Chodzi mi po prostu, żeby nagrać sobie płytę audio z tego bezstratnego formatu FLAC. Ale w Nero jest to niemożliwe - póki mam tylko werjœe FLAC. Muszę jakoœ to zmodyfikować. Jak to zrobić najlepiej, co by jak najmniej stracić?
Odpowiedz
Używam takiego programu:

Easy CD-DA Extractor

http://www.poikosoft.com/

i jestem bardzo zadowolony.

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
Dzięki!
Rozumiem, że on mi elegancko przekonwertuje pliki z formatu FLAC na AUDIO CD, czyli wma? Si? Uśmiech
Odpowiedz
On Ci elegancko nagra plik w formacie FLAC bezpoœrednio na płytkę bez żšdnych dodatkowych konwersji co zapobiega utracie jakoœci...

Uśmiech

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
Hoł-hoł-hoł! Uśmiech No, to w takim razie superaœnie! Dziękować! Uśmiech
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Steeven@May 15 2008, 01:24 PM
Dzięki!
Rozumiem, że on mi elegancko przekonwertuje pliki z formatu FLAC na AUDIO CD, czyli wma? Si? Uśmiech
wma to format microsoftu konurent formatu mp3 i tak samo jak on jest to format stratny. żeby przerobić flac na płytę CD-Audio w sumie trzeba rozpakować flac do wav (flac to podobnie jak rar czy zip formaty bezstratne, wiec jak rozpakowujesz do wav to nic nie tracisz na jakoœci, a potem wystarczy w nero dodać pliki wav i wypalić płytkę CD-Audio...
Odpowiedz
A może dałoby rade wszystkie utworki we flacu spakować do jednego archiwum i wrzucić na serwer ?? Jak œcišgam pojedynczo to mi œcina końcówki utworów ;/ Jakby była taka możliwoœć to będę bardzo wdzięczny Oczko
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by pfolti@May 15 2008, 07:16 PM
A może dałoby rade wszystkie utworki we flacu spakować do jednego archiwum i wrzucić na serwer ?? Jak œcišgam pojedynczo to mi œcina końcówki utworów ;/ Jakby była taka możliwoœć to będę bardzo wdzięczny Oczko
a jak œciagasz?? jakiego klienta ftp używasz???
Odpowiedz
Œcišgam normalnie przez Mozille Firefox... Zapisz element docelowy jako i idzie.... ale nie do końca :/ co mam zrobić ?
Odpowiedz
Zdjęcia Shivera jak zwykle- pierwsza klasa.Szacunek wielki.
Nie dziwie się ,że sš pokazywane na oficjalnej stronie Mk.
I sš do œcišgnięcia za friko m4n.pl - tak dla przypomnienia , szczególnie nowym , tam macie duuużo materiałów archiwalnych i nie tylko.
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by pfolti@May 15 2008, 08:37 PM
Œcišgam normalnie przez Mozille Firefox... Zapisz element docelowy jako i idzie.... ale nie do końca :/ co mam zrobić ?
to spróbuj jakimœ klientem ftp (w ostatecznoœci nawet Total Commanderem), ja œcišgałem FlashXP i jest ok, ale TC też poszło wszystko ok, w ostatecznoœci może spróbuk jeszcze MSIE czyli internet explorerem, może lisek ma jakiœ kłopot z kończeniem prawidłowo œcišgania z tego serwera ftp...
Odpowiedz
krociutkie nawiazanie do wlasciwie zamknietego juz watku wypowiedzi hakselmana.

Podpisujac sie pod wlasciwie wszystkimi wczesniejszymi, krytycznymi wypowiedziami Forumowiczow proponuje z serca i zyczliwie samemu glownemu bohaterowi dyskusji zeby zamiast "obrazac sie za obrazanie innych" przyjal zyczliwa krytyke i poszedl za rada Kuby.
W.
"And what have you got at the end of the day?
What have you got to take away?
A bottle of whisky and a new set of lies
Blinds on the window and a pain behind the eyes..."
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by pfolti@May 15 2008, 08:37 PM
Ja mam to samo :angry:
Odpowiedz
już pisałem wyżej: spróbuj czym innym, widać FF ma jakieœ z tym kłopoty!! spróbuj może internet explorerem, ale lepiej jakimœ klientem ftp (jest tego od groma)
Odpowiedz
Œcišgam Total Commanderem i teraz jak na razie wszystko pobiera do końca Duży uśmiech dzięki za radę !!
Odpowiedz