Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Torwar - Filmy I Fotki Z Koncertu
Ale sie słucha nagrania BANALNEGO z Torwaru - ciarki cišgle na plecach i sucho w gardle...

Bardzo dobra jakoœć jak na nagranie z widowni - kolega musiał stać gdzieœ w okolicach konsolety. Może zajrzał by na forum i się pochwalił co i jak...

Dla tych co nie maja odstępu do DIME bootleg wraz z okładkami wrzuciłem na Chomika.

Mark Knopfler
2 May 2008
Torwar, Warszawa, Poland

Lineage:
CA STC-9000 cards > MM-SBM-1 > M-Audio MT I > SF9.0c > TLH 2.0.1 > .flac16

TT: 124:00.00

01. [05:27.61] Cannibals
02. [07:15.10] Why Aye Man
03. [04:59.18] What It Is
04. [06:24.61] Sailing to Philadelphia
05. [05:27.04] True Love Will Never Fade
06. [04:30.63] The Fish And the Bird
07. [05:00.40] Hill Farmer's Blues
08. [09:03.17] Romeo & Juliet
09. [11:16.24] Sultans of Swing
10. [08:52.62] Marbletown
11. [04:49.14] Postcards from Paraguay
12. [07:11.40] Speedway at Nazareth
13. [16:40.70] Telegraph Road

Encores:
14. [07:14.44] Brothers in Arms
15. [08:58.19] Our Shangri-La
16. [04:47.44] So Far Away
17. [05:42.09] Going Home

Complete concert.

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
Właœnie scišgnšłem owego bootlega no i musze powiedzieć że jak na nagranie z publiki to jakoœć bardzo dobra Duży uśmiech teraz pozostaje założyć słuchawki i oddać się muzyce Oczko pozdro !!
Odpowiedz
macsiu dzieki tez sciagam teraz pozdrawiam z lubelskiego Duży uśmiech
Odpowiedz
...zaraz zaraz...
...ludziska....
Zaskoczeni jesteœcie? KTOŒ nie wiedział że nie wolno filmować?!
Nie było WYRANIE MÓWIONE - zespół nie wyraża zgody? Do teatru - też z kamerkš chadzacie? Do kina?...
A - pardon - zapłaciliscie artyœcie z bilet na koncert czy za to żeby sobie film nakręcić?
aaaa....film to juz nie jest wartoœć artystyczna, nie podlega ochronie i można...jechać bez oporów?
Piratować?
Czyli - KRAŒĆ?
Macie œwiadomoœć że to co ROBILISMY jest ZABRONIONE - i ja to wiem i się z tym zgodziłem (jesli chodzi o filmy) - i nie oburzam się ze (taka jest prawda) wzieli złodzieja za frak i wyrzucili.
Słowo daję - wiem - sam jestem przykładem tej "moralnoœci Kalego" bo robię wszystko by chronić swoje zdjęcia - a jednoczeœnie nie odmawiam sobie satysfakcji by nakręcić filmik.
Ale nie mam pretensji że mi utrudniajš bo wiem że to niedozwolone.
Ale - ja nie wrzucam na "jotube" czy ogólnie dostępne...
To sš MOJE pamištki.
I jesli powiem że ZA ŻADNE SKARBY nie chciałbym oglšdać filmów z koncertu PRZED koncertem - dziwicie się że i zespół nie zezwala na FILMOWANIE?!

Zdjęcia - to troche inna historia.
Wiecie przed czym broniš się artyœci tak naprawdę?
Przed niewrażliwymi idiotami; żałosnymi "niby paparazzi" bez wyobraŸni.
Poczytajcie co napisałem we wstępie do mojej galeri z koncertu.
Ja DOKŁADNIE trzymam się zasad by nie oœmieszyć ludzi których fotografuję!
A to...cholernie łatwe!
Złapać kogos z durnš minš, zrobić z niego idiotę, oœmieszyć - łatwiej niż się wam wydaje!
Zresztš - sami wiecie jak to jest teraz: zdjęcia robiš wszyscy - ładne i ciekawe tylko nieliczni
A pokazujš: WSZYSCY!
To kwestia etyki.
I samokrytyki.
I - dobrego smaku.
Jaki jest sens UPUBLICZNIANIA jakichœ przypadkowych strzałów? Co to wnosi do obrazu artysty?
Owszem - róbta sobie ile chceta. SOBIE.
Gdybym był artystš - wkurw....o by mnie do białoœci oglšdanie siebie na "fajansiarskich zdjęciach"!!!!
Ile razy mówicie komuœ: NIE - JA NIE CHCĘ ZDJĘĆ BO ŻLE WYCHODZĘ...albo - JESTEM NIEFOTOGENICZNA(y).
Gó....prawda!!!
Do dentysty - to się wybiera najlepszego? A zdjecia - eeee - zdjęcia to KAŻDY może.
"Kupię se lepszy aparat będę miał lepsze zdjęcia..."
No i popatrzcie co ludzie zamieszczajš!!!!

Wiecie jakie pytanie "rozczula" mnie do ...bólu?
"Jakim aparatem to robiłeœ?..."
BEZ ZNACZENIA. Aparat to tylko NARZĘDZIE.
TO CZŁOWIEK ROBI ZDJĘCIA A NIE APARAT.I artyœci BRONIĽ się przed bezkrytycznymi partaczami którzy zaopatrzeni w teleobiektywy - zaglšdajš im ...w gacie!
Jak na ulicy robię zdjęcie - a facet podchodzi i mówi mi: ja sobie nieżyczę...(zwykły nawet "oszczymurek")-JA SIĘ MUSZE Z TYM LICZYĆ.
A artystę klasy MK - majš w d....

Fotografowanie - to też SZTUKA.
Wszyscy "powrzucali" zdjęcia z koncertu - jak leci. Bez oglšdania; samooceny; samokrytyki.
BEZ OBRÓBKI! Geniusze co aparat do oka i... "super szczał" którym się można na wyœcigi chwalić!99% to zwykły obciach!!!!
Ok - masz to SOBIE oglšdaj. Ale miej człowieku ciut samokrytyki czy ty przepadkiem nie robisz artyœcie KRZYWDY?!
Nie oœmieszsz go/siebie?! Pokazuj jak MASZ CO POKAZAĆ! A jak nie - to ....
Internet - to jedno wielkie œmietnisko. SĽ w nim też i diamenty.Ale - naprawdę: w proporcjach jak w przyrodzie.

...a koledze który się tak dopraszał o foty w dużej rozdzielczoœci bo sobie chciał odbitkę w ramę odpowiadam: tak - które?
Sš DO SPRZEDANIA. Nie widac tego po zdjęciach że jestem zawodowcem?

Chcecie być fair w stosunku do ukochanego Marka?
Powyp... te nieudolne zdjęcia i filmiki!
Oglšdajcie sobie to: klubowo, w gronie znajomych!
Traktujcie to jako OSOBISTE pamištki a nie PUBLIKACJE!
BO ROBICIE MU KRZYWDĘ!
On jest MILION RAZY LEPSZY NIZ TO POKAZUJECIE!!!!
a jak myslicie że ...pieprzę bez sensu - przyjżyjcie się swiatowi bootlegoów...
Mšdrzy zrobili to tak by: "i wilk syty i owca cała"...
Zresztš - na innym znanym mi Forum "Garmina" (to taki GPS) jak się zapytasz o pirackie mapy ...to cię wyp....!
Bo SĽ ZASADY.
Pracuję by żyć! - nie: "żyję by pracować"
Odpowiedz
1. Zdjęcia udostępnione na serwerze Jamborego to nie Youtube, który każdy, nawet 7 latek, zna ten serwis i jego adres internetowy na całej kuli ziemskiej. Adres serwera Jambore jest dostępny tylko dla tych, którzy się o nim dowiedzieli z jednego w Polsce forum poœwięconemu MK, i to z z jednego z wštków. Nie widziałem reklam przejeżdżajšc MPK w Krakowie Oczko

2. Zdjęcia te to nie publikacje, jak próbujesz imputować. Ja je traktuję jako pamištki z koncertu.

3. "Oglšdajcie sobie to: klubowo, w gronie znajomych!" - Właœnie to robię! I w tym celu udostępniam innymOczko nie przesłałem swoich zdjęć do WP, ONETU, FAKTU itp... w celu udostępnienia na głównej stronie ...

Tyle od siebie.
knopfler.pl na Facebooku - https://www.facebook.com/knopflerpl

Perkusja jest jedna a pałki są dwie :]

"Drummers have the biggest instruments... Uśmiech"
Odpowiedz
HOWARD - nie musisz się bronić.
Dobrze wiesz o czym napisałem - i wiesz że nie pisałem o nas.
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by hekselman@May 8 2008, 10:56 AM

...a koledze który się tak dopraszał o foty w dużej rozdzielczoœci bo sobie chciał odbitkę w ramę odpowiadam: tak - które?

Ja akurat nie bylem zainteresowany fotami w dużej rozdzielczoœci, ale akurat chciałbym się odnieœć do tego fragmentu Twojej wypowiedzi...
Zastanawia mnie to. Bo skoro zdjęcia oferujesz do sprzedania i jesteœ zawodowcem, to czy wszystko jest w porzšdku, że zarabiasz na nielegalnie zrobionych fotkach? Jakoœ to mi nie współgra. Skoro na koncercie jest zakaz robienia zdjeć (dozwolone jest tylko dla własnych potrzeb, a zatem nie komercyjnych), to sprzedawanie zdjeć (nawet zrobionych przez zawodowca) też chyba nie jest na mejscu.
Zaznaczam, że nie atakuję, a nie imputuję niczego... Nie znam się aż tak dobrze na prawie autorskim i pokrewnych, ale dla mnie jako dla zwykłego œmiertelnika, to tak œrednio się widzi...
Pozdrawiam!
Odpowiedz
Witam No ja nie zauważyłem po zdjęciach że Jest Pan zawodowcem i przepraszam bardzo teraz to nawet nie spojrze na te fotki już Oczko to oczywiœcie pisze z uœmiechem
Odpowiedz
Sorry - a kto ci powiedział że ja zrobiłem zdjęcia nielegalnie?!...
Napisałem - filmiki...

I - czy zaoferowałem ci do kupienia choć jedno zdjęcie?!
A wypowiedŸ którš zacytowałeœ chyba jest konkretnie zaadresowana?

Skšd wzišłeœ informację o tym że na koncercie nie wolno robić zdjęć albo: jakie wolno jakich nie? I - czym - w sensie jakim aparatem? Kontaktowałeœ się z biurem organizatora? Starałeœ o akredytację? Nigdy nie słyszałeœ o zawodzie fotoreportera?
Aaa!
Nie rozumiesz dlaczego skoro sprzedaję zdjęcia - to możesz je obejrzeć i œcišgnšć za darmo?
I nie pisz że nie atakujesz bo to nieprawda.
Odpowiedz
Przyjmuję do wiadomoœci że zdjecia od Pana sš jedynie do zakupu Uśmiech
Odpowiedz
Dokładnie tak.
Jak chcesz miec odbitkę na własnoœć - tak. I - niech cię to nie ekscytuje.
Nie musisz ich nawet oglšdać - zbojkotuj mnie...
Może to zdecydowanie wygórowane porównanie ale skoro już w tym miejscu jesteœmy: no - Mark też nie rozdaje płyt za darmo...

Ale aby skończyć, widzę, bulwersujšcy temat że ktoœ zarabia pienišdze robišc zdjęcia - proponuję odnosić się do tego co napisałem.

ps - tu raczej nie praktykujemy formy "pan"
Odpowiedz
Cytat:Sorry - a kto ci powiedział że ja zrobiłem zdjęcia nielegalnie?!...
Napisałem - filmiki...

A kto Tobie powiedział, że zdjęcia sš legalne a filmiki nie ??

W oœwiadczeniu które wydał zespół i menadżerowie wyraŸnie jest napisane, że nie życzš sobie zdjęć i filmów profesjonalnym sprzętem w celach zarobkowych !!

To jest ewidentnie twój przypadek - popstrykałeœ fotki sprzętem profesjonalnym a teraz życzysz sobie za to kasę !! Zrobiłeœ to bez akredytacji kupujšc tylko bilet na koncert...

Wybacz - dla mnie sprawa jest jasna

Odpowiedz
[QUOTE]...a koledze który się tak dopraszał o foty w dużej rozdzielczoœci bo sobie chciał odbitkę w ramę odpowiadam: tak - które?

Mariusz - przepraszam od razu jeœli pomyliłem imię ale dopiero zaczynam zabawe z Waszym (i już w jakiejœ częœci moim) forum - ze zdjęć widać że ktoœ kto je zrobił ma pojęcie o tym jak sie robi zdjęcia. To fakt bezdyskusyjny. Ale szczerze mówišc forma Twojej wypowiedzi jak dla mnie (i widać dla innych osób podobnie) pozostawia wiele do życzenia ... nie wiem, dla mnie Twoje foty sš najlepszym dowodem na to że nawet jesli nie jesteœ zawodowcem robišcym zdjęcia za kase to masz pojęcie jak sie je robi. I nie koniecznie musisz pisać wielkimi literami że jesteœ ZAWODOWCEM ... to takie tłumaczenie i zwracanie uwagi na siebie troche jak u przedszkolaka ... to akurat mógłbyœ sobie darować - moje subiektywne zdanie.

Druga rzecz, akurat tak sie składa że osobiœcie starałem się o akredytacje, dzwoniłem, rozmawiałem - mniejsza z tym czy podobajš mi się warunki organizatora czy nie odnoœnie akredytowania. Nie dostałem ... wniosłem aparat na własne ryzyko. Skroili mi go troche na własne życzenie, zapłaciłem za depozyt ... nie załuję. Ale jesli juz piszesz o zawodostwie i profesjonaliŸmie to szkoda że nie odnosiło sie to do obu stron. Mnie potraktowano osobiœcie jak szmate za to że miałem aparat z obiektywem, który nie przekraczał oficjalnie akceptowalnej przez Marka długoœci ogniskowej, a mimo to burak z ochrony uznał że jest profesjonalny ... trudno. Swojš drogš, œmiesznym było jak na siłę szukał noœnika pamięci i slota karty w aparacie ... na klisze ;-) fachowcy. Uważam tylko że zostałem okradziony. Trudno.

Co do Ciebie, robota konkret. Ale dywagacje że jakoby tylko Ty jesteœ twórcš, artyst š i masz prawo do sprzedawania wyników pracy, a cała reszta nie ma pojęcia o fotografowaniu .. aparat do oka i już chwalenie się w sieci ... przesadziłeœ. Każdy ma takie samo prawo do prezentacji tego co zrobił jak Ty. A to czy ma choć odrobinę samokrytyki czy nie to już inna sprawa. I że internet to czasem œmietnik to masz 100% racji!

I na końcu ... nie rozumiem co Cie tak oburzyło w pytaniu "jakim sprzętem robiłeœ ?". Kto jak kto wie że w takich warunkach jak koncert nie tylko umiejętnoœci, ale i SPRZĘT sie liczy! Sorry, ale jak powiesz że byle cyfrš i jasnym szkłem 1.8 (np) zrobisz takie samo zdjęcie na koncercie przy takim oœwietleniu to ... no nie, tego nie powiesz bo wiesz że jest inaczej. Więc szkoda mieć pretensje o takie pytanie. Sam jestem ciekaw ale postanowiłem nie pytać bo raczej na pewno sie nie dowiem. A Ty nie musisz odpowiadać. OK.

No, na koniec mam nadzieje że jak zechce coœ u Ciebie zakupić to zechcesz mi sprzedać Oczko

I sorry za może momentami mocniejsze słowa ale każdy ma prawo do wyrażania swojego zdania.

pozdr.
Odpowiedz
Hekselman to prawda Maciek macsa ma rację. To nie do końca w porzšdku. Wybacz ale porównanie że Mark płyt też nie rozdaje za darmo jest trochę z kosmosu.
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
W zupełnosci się z tym zgadzam, zresztš kazdy kto ma bilet moze poczytać
instrukcje a jest napisane" odmuwić wniesienia na teren imprezy oraz ( uzycia
w trakcie imprezy) aparatu fotograficznego,kamery oraz innego rodzaju sprzetu
nagrywajacego audio -video. Więc sprawa rozwiš Szczęśliwy zana
Odpowiedz
Ale ludzie!
Oglšdacie moje zdjęcia?
Możecie je pobrać na komputer?
Chciał od ciebie ktoœ za to choć złotówkę?
...dajcie sobie na luz - w relacji do mnie.
nigdy więcej - na pewno nie tu..
S5IS
Odpowiedz
ja mysle tak to forum jest po to by sie dzielic swoimi przezyciami, muzyka owszem i zdjeciami z koncertow, wzaemna wymiana, nikt tu nie chce zarabiac, mariusz jetem ci wdzieczny za zdjecia ktore udostepniles, ale mysle ze jesli chciales uzyc tego forum by cos sprzedac to nie fair, kurcze moze sie myle jesli tak sorry

cel tego forum jest calkiem inny Prawda? wypowiedzcie sie

Oczko
Odpowiedz
Mariuszu - ja wcale nie jestem wyroczniš, cytowałem jedynie to co jest napisane na oficjalnej stroni Marka Knopflera:

Professional cameras or other equipment, including tripods, are not allowed unless the user has the appropriate working media credential. Personal photography or video may not be used to reproduce the concert for commercial purposes.

Tu masz całoœć :

http://www.markknopfler.com/news/news_item...a03f34ab08:3492

Uważam, że nie jesteœ w porzšdku w swoich wypowiedziach...

Odpowiedz
hekselman:
"I - czy zaoferowałem ci do kupienia choć jedno zdjęcie?!"

hekselman parę postów wczeœniej:
"a koledze który się tak dopraszał o foty w dużej rozdzielczoœci bo sobie chciał odbitkę w ramę odpowiadam: tak - które?
Sš DO SPRZEDANIA."

Steeven:
Dziekuję, nie mam pytań...
Mi nie zaproponowałeœ, owszem. Ale, jakbyœ nie zauważył, pisałem jako osoba 3-cia o koledze, który pytał Cię o zdjęcia w lepszej rozdzielczoœci. Po prostu oœmieliłem się odnieœć do całej sytuacji. Tyle. Wybacz, że uraziłem Cię aż tak mocno, jak to wyglšda z charakteru Twoich wypowiedzi...

hekselman:
"Skšd wzišłeœ informację o tym że na koncercie nie wolno robić zdjęć albo: jakie wolno jakich nie? I - czym - w sensie jakim aparatem? Kontaktowałeœ się z biurem organizatora? Starałeœ o akredytację? Nigdy nie słyszałeœ o zawodzie fotoreportera?
Aaa!"

macsa:
"W oœwiadczeniu które wydał zespół i menadżerowie wyraŸnie jest napisane, że nie życzš sobie zdjęć i filmów profesjonalnym sprzętem w celach zarobkowych !!
To jest ewidentnie twój przypadek - popstrykałeœ fotki sprzętem profesjonalnym a teraz życzysz sobie za to kasę !! Zrobiłeœ to bez akredytacji kupujšc tylko bilet na koncert..."

Steeven:
Dziękuję, masca...

hekselman:
"I nie pisz że nie atakujesz bo to nieprawda."

Steeven:
W odróżnieniu od Ciebie, nie stosuję tak agresywnej retoryki. Wybacz, ale a tym Forum nie na codzień spotykałem się z tak ostro wypowiadajšcymi się ludŸmi. Trudno, widocznie, czasy się zmieniajš. I jeszcze raz powtórzę się: "nie miałem zamiaru Cię zaatakować". Widocznie nadepnšłem na bardzo wrażliwy odcisk, na który fotogarfowie ZAWODOWCY sš bardzo wrażliwi.

I na koniec
piotr_benny:
"szczerze mówišc forma Twojej wypowiedzi jak dla mnie (i widać dla innych osób podobnie) pozostawia wiele do życzenia..."

Steeven:
Żeby nie było, ze Cię znów atakuję...
Pozdrawiam
Odpowiedz
A zdjęcia naprawdę bardzo ładne, żeby już zostawić ten głupi temat. Uśmiech
Odpowiedz