21.03.2006, 21:09
10 lat temu dokładnie 14 marca miała miesce ogólno-wiatowa radiowa premiera pierwszej płyty Marka Knopflera Golden Heart To bezprecedensowe wydarzenie w radiofonii na szczęcie nie ominęło tego dnia naszego kraju. Tak więc z wypiekami na twarzy w ten wieczór bardzo dokładnie sprawdziłem wszystko aby to wydarzenie zarejestrować. Oczywicie Polskie Radio Program Trzeci i przed mikrofonem Piotr Kaczkowski a w Nashville Mark. Serdecznie polecam piękna opowieć i mšdra jak to zwykle kiedy Mark chce nam co opowiedzieć. O sobie, o muzyce. Odszukałem te kasetę która w moich skromnych archiwach zajmuje szczególne miejsce. Musicie się z tym zapoznać! Proszę szukac na FTP-ie w katalogu: <różne> pod tytułem Nashville.
ps. na poczštku tego nagrania zachował się największy Sułtan Swingu w Polsce Leszek Adamczyk który przed laty w sobotę podarował nam DS/MK ale chyba pomylił nagrania bo Mark na płycie Jimmiego Naila raczej zagrał tylko w tytułowym nagraniu czyli Big River a nie Love Johna Lennona. Ale chyba jeszcze wtedy o tym nie wiedziałem
ps. na poczštku tego nagrania zachował się największy Sułtan Swingu w Polsce Leszek Adamczyk który przed laty w sobotę podarował nam DS/MK ale chyba pomylił nagrania bo Mark na płycie Jimmiego Naila raczej zagrał tylko w tytułowym nagraniu czyli Big River a nie Love Johna Lennona. Ale chyba jeszcze wtedy o tym nie wiedziałem
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
To make your whole life better
Your whole life better one day