24.06.2005, 00:01
Cytat:Originally posted by kemot+Jun 21 2005, 07:29 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (kemot @ Jun 21 2005, 07:29 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-grzegorz@Jun 21 2005, 07:19 PMJa masz racje, on ma za darmo i szuka idioitow ktorzy kupia od niego .... <_<
Jeżeli ten gość (Holender) ściąga za darmo z różnych miejsc w sieci te bootlegi i potem je sprzedaje, to trochę to według mnie nieeleganckie. Ale z drugiej strony można dzięki niemu mieć coś co jest teoretycznie z innych źródeł nie do zdobycia. Ale ceny to mógłby mieć trochę niższe.
niestety.........
thx
t, [/b][/quote]
Wychodzi, że jestem idiotą.................., kompletnym idiotą bo gdy tylko nazbierałem kilka złotych to coś tam zawsze u niego kupowałem, jednak nie znam innej drogi zdobycia tych bootlegów, jeśli ją znasz to chętnie posłucham. Po drugie, trochę człowieka obronię, bo płyty od Holendra to zawsze najlepsze wersje i pierwsze kopie (u innych osób róznie z tym bywało, zdażały się też czasem sytuacje ze ktos zamieniał mp3 na wav i przesyłał jako płyty audio). Po trzecie wymieniałem się parę razy z człowiekim na single, czy inne wydawnictwa Knopflera, jak mówię, wszystko było ok. Po czwarte, może on tą cenę daje taką, żeby za duzo osób nie pisało do niego z chęcią zdobycia płyty, ja mam do przegrania jednoroazowo kilkadziesiat płyt i widzę jaki to jest problem, jeśli ktoś zajmuje się na codzień przegrywaniem płyt w dużych ilościach, to jest jak normalna praca. Po piąte jeśli ma się coś na wymianę, to Holender się wymienia, sprzedaje dopiero gdy ja nic nie mam na wymianę, więc może jak będzie dvd z torwaru, to zadbajmy, zeby przed wrzuceniem tego do neu zamienic sie z holndrem na coś innego
Reasumując mamy za całkiem nieduże pieniądze, świetne rzeczy i to jest najważniejsze, a sprawa sprzedaży to moralny problem Holendra. Ja przegrywam płyty bez nastawienia na zysk, dodatkowo zainwestowałem kilkaset złotych wcale nie mając pewności, czy one się zwrócą, dlatego wolałbym aby już nikt nie wyzywał mnie od idiotów!