08.03.2008, 19:57
Czyli <Contributions>? Temat rzeka. Widziałbym tu raczej zaangażowanie wokalne Marka w innych projektach tzn. poza DS i jego solowym rozdziałem. A tu m.in udział na płycie "The Long Black Veil" zespołu The Chieftains Mark zapiewał przepięknš starš pień "The Lily Of The West" (1995)
Następnie płytka powięcona Hankowi Marvinowi "Twang- A Tribute To Hank Marvin & The Shadows" Mark wybrał z repertuaru Shadowsów "Atlantis" (1995)
"Sult- Spirit Of The Music" Mark zapiewal pięknš irlandzkš balladę "On Raglan Road" (1996)
Good Rockin' Tonight: Legacy Of Sun Records i tu Mark wykonał dwa nagrania z repertuaru Elvisa Presleya "Don't Be Cruel" oraz "Rock'n' Roll Ruby" to drugie bodajże tylko na japońskiej edycji tej płyty ale Mark zapiewał prawie jak król
(2001)
Small World Big Band Joolsa Hollanda a gocinnie Mark i fantastyczne "Mademoiselle Will Decide" (2001)
Potem byl taki projekt "Timeless" w hołdzie Hankowi Williamsowi. I na tym albumie Mark wykonał "Lost On The River" i wspólnie z Emmylou Harris "Alone And Forsaken" (2002)
I jeszcze Moving Out To The Country Joolsa Hollanda i ponownie Mark Knopfler w nagraniu "You Win Again"
Jako że nie potrafię doklejać okładek płyt to tylko tekst zapodałem
Następnie płytka powięcona Hankowi Marvinowi "Twang- A Tribute To Hank Marvin & The Shadows" Mark wybrał z repertuaru Shadowsów "Atlantis" (1995)
"Sult- Spirit Of The Music" Mark zapiewal pięknš irlandzkš balladę "On Raglan Road" (1996)
Good Rockin' Tonight: Legacy Of Sun Records i tu Mark wykonał dwa nagrania z repertuaru Elvisa Presleya "Don't Be Cruel" oraz "Rock'n' Roll Ruby" to drugie bodajże tylko na japońskiej edycji tej płyty ale Mark zapiewał prawie jak król
(2001) Small World Big Band Joolsa Hollanda a gocinnie Mark i fantastyczne "Mademoiselle Will Decide" (2001)
Potem byl taki projekt "Timeless" w hołdzie Hankowi Williamsowi. I na tym albumie Mark wykonał "Lost On The River" i wspólnie z Emmylou Harris "Alone And Forsaken" (2002)
I jeszcze Moving Out To The Country Joolsa Hollanda i ponownie Mark Knopfler w nagraniu "You Win Again"
Jako że nie potrafię doklejać okładek płyt to tylko tekst zapodałem
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
To make your whole life better
Your whole life better one day