20.01.2008, 14:55
Tak, kilka zestawów z On Location Tour posiadam, z wyjštkiem niemieckiego Wiesbaden. Zachęcajšcy opis z bootlegowej stony
No, bo właciwie dobra jakoć nagrań z tej trasy to rzadkoć. Wczesnš wersję "TR" i "PI" słyszałem z koncertu z Mediolanu '81 i Brukseli '81. Pomiędzy tymi występami DS grali jeszcze na turyńskim stadionie - ponoć słynny występ. "Golden Demos" mam, ale jako do tej pory nie zdobyłem "On Every Demo".
Tak jest - On Location to przede wszystkim wietne aranżacje starych kawałków. Jazzowe "Angel Of Mercy" powala - i zmieniło się nie do poznania. "In The Gallery" także nabrało nowego blasku. Fajnie byłoby, gdyby na póniejszej trasie nie zrezygnowali z tych przecież wietnych utworów, zastšpionych przez na przykład niekonieczne lepsze "Two Young Lovers" czy "Twisting By The Pool".
Również słyszałem, że istnieje ta rzadka wersja "PD" - ciekawe jak by to zabrzmiało w wykonaniu Marka, na ile jego wersja różniłaby się od tej ostatecznej.
No, bo właciwie dobra jakoć nagrań z tej trasy to rzadkoć. Wczesnš wersję "TR" i "PI" słyszałem z koncertu z Mediolanu '81 i Brukseli '81. Pomiędzy tymi występami DS grali jeszcze na turyńskim stadionie - ponoć słynny występ. "Golden Demos" mam, ale jako do tej pory nie zdobyłem "On Every Demo".Tak jest - On Location to przede wszystkim wietne aranżacje starych kawałków. Jazzowe "Angel Of Mercy" powala - i zmieniło się nie do poznania. "In The Gallery" także nabrało nowego blasku. Fajnie byłoby, gdyby na póniejszej trasie nie zrezygnowali z tych przecież wietnych utworów, zastšpionych przez na przykład niekonieczne lepsze "Two Young Lovers" czy "Twisting By The Pool".
Również słyszałem, że istnieje ta rzadka wersja "PD" - ciekawe jak by to zabrzmiało w wykonaniu Marka, na ile jego wersja różniłaby się od tej ostatecznej.
Nie gram z nut, gram z serca