19.01.2008, 05:05
Cytat:Originally posted by Stach+Jan 18 2008, 02:05 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Stach @ Jan 18 2008, 02:05 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> Hej! Kto z Was posiada pełny bootleg z Dortmundu z trasy OES z 1991? Jestem zainteresowany nim ze względu na dobrš jakoć dwięku, a przede wszystkim obecnoć "TOL" i "POTNO" w oneverystreetowych aranżacjach. Jakby dało radę - powięćcie się i dajcie na jakiego Chomika, albo inny pokrewny koncert zawierajšcy te dwa utwory, jednak z zaznaczeniem, aby był raczej dobrej jakoci, Londyn 1991?Hej Stach,
[/b]
Mam ten koncert ale tylko w wersji audio (mp3). Polecam jednak Tobie i wszystkim, których to interesuje, koncert z Largo (Maryland) z 22 lutego 1992r. Jakoć jest porównywalna - jeli nie lepsza od Dortmundu, a oprócz wietnego TOL (miem twierdzić, że lepszego od dortmundzkiego bo znacznie dłuższego) na tym koncercie DS zagrali także zarówno Planet Of New Orleans (jedna z najlepszych istniejšcych wersji) jak i bardzo rzadko grany Iron Hand. Udostępnię ten bootleg po weekendzie gdyż moje aktualne połšczenie z netem nie pozwala mi ładować dużych plikow.
<!--QuoteBegin-olaph72
To w ogóle ciekawa wersja. W pewnym momencie MK piewa dwa wersy z "Runaway" Dela Shannona. [/quote]
Zgadza się. Czynił tak praktycznie za każdym razem od 1985r kiedy zaczęli grać tę rozszerzonš wersję. Ideš było wplecenie w ten utwór jak największej iloci motywów, które w latach 60tych (a więc 'when we were kids'
pojawiały się jako tło muzyczne w Spanish City - wesołym miasteczku w Newcastle do którego namiętnie się Mark udawał.I tak oprócz "Runaway" Shannona, można w różnych wersjach TOL wychwycić takie oto stare hity:
- "Don't let me be misunderstood" - Animals
- "Stop in the name of love" - The Supremes
- "Ghost riders in the sky" - Stan Jones
- "Riders on the storm" - The Doors
Ale "Runaway" jest jedynym fragmentem piewanym
. Resztę piewa gitara.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...