27.12.2007, 02:16
Cytat:Originally posted by hekselman@Dec 26 2007, 11:09 AMCiężkie pytanie, ja to taki fan jestem, że wszystko co knopflerowe jest dobre. Z bootlegami jest tak, że wcale nie te co brzmiš najlepiej sš najlepsze, ale ok. Może lećmy latami (niestety nie mam w tej chwili dostępu do pólki z płytami - w pokoju z płytami piš dzieci - więc nazwy płyt mogš posiadać błędy):
aaadam - jak masz takš "wypasionš" kolekcję - podpowiedz od czego zaczšć. Inaczej: co - twoim zdaniem - najbardziej warto mieć w pierwszym rzędzie?
1977 - demo - mam 3 rózne płyty o takim tytule, ale ogólnie wsyzstkie one dotyczš nagrań demo do pierwszej płyty
1978 - to Live in Chester z kwietnia (fajna rzecz nagrana jeszcze przed wydaniem pierwszej płyty), jeszcze wczeniejszy jest koncert z Leeds - styczeń - ale trochę mniej mi leży, polecę jeszcze koncert z Amsterdamu z grudnia tu już jest kilka kawałków z 2 płyty DS
1979 - to przede wszystkim Rocklpast z lutego - wymienita plyt i dodatkowo jest dvd do tego; w tym roku było sporo płyt w bardzo dobrej jakoci ale ta chyba jest najlepsza
1980 - tutaj marnie było z bootlegami, mało koncertów renia jakosć
1981 - live at werchter (o tytule:once upon a time) bardzo fajna rzecz z wietnym dzwiękiem
dalej sporo koncertów, ale jak na poczatek można darować, bo jest oryginalny koncert Alchemy
1986 - tu przede wszystkim Sydney (The Final OZ) ten koncert jest uważany za jeden z najlepszych i jeszcze jeden koncert: Wembley (Perfect Invetigations)
potem była przerwa w koncertach DS, ale mamy rok
1988 - gdzie był swietny koncert DS z Claptonem: Mandela Concert.
Na dobry poczštek to by wystarczyło, lata póniejsze opiszę potem, albo zrobiš to za mnie przyjaciele z forum, bo pewnie mój wybór dla wielu jest kontrowersyjny i zaproponujš Ci co od siebie