01.11.2006, 04:55
Uff, no to sie narobiło :o
Sam jestem ciekaw co z tego wszystkiego wyjdzie, ale już widzę, że w pewnych momentach się nie zrozumielimy. Oto kilka moich uwag:
(np. Mac.Sa Paczka pierwsza). Kazdy zainteresowany (i kto na bieżšco przeglšda forum) odnajdzie to co chce moim zdaniem.
<!--QuoteBegin-Robson@
A jeli kto bardzo chce mieć te skarby a nie bardzo ma możliwoć skopiować u siebie to maryna [/quote]
Robert, jeli ktos bardzo chce...
to zrobi gdziekolwiek chociaż jednš kopię, o więcej nie chodzi. Ale chyba nie mówisz o sobie, bo przeciez widziałem u Ciebie nagrywarkę DVD
(ba, nawet co nieco przegrałem, pamiętasz?
)
<!--QuoteBegin-aaadam[/i]
może jeszcze jeden pomysł, że osoba do której wysyłam płytki znajduje 3 następnych odbiorców, ale i tak jak w prawdziwym drzewku też odsyła co mi (np. tylko jednš płytę i to dopiero wtedy jak nazbiera się tego więcej). Informacjami na ten temat możemy wymieniać się w poszczególnych wštkach lub na gg (bo niby skšd osoba, której wysyłam płytki ma wiedzieć, czego ja szukam).[/quote]
Adam, w drzewku, o którym mylałem (na podstawie tego w którym sam już uczestniczę) nie ma sztywnych reguł typu: "wylę Ci jeli znajdziesz kolejnych trzech odbiorców". Nie ma równiez żadnych zobowišzań typu: "wylę Ci ale przylij też mnie". Chodzi tu raczej o czystš chęć podziału i przekazania dalej. Wychodzšc z tym tematem mylałem m.in. o tym molochu hiszpańskim (34 DVD), które raczej trudno oczekiwać by jedna lub dwie osoby wysłały do wszystkich chętnych. Niech wylš do trzech, które z kolei przekażš dalej. Tak samo z innymi bootlegami. Niestety, Ci, którzy majš najwięcej do zaoferowania - w tym systemie dostanš najmniej, gdyż trudno będzie znaleć co, czego już nie majš i to wród fanów, którzy dopiero tworzš swojš kolekcję. Najważniejszš ideš jest: "chcę się podzielić z Tobš, jeli Ty przekażesz dalej." Oczywicie nie musi być tak jak mówię. Możemy działać jakkolwiek, byle efektywnie.
Przesyłam link do tematu na oficjalnym forum MK dotyczšcym takiego drzewka włanie: Bootleg Tree Zobaczcie jak tam to działa i czy uważacie, że mogłoby to działac podobnie tutaj?
Jeli za bardzo zamieszałem to sorry
Chciałem dobrze 
PS. Kto wspominał o 'banku okładek'? Mam dwie propozycje:
pierwsza
druga
Sam jestem ciekaw co z tego wszystkiego wyjdzie, ale już widzę, że w pewnych momentach się nie zrozumielimy. Oto kilka moich uwag:
Cytat:Originally posted by macsa+--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (macsa)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>Każde drzewko dystrybucji prowadzimy w innym wštku - tak aby nam się nie pokiełbasiło wszystko...[/b]Jestem zwolennikiem jednego wštku (ewentualnie osobnego działu forum, jak kto już zdšżył zauważyć) dotyczšcego naszej wymiany, w przeciwnym wypadku może pojawić się kilkadziesišt wštków dotyczšcych bootlegów... Pomysł o którym piszę nie jest mój. wietnie funkcjonuje na oficjalnym forum MK i to dla kilku tysięcy fanów z całego wiata. Tak naprawdę wydaje mi się, że kazdy zainteresowany bootlegami odnajdzie się wietnie w jednym wštku - może się mylę, ale jak mówię, działa to swietnie na dużo większym forum.
Cytat:[i]Originally posted by macsa+--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (macsa)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>Dystrybucję kontroluje osoba, która rozpoczyna drzewko - tak zwany "ojciec założyciel". Wiadomo, że bedš różne kwasy i ktos to musi kontrolować....[/b]Słuszna uwaga. Nie wyklucza to jednak trzymanie się jednego wštka. Trzeba tylko ponazywać swoje oferty, tak jak zrobilicie to tworzšc osobne wštki
(np. Mac.Sa Paczka pierwsza). Kazdy zainteresowany (i kto na bieżšco przeglšda forum) odnajdzie to co chce moim zdaniem. <!--QuoteBegin-Robson@
A jeli kto bardzo chce mieć te skarby a nie bardzo ma możliwoć skopiować u siebie to maryna [/quote]
Robert, jeli ktos bardzo chce...
to zrobi gdziekolwiek chociaż jednš kopię, o więcej nie chodzi. Ale chyba nie mówisz o sobie, bo przeciez widziałem u Ciebie nagrywarkę DVD
(ba, nawet co nieco przegrałem, pamiętasz?
)<!--QuoteBegin-aaadam[/i]
może jeszcze jeden pomysł, że osoba do której wysyłam płytki znajduje 3 następnych odbiorców, ale i tak jak w prawdziwym drzewku też odsyła co mi (np. tylko jednš płytę i to dopiero wtedy jak nazbiera się tego więcej). Informacjami na ten temat możemy wymieniać się w poszczególnych wštkach lub na gg (bo niby skšd osoba, której wysyłam płytki ma wiedzieć, czego ja szukam).[/quote]
Adam, w drzewku, o którym mylałem (na podstawie tego w którym sam już uczestniczę) nie ma sztywnych reguł typu: "wylę Ci jeli znajdziesz kolejnych trzech odbiorców". Nie ma równiez żadnych zobowišzań typu: "wylę Ci ale przylij też mnie". Chodzi tu raczej o czystš chęć podziału i przekazania dalej. Wychodzšc z tym tematem mylałem m.in. o tym molochu hiszpańskim (34 DVD), które raczej trudno oczekiwać by jedna lub dwie osoby wysłały do wszystkich chętnych. Niech wylš do trzech, które z kolei przekażš dalej. Tak samo z innymi bootlegami. Niestety, Ci, którzy majš najwięcej do zaoferowania - w tym systemie dostanš najmniej, gdyż trudno będzie znaleć co, czego już nie majš i to wród fanów, którzy dopiero tworzš swojš kolekcję. Najważniejszš ideš jest: "chcę się podzielić z Tobš, jeli Ty przekażesz dalej." Oczywicie nie musi być tak jak mówię. Możemy działać jakkolwiek, byle efektywnie.
Przesyłam link do tematu na oficjalnym forum MK dotyczšcym takiego drzewka włanie: Bootleg Tree Zobaczcie jak tam to działa i czy uważacie, że mogłoby to działac podobnie tutaj?

Jeli za bardzo zamieszałem to sorry
Chciałem dobrze 
PS. Kto wspominał o 'banku okładek'? Mam dwie propozycje:
pierwsza
druga
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...