Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bootlegi...
To i ja sie chętnie podzielę.
Mam troche bootlegów audio i video. Chętnych proszę o kontakt na pw lub maila
marcin_hajnrich@wp.pl, to Wyśle swoją liste
It never rains around here
It just come pouring down
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by dudageo@Apr 28 2005, 09:29 PM
Dzieki za oświecenie! Prosta sprawa, nagrać, wydać i rozdystrybuować... Duży uśmiech Chyba mam zajęcie na przyszłosć Szczęśliwy
powodzenia Duży uśmiech
aby jednak poprzeć Twoją inicjatywę, oferuję sie jako pierwszy kupić bootleg, który wyprodukujesz!
Odpowiedz
a w jakiej formie te bootlegi proponujecie? mp3, czy audio, czy jeszcze jakoś???
Sometimes you`re the windshield...
Sometimes you`re the bug...
Odpowiedz
hmmm ja mam pliki avi (ściagnięte z netu) ze wspólną trasą MK z Claptonem z Tokyo (w tym Layla na dwie gitary Uśmiech wiadomo jakie Uśmiech (jutro postaram się poszukac bo mam to na jakimś krążku dvd (ale nie w formacie dvd tylko divx albo mpg, teraz nie pamiętam) to powiem coś więcej....
ogólnie mam trochę nagrań pościąganych z netu (alchemy w divx, monsrrat i jeszcze pare innych ciekawostek....

ps. i takie cudo Uśmiech Weird Al Yankovic - Dire straits - Beverly hillbillies.mpg Duży uśmiech
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by dudageo@Apr 28 2005, 09:51 PM
Może zadam pytanie zupełnie z innej beczki i zabrzmi ono dziwnie, ale.... niech tam! Otóż może ktoś potrafi mnie oświecić, skąd bierze się tzw. "oryginalne" bootlegi. Mam na myśli nie takie, zgrywane z mp3, ale te z profesjonalnie, albo przynajmniej półprofesjonalnie wydrukowanymi okładkami, nadrukami na płycie itp. Np widziałemna necie wydaną składankę "Guitar Dreams" z okładką w formie digipaku, elegancką ... wiem, że przecież nie jest to chałupnicza robota z drukarkją komputerową itp. Czy może ktoś wie gdzie takie można dostać, czy tylko na zasadzie wymiany z innymi, a jeśli tak, to skąd takich wyłapywać? Ja chętnie wyłapałbym kilka takich płytek...
a gdzie je kupowac ? patrz na małe sklepy płytowe oraz na bazarki itp
Odpowiedz
Witam wszystkich Markomaniaków. Trafiłem tutaj po koncercie w Spodku - wymarzonym, wyczekanym od 15 lat. Mam dwa bootlegi na DVD - chętnie ponagrywam/powymieniam - piszcie maciejleciejewski ( @ ) poczta onet pl

"SOLID ROCK, COLOGNE FEBRUARY 16 1979"
'Rockpalast':
Down to the waterline
Six blade knife
Once upon a time in the west
Lady writer
Single handed sailor
Water of love
In the gallery
Follow me home
News
What's the matter baby
Lions
Sultans of swing
Wild west end
Where do you think you're going?
Eastbound train
Sultans of swing
BONUSY:
'Live Aid 1985':
Money For Nothing
Sultans Of Swing
Old Grey whistle Test:
Sultans Of Swing

"DORTMUND, DECEMBER 19 1980"
'Rockpop':
Once Upon A Time In The West
Down To The Waterline
Lions
News
Sultans Of Swing
Tunnel Ol Love
Solid Rock
'Fridays Live':
Skateaway
Romeo And Juliet
Belfast 05.01.1981 (from super8):
Sultans Of Swing
'Good Evening Ulster':
Interview J. / H. Lindes
'Song Festival' San Remo:
Tunnel Of Love
A long time ago, came man on the track... cudne
Odpowiedz
jaka jest mozliwosc wymiany ?
Odpowiedz
Cześć Pablosan. Pamiętasz mnie z Torwaru. Rozmowa na koniec po koncercie.Wyślisz mi wszystkom co masz i możesz. Wszelkie koszty biorę na siebie.Chciałbym powiększyć swoją biblioteczkę i archiwa, a Ty masz tak wiele. Podziel się ze mną. Pozdrawiam.
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
Możliwość wymiany:
Robię to bezgotówkowo i niekoniecznie interesownie - jak masz posiadasz coś co mnie interesuje to poproszę a jak nie to wysyłam gratis. Oczywiście w rozsądnej ilości - bo jak się na mnie rzuci 100 osób to pójdę z torbami. Preferuję wymianę osobistą we Wrocławiu.
Pozdrawiam
A long time ago, came man on the track... cudne
Odpowiedz
Witam

moi drodzy-wasze prosby o bootlegi zostana spelnione w przyszlym tygodniu, wrocilem we wtorek wieczorem, jestem zarobiony, prosze o troszke czasu i wyrozumialosci Oczko
A long time ago came a man on a track...
Odpowiedz
Kurcze głupio prosić o coś, gdy samemu się nic nie ma. Ja gdyby można było (nie spieszy się) reflektowałbym na Vaison 96 - mam na twardym telegraph road z tego koncertu i jest super (w sumie zawsze jest super hehe). Pozatym, gdyby ktoś mógł mi polecić jakieś dobre bootlegi byłbym wdzięczny.

mail : pielkal@interia.pl

Jestem ze Śląska, dokładniej Chorzów (hehe blisko spodek i śląski - żyć nie umierać Uśmiech) jest ktoś z tych okolic?? wtedy nie trzeba by korzystać z usług pocztyUśmiech
Aha w jaki sposób musiałbym zapłacić za puste płytki ??
Odpowiedz
Witam!

Moze kogos zainteresuje. Na alt.binaries.pl.mp3 lezy bootleg z aktualnej trasy. Second Night in Amsterdam (16.04.05) 2CD mp3@VBR.
Jak sciagac?
http://www.binaries-faq.prv.pl/

Pozdrawiam
rockfour
Odpowiedz
Nie wiem jak to ściągnąć, ale mam ten bootleg - REWELACJA. Mimo, że nagranie audience, to świetnie się tego słucha. Świetna atmoswera, dobra jakość, tylko jak już pisałem w innym miejscu, pomieszane kanały (lewy w prawym, prawy w lewym). Mimo wszystko, bardzo polecam!
Odpowiedz
Zgadzam sie - swietna jakosc - jak na nagranie audience oczywiscie. Bardzo sympatycznie sie tego slucha, trzyma klimat koncertu. Torwar sie przypomina, bo setlista niemal identyczna. A co do sciagniecia tego materialu - tu (http://www.binaries-faq.prv.pl/) jest wszystko wyjasnione.
Pozdrawiam
rockfour
Odpowiedz
Jako że po niedawnym koncercie Marka i po spotkaniu z FANAMI moja skromna kolekcja bootlegów powiększyć się raczyła, przytaczam "nową", powiększoną już listę w jednej całości tak, by kto chętny na wymianę (Ale nie tylko) słuchać czy oglądać do woli u siebie zapodanych niżej nagrań mógł Oczko

Ad rem...

Audio

1. Mandela [z Claptonem, 1988]
2. Straits To The Point [Point Depot, Dublin, August, 1991] CD 1 + CD 2
3. Heavy Fuel [Bazylea, 1992] CD 1 + CD 2
4. Walk On Stage [1995]
5. Notting Hillbillies [Live At Ronnie Scott, 1999] - niesamowity jak dla mnie, i nie tylko, "Feel Like Going Home"
6. Rotterdam [Rotterdam, 19 października 1978]
7. Once Upon A Time [Werchter, Belgium, 5 lipca 1981]
10. Extended Dance Play 1983 [z kawałkami Live]
11. Going Home [Londyn, 1983]
12. Around South America [London's Wembley Arena, 10 czerwca, 1985]
13. Texan Sunset [17 sierpnia 1985] CD 1 + CD 2
14. Sons Of Light [EP] [1990]
15. Składanka singli, nagrań live, itp.
16. Golden Demos
17. Guitar Dreams
18. One World CD 1 + CD 2 + CD 3
19. Lucca [STP Tour 2001] CD 1 + CD 2
20. San Antonio [1985] CD 1 + CD 2
21. Sydney [1986] CD 1 + CD 2
22. On Every Planet [OES Tour] CD 1 + CD 2
23. Woburn Abbey [OES Tour] CD 1 + CD 2
24. Wiesbaden [6 maja 1981] CD 1 + CD 2
25. Vaison [1996] CD 1 + CD 2
26. Warszawa [2001] CD 1 + CD 2

Video

1. I Zlot Fanów Marka Knopflera i Dire Straits [Kraków, koniec lata 2004] - kto nie uczestniczył lub nie widział niech żałuje...
2. "Arena" 1980 (film dokumentalny dla BBC 2; Oldfield w "biblii" na str. 46 o tym nagraniu wspomina)
3. Alchemy [VCD 1 + VCD 2]
4. Wembley [1985; VCD]
5. Koncert Eric Clapton + Mark Knopfler [Spectrum, Philadelphia, 7.9.1988]
6. On The Night [VCD 1 + VCD 2]
7. Prawie Wszystko o Dire Straits... [dyskografia, teksty, informacje ...]
8. Past To Present [płyta multimedialna, STP]
9. Shepherd Bush Empire '2002 [VCD 1 + VCD 2]
10. Shangri-La '2004 [film dokument.; VCD]
11. Teledyski
12. inne nagrania z TV polskiej i zagranicznych

Myślę, że zasada jest taka jaką "wyznaje" Pablosan, i nie tylko... Uśmiech (o czym tu: http://www.forum.knopfler.pl/index.php?showtopic=47# ) [ONLY FOR FANS. NOT FOR SALE]
W sprawie bootlegów możecie pisać najlepiej na mój e-mail:
howard@knopfler.pl
/jeśli chętnych byłoby dużo, w co raczej wątpię bo pewnie wszyscy to mają, ale może nie, rezerwuję sobie trochę czasu na realizację Uśmiech/
Wymienić się można za pośrednictwem naszej polskiej poczty jak również u mnie osobiście czy też gdzieś na mieście (Kraków) Uśmiech
A nawet nie musi być wymiana.
knopfler.pl na Facebooku - https://www.facebook.com/knopflerpl

Perkusja jest jedna a pałki są dwie :]

"Drummers have the biggest instruments... Uśmiech"
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by rockfour@May 15 2005, 04:00 PM
Witam!

Moze kogos zainteresuje. Na alt.binaries.pl.mp3 lezy bootleg z aktualnej trasy. Second Night in Amsterdam (16.04.05) 2CD mp3@VBR.
Jak sciagac?
http://www.binaries-faq.prv.pl/

Pozdrawiam
rockfour
I właśnie ten koncercik dzisiaj zasilił moje zbiory. Jednak spore mam zastrzeżenia co do jakości technicznej. Do odtworzenia np. w radiu niestety odpada Smutny
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
A ja mam bootleg Rotterdam 17.04.2005 w dość dobrej jakości. Jest tylko w plikach .flac, ale to można łatwo do .wav przekonwertować.
All the way down the telegraph road
Odpowiedz
Seba jaka mozliwosc wymiany udostepnienia do sciagniecia
Odpowiedz
Skoro interesuje Cię wymiana to pisz na maila, badź na priva.
All the way down the telegraph road
Odpowiedz
ok napisze Duży uśmiech
Odpowiedz