08.05.2008, 11:56
...zaraz zaraz...
...ludziska....
Zaskoczeni jestecie? KTO nie wiedział że nie wolno filmować?!
Nie było WYRANIE MÓWIONE - zespół nie wyraża zgody? Do teatru - też z kamerkš chadzacie? Do kina?...
A - pardon - zapłaciliscie artycie z bilet na koncert czy za to żeby sobie film nakręcić?
aaaa....film to juz nie jest wartoć artystyczna, nie podlega ochronie i można...jechać bez oporów?
Piratować?
Czyli - KRAĆ?
Macie wiadomoć że to co ROBILISMY jest ZABRONIONE - i ja to wiem i się z tym zgodziłem (jesli chodzi o filmy) - i nie oburzam się ze (taka jest prawda) wzieli złodzieja za frak i wyrzucili.
Słowo daję - wiem - sam jestem przykładem tej "moralnoci Kalego" bo robię wszystko by chronić swoje zdjęcia - a jednoczenie nie odmawiam sobie satysfakcji by nakręcić filmik.
Ale nie mam pretensji że mi utrudniajš bo wiem że to niedozwolone.
Ale - ja nie wrzucam na "jotube" czy ogólnie dostępne...
To sš MOJE pamištki.
I jesli powiem że ZA ŻADNE SKARBY nie chciałbym oglšdać filmów z koncertu PRZED koncertem - dziwicie się że i zespół nie zezwala na FILMOWANIE?!
Zdjęcia - to troche inna historia.
Wiecie przed czym broniš się artyci tak naprawdę?
Przed niewrażliwymi idiotami; żałosnymi "niby paparazzi" bez wyobrani.
Poczytajcie co napisałem we wstępie do mojej galeri z koncertu.
Ja DOKŁADNIE trzymam się zasad by nie omieszyć ludzi których fotografuję!
A to...cholernie łatwe!
Złapać kogos z durnš minš, zrobić z niego idiotę, omieszyć - łatwiej niż się wam wydaje!
Zresztš - sami wiecie jak to jest teraz: zdjęcia robiš wszyscy - ładne i ciekawe tylko nieliczni
A pokazujš: WSZYSCY!
To kwestia etyki.
I samokrytyki.
I - dobrego smaku.
Jaki jest sens UPUBLICZNIANIA jakich przypadkowych strzałów? Co to wnosi do obrazu artysty?
Owszem - róbta sobie ile chceta. SOBIE.
Gdybym był artystš - wkurw....o by mnie do białoci oglšdanie siebie na "fajansiarskich zdjęciach"!!!!
Ile razy mówicie komu: NIE - JA NIE CHCĘ ZDJĘĆ BO ŻLE WYCHODZĘ...albo - JESTEM NIEFOTOGENICZNA(y).
Gó....prawda!!!
Do dentysty - to się wybiera najlepszego? A zdjecia - eeee - zdjęcia to KAŻDY może.
"Kupię se lepszy aparat będę miał lepsze zdjęcia..."
No i popatrzcie co ludzie zamieszczajš!!!!
Wiecie jakie pytanie "rozczula" mnie do ...bólu?
"Jakim aparatem to robiłe?..."
BEZ ZNACZENIA. Aparat to tylko NARZĘDZIE.
TO CZŁOWIEK ROBI ZDJĘCIA A NIE APARAT.I artyci BRONIĽ się przed bezkrytycznymi partaczami którzy zaopatrzeni w teleobiektywy - zaglšdajš im ...w gacie!
Jak na ulicy robię zdjęcie - a facet podchodzi i mówi mi: ja sobie nieżyczę...(zwykły nawet "oszczymurek")-JA SIĘ MUSZE Z TYM LICZYĆ.
A artystę klasy MK - majš w d....
Fotografowanie - to też SZTUKA.
Wszyscy "powrzucali" zdjęcia z koncertu - jak leci. Bez oglšdania; samooceny; samokrytyki.
BEZ OBRÓBKI! Geniusze co aparat do oka i... "super szczał" którym się można na wycigi chwalić!99% to zwykły obciach!!!!
Ok - masz to SOBIE oglšdaj. Ale miej człowieku ciut samokrytyki czy ty przepadkiem nie robisz artycie KRZYWDY?!
Nie omieszsz go/siebie?! Pokazuj jak MASZ CO POKAZAĆ! A jak nie - to ....
Internet - to jedno wielkie mietnisko. SĽ w nim też i diamenty.Ale - naprawdę: w proporcjach jak w przyrodzie.
...a koledze który się tak dopraszał o foty w dużej rozdzielczoci bo sobie chciał odbitkę w ramę odpowiadam: tak - które?
Sš DO SPRZEDANIA. Nie widac tego po zdjęciach że jestem zawodowcem?
Chcecie być fair w stosunku do ukochanego Marka?
Powyp... te nieudolne zdjęcia i filmiki!
Oglšdajcie sobie to: klubowo, w gronie znajomych!
Traktujcie to jako OSOBISTE pamištki a nie PUBLIKACJE!
BO ROBICIE MU KRZYWDĘ!
On jest MILION RAZY LEPSZY NIZ TO POKAZUJECIE!!!!
a jak myslicie że ...pieprzę bez sensu - przyjżyjcie się swiatowi bootlegoów...
Mšdrzy zrobili to tak by: "i wilk syty i owca cała"...
Zresztš - na innym znanym mi Forum "Garmina" (to taki GPS) jak się zapytasz o pirackie mapy ...to cię wyp....!
Bo SĽ ZASADY.
...ludziska....
Zaskoczeni jestecie? KTO nie wiedział że nie wolno filmować?!
Nie było WYRANIE MÓWIONE - zespół nie wyraża zgody? Do teatru - też z kamerkš chadzacie? Do kina?...
A - pardon - zapłaciliscie artycie z bilet na koncert czy za to żeby sobie film nakręcić?
aaaa....film to juz nie jest wartoć artystyczna, nie podlega ochronie i można...jechać bez oporów?
Piratować?
Czyli - KRAĆ?
Macie wiadomoć że to co ROBILISMY jest ZABRONIONE - i ja to wiem i się z tym zgodziłem (jesli chodzi o filmy) - i nie oburzam się ze (taka jest prawda) wzieli złodzieja za frak i wyrzucili.
Słowo daję - wiem - sam jestem przykładem tej "moralnoci Kalego" bo robię wszystko by chronić swoje zdjęcia - a jednoczenie nie odmawiam sobie satysfakcji by nakręcić filmik.
Ale nie mam pretensji że mi utrudniajš bo wiem że to niedozwolone.
Ale - ja nie wrzucam na "jotube" czy ogólnie dostępne...
To sš MOJE pamištki.
I jesli powiem że ZA ŻADNE SKARBY nie chciałbym oglšdać filmów z koncertu PRZED koncertem - dziwicie się że i zespół nie zezwala na FILMOWANIE?!
Zdjęcia - to troche inna historia.
Wiecie przed czym broniš się artyci tak naprawdę?
Przed niewrażliwymi idiotami; żałosnymi "niby paparazzi" bez wyobrani.
Poczytajcie co napisałem we wstępie do mojej galeri z koncertu.
Ja DOKŁADNIE trzymam się zasad by nie omieszyć ludzi których fotografuję!
A to...cholernie łatwe!
Złapać kogos z durnš minš, zrobić z niego idiotę, omieszyć - łatwiej niż się wam wydaje!
Zresztš - sami wiecie jak to jest teraz: zdjęcia robiš wszyscy - ładne i ciekawe tylko nieliczni
A pokazujš: WSZYSCY!
To kwestia etyki.
I samokrytyki.
I - dobrego smaku.
Jaki jest sens UPUBLICZNIANIA jakich przypadkowych strzałów? Co to wnosi do obrazu artysty?
Owszem - róbta sobie ile chceta. SOBIE.
Gdybym był artystš - wkurw....o by mnie do białoci oglšdanie siebie na "fajansiarskich zdjęciach"!!!!
Ile razy mówicie komu: NIE - JA NIE CHCĘ ZDJĘĆ BO ŻLE WYCHODZĘ...albo - JESTEM NIEFOTOGENICZNA(y).
Gó....prawda!!!
Do dentysty - to się wybiera najlepszego? A zdjecia - eeee - zdjęcia to KAŻDY może.
"Kupię se lepszy aparat będę miał lepsze zdjęcia..."
No i popatrzcie co ludzie zamieszczajš!!!!
Wiecie jakie pytanie "rozczula" mnie do ...bólu?
"Jakim aparatem to robiłe?..."
BEZ ZNACZENIA. Aparat to tylko NARZĘDZIE.
TO CZŁOWIEK ROBI ZDJĘCIA A NIE APARAT.I artyci BRONIĽ się przed bezkrytycznymi partaczami którzy zaopatrzeni w teleobiektywy - zaglšdajš im ...w gacie!
Jak na ulicy robię zdjęcie - a facet podchodzi i mówi mi: ja sobie nieżyczę...(zwykły nawet "oszczymurek")-JA SIĘ MUSZE Z TYM LICZYĆ.
A artystę klasy MK - majš w d....
Fotografowanie - to też SZTUKA.
Wszyscy "powrzucali" zdjęcia z koncertu - jak leci. Bez oglšdania; samooceny; samokrytyki.
BEZ OBRÓBKI! Geniusze co aparat do oka i... "super szczał" którym się można na wycigi chwalić!99% to zwykły obciach!!!!
Ok - masz to SOBIE oglšdaj. Ale miej człowieku ciut samokrytyki czy ty przepadkiem nie robisz artycie KRZYWDY?!
Nie omieszsz go/siebie?! Pokazuj jak MASZ CO POKAZAĆ! A jak nie - to ....
Internet - to jedno wielkie mietnisko. SĽ w nim też i diamenty.Ale - naprawdę: w proporcjach jak w przyrodzie.
...a koledze który się tak dopraszał o foty w dużej rozdzielczoci bo sobie chciał odbitkę w ramę odpowiadam: tak - które?
Sš DO SPRZEDANIA. Nie widac tego po zdjęciach że jestem zawodowcem?
Chcecie być fair w stosunku do ukochanego Marka?
Powyp... te nieudolne zdjęcia i filmiki!
Oglšdajcie sobie to: klubowo, w gronie znajomych!
Traktujcie to jako OSOBISTE pamištki a nie PUBLIKACJE!
BO ROBICIE MU KRZYWDĘ!
On jest MILION RAZY LEPSZY NIZ TO POKAZUJECIE!!!!
a jak myslicie że ...pieprzę bez sensu - przyjżyjcie się swiatowi bootlegoów...
Mšdrzy zrobili to tak by: "i wilk syty i owca cała"...
Zresztš - na innym znanym mi Forum "Garmina" (to taki GPS) jak się zapytasz o pirackie mapy ...to cię wyp....!
Bo SĽ ZASADY.
Pracuję by żyć! - nie: "żyję by pracować"