Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze
Dla mnie to najlepszy koncert Marka, a co za tym idzie brakuje słów, żeby to wszystko opisac. Dzisiaj jeden z Fanow napisal do mnie takowego smsa, cytuje:
"Ważne, że jak człowiek dostanie po głowie, to zawsze jest taka markowa gromadka, co przywraca wiarę w ludzi".
Zasadniczo nie ważne kto jest autorem tego tekstu - ważne że wszyscy myœlimy tak samo , nieprawdaż??????
Zespół był jak bryła, szybko zorientował sie, że z naprzeciwka stoi kolejna rozgrzana bryła wyrafinowanej i znajšcej sie na muzyce publicznoœci. Fajnie ,że klima nie zadziałała, to tylko rozgrzalo atmosferę, totalny spontan reagujšcych ludzi, którzy w wzlotach podkreœlali, że nie ważne sš wszelkie niedogodnoœci - MUZYKA ZWYCIĘŻA.
Odnoœnie nagłoœnienia to coœ za coœ. Wszyscy ci , ktorzy chcieli spojrzeć Markowi w oczy i mieć Go w zasięgu ręki, musieli liczyć się , że otrzymajš dzwięk z podsłuchów(nieco słabszy jakosciowo i natężeniowo). Ja akurat jestem zwolennkiem totalnego odbioru dżwieku i zawsze usadawiam sie na wysokoœci konsoli mikserskiej. Nie dam sobie wmówic, że coœ bylo nie tak. Drodzy Państwo tym razem Torwar dał się nagłoœnić !!!!! i to nie tylko zasługa akustyka , ale rownież zespołu, ktory w wyrafinowany sposób wypuszczał każdy dżwiek w taki sposob , ażeby idealnie uderzył w ucho i ukuł w serce. Po tym poznaje się zawodowstwo. Kazdy utwor mial coœ do przekazania, każdy rozwijal sie i rozpędzał aranżacyjnie jak potężna lokomotywa. Czasem cięzko było wyhamować - emocje !!!!!!, rzeczy samej. One też byly prawdziwe, dlatego muzycy byli tak bardzo zadowoleni i grali z totalnym serduchem.
Ostatni aspekt..... to trzy pokolenia wsrod publicznoœci, ktore pokazaly się na Torwarze. Przewaga ludzi młodych, to tylko œwiadczy jak pokoleniowa jest muzyka Marka - cišgle œwieża poszerzajšca horyzonty i zmysły - wzrusza i ujmuję i mobilizuję do życia, podkreœlajšc jak jeszcze jesteœmy mali w życiu, i ile mamy jeszcze dobrego do zrobienia. To byl koncert Ludzkoœci ,która nie burzy lecz naprawia œwiat.
We are the sultans of swing...
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - przez Andrzej - 05.05.2008, 20:46