![]() |
|
Mark Knopfler - Sailing To Philadelphia - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9) +---- Dział: Płyty DS i MK - baza wiedzy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=22) +---- Wątek: Mark Knopfler - Sailing To Philadelphia (/showthread.php?tid=826) Strony:
1
2
|
Mark Knopfler - Sailing To Philadelphia - numitor - 02.02.2008 Mark Knopfler - Sailing To Philadelphia Rok wydania: 2000 Lista utworów: 1. What It Is 2. Sailing to Philadelphia 3. Who's your Baby Now 4. Baloney Again 5. The Last Laugh 6. Silvertown Blues 7. El Macho 8. Prairie Wedding 9. Wanderlust 10. Speedway at Nazareth 11. Junkie Doll 12. Sands of Nevada 13. One More Matinee
Mark Knopfler - Sailing To Philadelphia - Robson - 02.02.2008 Skład podstawowy: Mark Knopfler- voc. g Richard Bennett- g Jim Cox- piano i hammond organ Glenn Worf- b Guy Fletcher- k Chad Cromwell- dr Lista muzyków towarzyszšcych: 1. Aubrey Haynie 2. James Taylor 3. Paul Franklin 4. Danny Cummings 5. Jim Hoke 6. Robert Bailey 7. Louis Nunley 8. Duane Starling 9. Chris Willis 10. Van Morrison 11. Jim Horn 12. Wayne Jackson 13. Harvey Thompson 14. Glenn Tilbrok 15. Chris Difford 16. Chris Rodriguez 17. Tim Davis 18. Frank Ricotti 19. Mike Haynes 20. Gillan Welch 21. David Rawlings 22. Mike Henderson Mark Knopfler - Sailing To Philadelphia - numitor - 02.02.2008 "Sailing to Philadelphia" to chyba ostatni w pełni komercyjny sukces Knopflera - ciekawi mnie czy ostatni? Jak uważacie? Mark Knopfler - Sailing To Philadelphia - Filip - 03.02.2008 Ta płyta była pierwszš solowš pozycjš Marka jaka trafiła do mnie na półkę i powiem że byłem i jestem pod wrażeniem tej płyty bardzo mi sie podoba, a Speedway at Nazareth zawsze wywołuje u mnie ciarki echh ciekaw jestem czy będzie na tej Trasie
Mark Knopfler - Sailing To Philadelphia - SmokEustachy - 04.02.2008 Cytat:Originally posted by numitor@Feb 2 2008, 06:11 PMNie wiecie czemu ostatni w pełni Mark Knopfler - Sailing To Philadelphia - Ania_M - 04.02.2008 "What It Is" - to dla mnie mistrzostwo od samego poczštku. Zwłaszcza po tym, jak Koobaa podesłał mi dłuższš wersję piosenki. Po prostu cud, miód i orzeszki. "Sailing to Philadelphia" - nie mam konkretnego zdania na temat tej piosenki. Bywa, że ten duet mnie urzeka i mogłabym tej piosenki słuchać i słuchać, a bywa, że ten duet mnie zniechęca i co nie mogę tego słuchać. Ostatnio po etapie na "nie", mam etap na "tak" ""Silvertown Blues, "The Last Laugh" i "Pririe Wedding"" po prostu kocham i nie ma dnia, bym nie słuchała. Pozostałe nie podbiły mojego serca od razu, do dzi stopniowo usiłuję się do nich przekonać - "Junkie doll" i "El Macho" już powoli trafiajš w me gusta - i odkrywać je ponownie.
Mark Knopfler - Sailing To Philadelphia - Robson - 08.02.2008 Jeli dobrze pamiętam wsród niezealizowanych pojawiły się tytuły:"It's Been A While, Bonafide, Red Staggerwing (wiadomo co było dalej), Cold Turkey, Donkeytown (i tu też znamy historie) Your Note Even Gone, Don't Mean A Thing oraz "It's Been A While" Bisajdy: i tu dopiero "The Long Highway" a także "Let See You" i "Camerado" W wersji amerykańsko-kanadyjskiej tej płyty (to chyba tak było) utwór dodatkowy to "Do America" dostępny również jako bisajd singla "Silvertown Blues" Jednak co za co- zabrakło "Silvertown Blues" Ale wiem też że edycja na UK zawierała pełen zestaw czyli 14 utworów.
Mark Knopfler - Sailing To Philadelphia - Ania_M - 08.02.2008 Te bisajdy sa swietne! Jedne z najlepszych.(moim zdaniem) Mark Knopfler - Sailing To Philadelphia - koobaa - 08.02.2008 Cytat:Originally posted by Robson@Feb 8 2008, 01:19 PMNo to widać, że więcej niż dwa tytuły . "Bonafide" jest wietne. Może pojawi się w pewnym momencie...
Mark Knopfler - Sailing To Philadelphia - Robson - 08.02.2008 Z poczštku wymieniłem dwa ale potem dopisałem kolejne rezygnujšc ze stwierdzenia 'dwa'
Mark Knopfler - Sailing To Philadelphia - koobaa - 08.02.2008 A skšd wzišłe tytuły: "Your Note Even Gone" oraz "Don't Mean A Thing"?
Mark Knopfler - Sailing To Philadelphia - Robson - 08.02.2008 Swego czasu (już przed laty) dosyć dokładnie nieznane tytuły były przytoczone na stronie Money For Nothing. Każda płyta miała bardzo dokładny opis. Dałem temu wiare. Mark Knopfler - Sailing To Philadelphia - koobaa - 08.02.2008 Rozumiem. Pytam, bo reszta jest albo znana albo potwierdzona przez wiarygodne ródła (Guy Fletcher), natomiast te dwa tytuły sš mi zupełnie obce. Może warto zapytać o nie Dr. Fletcha .
Mark Knopfler - Sailing To Philadelphia - Robson - 08.02.2008 Myle że warto o ile nie postawi oczu w słup :blink:
Mark Knopfler - Sailing To Philadelphia - Ania_M - 09.02.2008 Zawsze moze dopytac Szefa.
Mark Knopfler - Sailing To Philadelphia - Ania_M - 11.02.2008 Single: Silvertown Blues ![]() Tracklisting: Silvertown Blues Radio Edit What It Is ![]() 1) Tracklisting: What it is 2) Tracklisting: What it is, The Long Highway, Let's see you, Camerado Sailing to Philadelphia ![]() 1) Tracklisting: Sailing to Philadelphia 2) Tracklisting: Sailing to Philadelphia, Going Home - Live (recorded for Taratata, Italy), El Macho - Live (recorded at WDR2 Studio, Cologne), Baloney Again - Live (recorded at WDR2 Studio, Cologne), Mark Knopfler - Sailing To Philadelphia - Shiver - 11.02.2008 Ostatnio trafiło mi sie ciekawe meksykańskie wydawnictwo: ![]() Okładkš przypomina wprawdzie singiel What It Is i promuje płytę Sailing to Philadelphia ale na kršżku sš: 1. Sultans of Swing 2. Money for Nothing 3. Walk of Life 4. Calling Elvis 5. Heavy Fuel w normalnej wersji audio oraz wideo w fomacie .avi ze składanki Sultans of Swing. Mark Knopfler - Sailing To Philadelphia - Robson - 13.02.2008 Przy tej płycie jeszcze trzeba pamiętać o nagraniu które znamy tylko z koncertów. Kłania się: "Pyroman"
Mark Knopfler - Sailing To Philadelphia - Ania_M - 17.03.2008 Napisałam ostatnio do Guya maila, z kilkoma pytaniami, zapytałam przy okazji o "Your Note Even Gone" i "Don't Mean A Thing". Dzi mi odpisał, obiecał odpowiedzieć na pytania na Forum na swojej stronie. Wiem, w zasadzie mogłam poczekać z napisaniem tego postu, ale jest co, co mi na to nie pozwala... Guy pozdrawia wszystkich użytkowników naszego Forum
Mark Knopfler - Sailing To Philadelphia - Ania_M - 30.03.2008 No i mamy odpowied na moje pytania u Guy'a dotyczšcš "Your Note Even Gone" i "Don't Mean A Thing". Unreleased songs usually stay unreleased with Mark. Being so prolific has it's disadvantages. |