![]() |
|
Punish The Monkey - Pełna Wersja! - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Fanowskie zasoby (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=7) +--- Wątek: Punish The Monkey - Pełna Wersja! (/showthread.php?tid=698) Strony:
1
2
|
Punish The Monkey - Pełna Wersja! - fakungio - 24.08.2007 I nie narzekać mi na niego!!! ![]() http://www.stereogum.com/archives/new-mark...-true-love.html - link padł. Macie nowy: http://www.artistdirect.com/nad/window/med...4387618,00.html Punish The Monkey - Pełna Wersja! - numitor - 24.08.2007 Nie mógłby spojrzeć na temat niżej? Jest o tym samym. Który raz juz to robisz. Bez komentarza. Nie wiem czy to takie trudne, naprawdę. A denerwuje. Bardzo denerwuje. Punish The Monkey - Pełna Wersja! - fakungio - 24.08.2007 Cytat:Originally posted by numitor@Aug 24 2007, 01:52 AMNo to po co tu wlazłe?? W pierwszym poscie, masz "40sek", choć pod koniec pojawia się link z całociš i super. Ja teraz nie będę przeszukiwał całego forum żeby gdzie na końcu dopisać że jest pełna wersja w internecie.Wszyscy czekamy na tš płytę więc mój post chyba ułatwia sprawę przeszukiwania netu. Chcesz posłuchać całoć wchodzisz w ten post, nie chcesz nie wchodzisz, więc jeli jeste zazdrosny czy co w tym rodzaju to zrób sobie kakao z ciepłym mleczkiem. Punish The Monkey - Pełna Wersja! - Robson - 24.08.2007 I po co te złoliwoci Fakungio? Sš zupełnie niepotrzebne. Wystarczylo tylko wysłuchać proby Numitora
Punish The Monkey - Pełna Wersja! - fakungio - 24.08.2007 Robson. Uważam, że pretensje były nieuzasadnione. Człowiek tak cieszy się że co znalazł w internecie na temat nowej płyty, że chce się od razu tym z wszystkimi podzielić. Tak było i w tym przypadku. Mylę że założenie nowego tematu nikomu krzywdy nie zrobiło a raczej ucieszyło. Pamiętajmy, że nie wszyscy majš nieograniczony czas aby przeglšdać całe forum. Zresztš po co w ogóle ta dywagacja. Pozdrawiam. Punish The Monkey - Pełna Wersja! - hillbilly - 24.08.2007 Cytat:Originally posted by Robson@Aug 24 2007, 01:43 PMProby???? Punish The Monkey - Pełna Wersja! - numitor - 25.08.2007 Wydaje mi się - i nie sšdzę żebym się mylił - że zdanie rozpoczynajšce się od zwrotu "czy mógłby..." w języku polskim nazywa się prosbš. Fakungio - a te Twoje teksty rodem z amerykańskiego filmu trzeciej klasy - jedynie mieszš. Punish The Monkey - Pełna Wersja! - hillbilly - 26.08.2007 Cytat:Originally posted by numitor@Aug 25 2007, 05:42 PMA jaka jest różnica między pytaniem a probš? Punish The Monkey - Pełna Wersja! - fakungio - 26.08.2007 Dzięki Hillbilly. Niby muzyka Marka powinna przycišgać spokojnych ludzi...ale tu czasami można narazić się na publiczny lincz słowny. Szkoda gadać Punish The Monkey - Pełna Wersja! - HOWARD - 26.08.2007 Typowo polskie - jeden chce być mšdrzejszy od drugiego
Punish The Monkey - Pełna Wersja! - numitor - 27.08.2007 Cytat:Originally posted by hillbilly+Aug 26 2007, 12:22 AM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (hillbilly @ Aug 26 2007, 12:22 AM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-numitor@Aug 25 2007, 05:42 PMA jaka jest różnica między pytaniem a probš? [/b][/quote] Proba zaczyna się od czasownika "móc"..... Punish The Monkey - Pełna Wersja! - olaph72 - 30.08.2007 Cytat:Originally posted by numitor@Aug 27 2007, 06:43 PMProba zaczyna się od czasownika "móc".....[/b] Proba zaczyna się od czasownika "prosić" w pierwszej osobie liczby pojedynczej lub mnogiej. Kiedy zapytam Cię "Czy mógłby trochę wyluzować?" to niekoniecznie zwracam się do Ciebie z probš. Aczkolwiek nie mam nic przeciwko, jeli tak to odbierzesz.
Punish The Monkey - Pełna Wersja! - HOWARD - 30.08.2007 Jeli już czepiamy się szczegółów pozamuzycznych... to ja wtršcę swoje trzy grosze. Czy mógłby zakupić mi chleb po drodze z pracy? Proszę aby kupił mi chleb po drodze z pracy. Według mnie wcale drugie zdanie nie wydaje się być w stosunku do pierwszego "większš" i bardziej "prawdziwszš" probš. Nawet bym się pokusił o stwierdzenie, że IMHO to drugie zdanie jest mniej uprzejme. Ale o czym my tak naprawdę rozmawiamy? Człowiek inteligentny chyba rozróżni probę od nie proby, czyż nie? Pozdrawiam! Punish The Monkey - Pełna Wersja! - hillbilly - 30.08.2007 Cytat:Originally posted by olaph72+Aug 30 2007, 02:04 AM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (olaph72 @ Aug 30 2007, 02:04 AM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-numitor@Aug 27 2007, 06:43 PMProba zaczyna się od czasownika "móc".....[/b] Proba zaczyna się od czasownika "prosić" w pierwszej osobie liczby pojedynczej lub mnogiej. Kiedy zapytam Cię "Czy mógłby trochę wyluzować?" to niekoniecznie zwracam się do Ciebie z probš. Aczkolwiek nie mam nic przeciwko, jeli tak to odbierzesz. [/b][/quote]Tak na marginesie przykład który podał Olapha niektórzy mogliby sobie przemyleć... Punish The Monkey - Pełna Wersja! - galex - 31.08.2007 a może kto powie komu piosenka się podoba? bo gadacie o jaki bzdetach, dla mnie jest fajna i ma co w sobie z klimatu piosenek znaczy gitary Marvina, oby na koncercie była wydłużona o jakš solówke to bedzie pięknie
Punish The Monkey - Pełna Wersja! - MARTINEZ - 31.08.2007 pamietaj zeby na koncert wziac lozko do spania
Punish The Monkey - Pełna Wersja! - Robson - 31.08.2007 Punish The Monkey jest kapitalne i jak na razie ze wszystkich utworów które znamy bšd próbek to najbardziej dynamiczny numer Dla mnie trochę w duchu Summer Of Love ze wietnš solówkš w rodku i w zasadzie to kolejny przykład że Mark jet w doskonalej formie. Ten utwór na koncertach będzie błyszczał jeszcze bardziej
Punish The Monkey - Pełna Wersja! - fakungio - 01.09.2007 Włanie chciałem dopisać. Robson masz racje, jak "Summer Of Love" to brzmi Punish The Monkey - Pełna Wersja! - galex - 02.09.2007 niby najbardziej dynamiczny kawałek a pusciłem go dla swej dziewczyny to powiedziała że "no ładny ale nie masz co bardziej zywszego bo zaraz zasniemy"
Punish The Monkey - Pełna Wersja! - HOWARD - 02.09.2007 No to chyba dobrze, jak się położycie razem?
|