![]() |
|
Tunnel Of Love - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Fanowskie zasoby (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=7) +--- Wątek: Tunnel Of Love (/showthread.php?tid=596) Strony:
1
2
|
Tunnel Of Love - Ania_M - 17.03.2007 Znalazłam na Youtube dwa teledyski do Tunnel of love Ten - http://www.youtube.com/watch?v=LSHzga_DFxs I ten, moim zdaniem lepszy - http://www.youtube.com/watch?v=_pralShcl9E To do tej piosenki sa dwa teledyski? Jak to jest? PS.: Juz wiem dlaczego jak w wakacje obejrzalam ten pierwszy teledysk, to bylam pewna, ze widzialam do tej piosenki jakis inny i bylam nawet troche zla ze to nie ten co widzialam i wiem dlaczego do dzis walkowalam tacie ze do jego ukochanej piosenki jest jeszcze jeden jakis teledysk ![]() Przy okazji, ma ktos teledysk do Calling Elvis i Heavy Fuel? Tata mi marudzi ale sama chetnie bym obejrzala
Tunnel Of Love - Robson - 17.03.2007 Ten pierwszy jest tym właciwym. Drugim jestem zaskoczony. Ale podobno na YouTube można zrobić wszystko Ania w 1992 roku ukazała sie kapitalna kaseta wideo Dire Straits The Videos zawierajšca teledyski:1. Sultans Of Swing 02. Wild West End 03. Skateaway 04. Romeo And Juliet 05. Tunnel Of Love 06. Private Investigations 07. Love Over Gold 08. Twisting By The Pool 09. So Far Away 10. Walk Of Life 11. Money For Nothing 12. Brothers In Arms 13. Calling Elvis 14. Heavy Fuel 15. The Bug 16. Your Own Sweet Way 17. Feel Like Going Home 18. Will You Miss Me 19. Private Investigations (Live) 20. Going Home: Theme of the Local Hero A potem jeszcze w 1992 DVD Sultans Of Swing The Very Best Of Dire Straits: 1. Sultans Of Swing 02. Lady Writer 03. Romeo And Juliet 04. Tunnel Of Love 05. Private Investigations 06. Twisting By The Pool 07. Love Over Gold (Live) 08. So Far Away 09. Money For Nothing 10. Brothers In Arms 11. Walk Of Life 12. Calling Elvis 13. Heavy Fuel 14. On Every Street 15. Your Latest Trick (Live) 16. Local Hero Wild Theme (Live) Nie wiedzieć czemu uboższe. Tunnel Of Love - koobaa - 17.03.2007 Drugi teledysk jest wersjš alternatywnš, jednak zdecydowano, że ten pierwszy będzie oficjalnym, stšd znamy go lepiej. Osobicie bardziej podoba mi się ten drugi choć trzeba sobie to szczerze powiedzieć że teledyski z tamtego okresu generalnie były strasznie ... kiczowate . Istnieje więcej tego typu nieoficjalnie wydanych klipów, np Industrial Disease .
Tunnel Of Love - Robson - 17.03.2007 Ostatnio robiłem Markowe prezenty i do koszyczka wrzuciłem Screenplaying i włanie to DVD Sultans Of Swing The Very Best Of Dire Straits i przypomniałem sobie jeszcze w sklepie że na tym wydawnictwie umieszczono również wywiad z MK. Ale trochę to mieszny zabieg bo słucha się tylko tego wywiadu. Bez obrazu. I bez obrazy kto był naprawdę oryginalny
Tunnel Of Love - hillbilly - 17.03.2007 Do Walk of Life też był chyba alternatywny teledysk... :unsure: Raz widziałem (chyba na MTV w audycji Greates Hits) w przejciu podziemnym jaki goć grał na gitarze odwrócony twarzš do ciany... Tunnel Of Love - Robson - 17.03.2007 Tak było Okładka do singla jedynie pozostała
Tunnel Of Love - Ania_M - 17.03.2007 Jesli chodzi o teledyski DS to za najmniej udane uwazam te do Tunnel of love, Sultans of swing i Romeo and Juliet. Najbardziej podobaja mi sie do So far away, Twisting by the pool i Private Investigations. Przy Walk of life tez sie mozna fajnie zrelaksowac
Tunnel Of Love - koobaa - 17.03.2007 Cytat:Originally posted by Robson@Mar 17 2007, 01:44 PMTo zdjęcie wykorzystał także John Illsley na okładkę do swego albumu solowego Never Told A Soul, swojš drogš, ten teledysk jest znacznie bardziej wierny tekstowi utworu niż oficjalny z amerykańskimi futbolistami . Tę alternatywnš wersję można bodajże zobaczyć w dokumentalnym filmie Dire Straits w Izraelu. Skoro mowa o teledyskach, to dla mnie zdecydowanie najlepsze sš te z z czasów Brothers In Arms, (tytułowy, czyMFN). Lubię także Calling Elvis (pamiętam jak zawsze chciałem mieć takš kukiełkę MK, ale nie załapałem się na żaden koncert, gdzie je sprzedawano - Olaf albo Dziadek - widzielicie te kukiełki sprzedawane przed koncertami OES?) Zawsze uważałem, że Heavy Fuel ma kapitalny teledysk, pasujšcy do kontekstu utworu i z ciekawymi ujęciami z trasy OES. Ostatnio za spodobał mi się klip do Poor Boy Blues z Chetem Atkinsem, ma bardzo fajny klimacik . Do podejrzenia tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=yCY65TzznKoA klipy do Sultans i Lady Writer to dla mnie wietny materiał dokumentalny z pierwszych chwil zespołu i tez je bardzo na swój sposób lubię .
Tunnel Of Love - Robson - 17.03.2007 Cieszę się Kuba że też to zauważyłe http://www.forum.knopfler.pl/index.php?showtopic=86&st=135 Tak w filmie dokumentujšcym pobyt DS w Izraelu Walk Of Life jest włanie z tunelu Mnie też bardzo odpowiadajš swoim klimatem trzy wideoklipy TNH Your Own Sweet Way, Feel Like Going Home i Will You Miss Me.
Tunnel Of Love - koobaa - 17.03.2007 Ooops, zauważyłem Roberto, ale widocznie przeoczyłem że całkiem niedawno była o tym mowa :ph34r: Tunnel Of Love - Robson - 17.03.2007 Ale bardzo dobrze, że o tym wspominasz bo wtedy nikt tego nie skomentował
Tunnel Of Love - Ania_M - 17.03.2007 Ja zaraz chyba kompleksow sie nabawie
Tunnel Of Love - macsa - 18.03.2007 Nie pękaj Aniu - ja tak mam na co dzień...Korzystaj i się ucz... W całej tej historii o okładce najciekawsze jest to, że album Illsley'a wydany został w 1984 roku, a singiel WOL w 1986 - czyli dwa lata póniej. Podobno zdjęcie zrobił przyjaciel Johna i pewnie dlatego John pierwszy użył go na okładkę płyty. Dobrze zorientowane ródła podajš, że włanie to zdjęcie było inspiracjš do napisania Walk Of Life... Dla porównania: "Never Told A Soul" ![]() "Walk Of Life" ![]() Ciekawe czy nasz dr Fletch zna całš prawdę o dotyczšcš tego zdjęcia. Czy mógłby kto podpytać...
Tunnel Of Love - hillbilly - 18.03.2007 Ja najbardziej lubię teledysk do Darling Pretty... Te ujęcia z Markiem na tle wieżowców, czarne citroeny i parasole... super ![]() Szkoda że ostatnio Mark nie przywišzuje uwagi do teledysków... Tunnel Of Love - dziadek - 18.03.2007 Na przykładzie teledysków widać, jak długš karierę ma już za sobš DS/MK a co za tym idzie, jak zmieniajš sie opodobania rynku i technika w tym temacie. Te pierwsze nagrane w okresie wczesnego DS sš - masz racje Kooba - trochę kiczowate, mało tego klimat niektórych - jak np. Romeo i Julia zupełnie mi nie pasuje. Co jednak ciekawe - niemodny obraz tworzy kapitalny kontrast do żywej wcišż muzyki, słuchajšc samych tych piosenek nigdy nie mam wrażenia "grzbenia w starociach". W pełni zgadzam się też z Robsonem, że wydanie DVD (THE VERY BEST OF DIRE STRAITS) okrojonych z piosenek umieszczonych na wczeniejszym VHS, (a pochodzšcych też z TNH) jest błędem. Co się tyczy "Kukiełek" - Kooba - na żadnym z dwu koncertów z trasy OES na któtych byłem we Frankfurcie - nie można było ich kupić (oferowano jedynie koszulki, znaczki, itp.) Tunnel Of Love - Bart - 18.03.2007 A mnie się te pierwsze klipy (Tunnel, Skateaway, Romeo) podobajš Pomimo niezaprzeczalnego kiczu podoba mi sie w nich zgranie obrazu z tekstem piosenek. Cały film obejrzany bez muzyki nie opowiada żadnej historii, lecz niemal każdy wers jest pomysłowo zilustrowany wizualnie. Poezja I szczypta autoironii, kiedy Mark na chwilę odrywa ręce od gitary pokazujšc, że tylko markował (sic! granie; lub kiedy cała trójka kręci się na "karuzeli" we wstępie do Tunnel of love. A stroje i makijaż to znak czasów. Mnie to akurat też nie przeszkadza, wręcz lubię ten blichtr lat '80
Tunnel Of Love - koobaa - 18.03.2007 Cytat:Originally posted by dziadek@Mar 18 2007, 06:06 AMDzięki za info, Dziadek ![]() Widocznie sprzedawano je tylko na pierwszym etapie trasy. Tunnel Of Love - Ania_M - 18.03.2007 Cytat:Originally posted by macsa@Mar 17 2007, 10:02 PM Macsa, skšd wiedziałe o co mi chodzi?
Tunnel Of Love - olaph72 - 18.03.2007 Cytat:Originally posted by koobaa+Mar 18 2007, 05:39 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (koobaa @ Mar 18 2007, 05:39 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-dziadek@Mar 18 2007, 06:06 AMDzięki za info, Dziadek ![]() Widocznie sprzedawano je tylko na pierwszym etapie trasy. [/b][/quote] W Wiedniu obecnoci kukiełek też nie odnotowano. Sprzedawano za to kasety DCC (oprócz standardowych gadżetów).
Tunnel Of Love - olaph72 - 18.03.2007 Cytat:Originally posted by macsa@Mar 17 2007, 11:02 PMZnajd pięć szczegółów, którymi różniš się oba zdjęcia.
|