![]() |
|
Konto Pocztowe Zamiast Ftp - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Fanowskie zasoby (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=7) +--- Wątek: Konto Pocztowe Zamiast Ftp (/showthread.php?tid=513) |
Konto Pocztowe Zamiast Ftp - macsa - 23.10.2006 Ostatnio Interia chwali się, że ich konta pocztowe majš nieograniczonš pojemnoć, postanowiłem to wykorzystać zamiast naszego FTP. Podstawowš zaletš takiego rozwišzania jest to, że pliki pozostajš na serwerze dowolnš iloć czasu - nie tak jak na Rapidshare gdzie znikajš po tygodniu. Drugš zaletš to prędkoć cišgania z serwera pocztowego - maksymalna szybkoc łšcza jakš nam udostępnia operator. Rozwišzanie ma jednak jedynš wadę - pliki umieszczone w załšcznikach nie moga mieć więcej niż 20 MB. W zwišzku z tym musimy podzielić plik, który chcemy umiecic na koncie na częci, które majš np. 19 MB wielkoci. Najwygodnij zrobic to WinZipem - spakować plik w jedno archiwum, a potem podzielic na poszczególne częci (jest to możliwe od wersji 8.1 WinZip-a). Pozielone pliczki umieszczamy w załšcznikach i wysyłamy na ten sam adres jaki ma konto pocztowe. Ważne w tym momencie jest czytelne opisanie w tytule maila co to za plik i która częć z całej paczki. Najważniejszš zasadš w całej tej zabawie jest to żeby korzystać z konta tylko ze strony internetowej - nie używać programów pocztowych , które cišgajš wiadomoci na twardy dysk komputera. Więc wchodzimy na konto , otwieramy odpowiedni mail i cišgamy sobie załšcznik na dysk twardy. Potem te załšczniki łšczymy programem np.WinZip, rozpakowujemy i gotowe. Druga zasada to nie usuwać wiadomoci z konta... Obecnie na koncie znajduje się pierwsze dwie płyty z kompialcji STP Tour - umieszczone tam na probę BET-a. Z wiadomych powodów nie umieszczam na forum danych konta - chętnych prosze o skrobnięcie proby z nickiem na maila: macsa[małpka]interia.pl Informacje o wystawieniu następnych pozycji będziemy umieszczać w tym wštku. Przetestujemy Interię czy ta nieograniczona pojemnoc to tylko taki chwyt marketingowy... To naprawdę nie jest skompikowane - ale proszę pytać miało w przypadku niejasnoci... B) Konto Pocztowe Zamiast Ftp - olaph72 - 23.10.2006 Minusem darmowego konta pocztowego jest niebezpieczeństwo nagłego i niespodziewanego "zniknięcia" przechowywanych wiadomoci. Zdarzyło się to mojej narzeczonej - włanie na Interii. Szlag trafił kilkadziesišt emaili, wraz z załšcznikami.
Konto Pocztowe Zamiast Ftp - koobaa - 23.10.2006 Jestem za, Macsa . zawsze jest ryzyko, ale lepiej jest mieć CO niż NIC. Pomysł fajny. Możemy spróbować.
Konto Pocztowe Zamiast Ftp - Bart - 23.10.2006 Można też użyć poczty w GMail. Moi znajomi tak robiš z pewnymi rzeczami, ponadto jest fajne rozszerzenie do FireFoxa pozwalajšce korzystać z konta GMail podobnie, jak z FTP. Konto Pocztowe Zamiast Ftp - macsa - 23.10.2006 Z tego co wiem to na GMail jest w tej chwili ograniczenie pojemnoci do 2,7 Gb więc niewiele bootlegów nam się zmieci...Ale może się mylę i wszystkie pomysły sš mile widziane... Konto Pocztowe Zamiast Ftp - Robson - 23.10.2006 Ale słuchajcie ja bym tak jeszcze ostatecznie nie przekrelał naszego FTP-a. Dajmy jeszcze szanse i trochę więcej czasu Bartkowi
Konto Pocztowe Zamiast Ftp - macsa - 23.10.2006 Robercie - ale nikt nie przekrela FTP - to jest raczej alternatywa dla RapidShare. Miałem kilka prób o ponowne wystawienie pozycji, które już nie sš dostępne na Rapid... i dlatego padł pomysł aby umiecic pliki na czym bardziej trwałym... Konto Pocztowe Zamiast Ftp - Robson - 23.10.2006 A to jak najbardziej Też Maćku jestem ZA
Konto Pocztowe Zamiast Ftp - Shiver - 23.10.2006 Cytat:Originally posted by macsa@Oct 23 2006, 08:56 AMKwestia konfiguracji, chyba każdy program ma opcję pozostawiania wiadomoci na serwerze i to dla każdego konta osobno. Konto Pocztowe Zamiast Ftp - macsa - 23.10.2006 Oczywicie SHIVER, więta prawda - tylko nie każdy ma o tym wiedzę i jakbym jeszcze musiał tłumaczyć konfigurację Outlook'ów, Bat'ów itp. to niektórzy tytaj by się załamali...
Konto Pocztowe Zamiast Ftp - Bart - 23.10.2006 Cytat:Originally posted by macsa@Oct 23 2006, 08:56 AMWinRARem jest jeszcze wygodniej Ale wtedy pakujemy do RARa, nie do ZIPa. A nie wiem, czy RARa można wysłać na GMaila (nie lubi on pewnych formatów).
Konto Pocztowe Zamiast Ftp - Bart - 23.10.2006 No to utworzyłem na poczštek trzy konta, można wysyłać Adresy sš następujšce:knopfler01@gmail.com knopfler02@gmail.com knopfler03@gmail.com Hasłem do każdego z kont sš imiona naszego muzycznego rodzeństwa, jedno po drugim bez separatorów i małymi literami. Jeli nie działa, proszę o info na priv. Czyńcie upload :] Rozmiar maila <= 20 MB Adres, pod którym można się zalogować: http://gmail.com Konto Pocztowe Zamiast Ftp - BET - 24.10.2006 Juz sie nie moge doczekac kiedy zasiade przed swoim pctem i zaczne ssssac Dzieki MacSa za STP Pozdrowionka dla wszystkich z Warszaffki
Konto Pocztowe Zamiast Ftp - macsa - 25.10.2006 Na probę Anroma na naszym forumowym koncie pojawiło się: MK Boothbay Harbor ENHANCED Serdecznie zapraszam do pobierania i wrzucania nowych pozycji na konto. Czekam na opinie jak sprawdza się ta forma udostępiania perełek... Z moich dowiadczeń konto najlepiej sprawuje się w przeglšdarce Internet Explorer z odblokowanymi wyskakujšcymi okienkami. Pozdrowionka dla wszystkich z Wrocka
Konto Pocztowe Zamiast Ftp - Per-Aa - 25.10.2006 hmmm ja mam jakis uraz do interii i bojkotuje ja z zasady (nawet nie wchodze na podstrony w dome nie interia.pl co dopiero na sama interie) Nie wiem jak bartek ma dokladnie z tym FTP ale knopfler.pl tez ma nieograniczone miejsce tyle ze transfer miesieczny kosztuje i trza go oplacac (niewiele ale zawsze cos) Juz wiele razy proponowano tutaj jakas zrzutke albo donations na transfer coby pliki na tym FTP'ie wystawiac - przynajmniej jest gwarancje, ze dopoki knopfler.pl istnieje, yo nic nie zniknie a szybkosc transferu tez jest calkiem spora. Anyway wszelkie darmowe rozwiazania (oprocz gmail'a) to raczej niepewne rzeczy Konto Pocztowe Zamiast Ftp - macsa - 31.10.2006 Dzisiaj wrzuciłem pozycję dla bardziej wybrednych fanów marka - sławny bootleg "LAST EXIT TO HAMBURG" z trasy Golden Heart. Jakoć dwięku znakomita bo prociutko z konsolety poprzez transmisję radiowš. Dla mnie niesamowita wersja "Cannibals" - intro z poczštku utworu chodzi za mnš już jakie dwa tygodnie i nie mogę się uwolnić. Na uwagę zasługuja także rzadko grane utwory: "The long highway" i "Last exit to Brooklyn". Jak dla mnie w cisłej czołówce najlepszych nagrań koncertowych Marka. Jeli kto ma jeszcze jakie informacje zwišzane z tš pozycjš to bardzo proszę o podzielenie się nimi. Oto szczegóły i setlista : LAST EXIT TO HAMBURG (Stadtpark, Hamburg, Germany, 8 & 16* June 1.996): CD1: 01. Darling pretty 02. Walk of life 03. Imelda 04, The bug 05. Rüdiger 06. Je suis desole 07. Calling Elvis 08. I'm the fool 09. Last exit to Brooklyn 10. Romeo and Juliet 11. Sultans of swing 12. Done with Bonaparte CD2: 13. Golden Heart 14. Cannibals 15. Telegraph road 16. Brothers in arms 17. Money for nothing 18. The long highway 19. Going home CD3: 20. What it is* 21. Junkie doll* 22. Pyroman* 23. So far away* Szybkich transferów i miłego odsłuchu. Konto Pocztowe Zamiast Ftp - macsa - 07.01.2007 Na koncie umieciłem wczorajszš audycję Robsona z udziałem Kooby i Eveldy: Muzyczne Fascynacje 06.01.2007 Polecam bardzo wszystkim, którzy wczoraj przegapili... Konto Pocztowe Zamiast Ftp - anrom - 09.01.2007 Maćku, no i znowy mam problem z otwarciem cišgniętych plików. Może by tak ich jednak nie pakować... Czy inni forumowicze też nie mogš nic z nimi zrobić po cišgnięciu? Konto Pocztowe Zamiast Ftp - grzegorz - 09.01.2007 Otwieram plik z rozszerzeniem *zip i chyba automatycznie łšczy się z tym drugim plikiem o rozszerzeniu *z01. I wtedy jest godzina audycji. Nie wiem czy to już jest całoć. Konto Pocztowe Zamiast Ftp - macsa - 09.01.2007 Romanie - niestety nie da się inaczej - trzeba to pakować żeby dało się podzielić na mniejsze kawałki. Spróbuj poprosić jakiego znajomego informatyka żeby Ci pomógł w tej sprawie. Jeli nikogo nie znajdziesz to wrzucę audycję na FileFactory - ale to trochę potrwa - może w przyszłym tygodniu. Grzegorzu - audycja tym razem ma tylko godzinkę. Rozumiem, że u Ciebie wszystko rozpakowało się prawidłowo ? Czy tak ? |