![]() |
|
Privateering - najlepsza 10-tka :) - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: Privateering - najlepsza 10-tka :) (/showthread.php?tid=2175) |
Privateering - najlepsza 10-tka :) - Ania_M - 17.10.2012 Do tej pory ankiety na najlepszą piątkę były tutaj swojego rodzaju tradycją Ale na nowej płycie mamy przecież 20 piosenek + bonusy, więc chciałabym poznać Waszą ulubioną 10-tkę ![]() U mnie sprawa wygląda tak: 1. Dream of the drowned submariner 2. Seattle 3. Kingdom of gold 4. Yon Two Crows 5. Go, Love 6. Redbud Tree 7. Your perfect song 8. Occupation blues 9. Follow the ribbon 10. Haul away Chociaż kolejność zmienia się w zależności od nastroju
Privateering - najlepsza 10-tka :) - Robson - 22.10.2012 Na razie nie potrafię. Privateering - najlepsza 10-tka :) - BET - 22.10.2012 proste. 1. Bluebird 2. Dream of.. 3. Yon two 4. Redbud 5. Privateering 6. Haul 7. Kingdom 8. Go, Love 9. Occupation 10. Seattle Privateering - najlepsza 10-tka :) - hillbilly - 22.10.2012 1. Seattle 2. Yon Two Crows 3. I Used To Could 4. Corned Beef City . Follow The Ribbon . River Of Grog . Occupation Blues 8. Today Is Okay 9. Bluebird 10. Gator Blood ... na ostatnim zdecydowanie tytułowy... Privateering - najlepsza 10-tka :) - anrom - 22.10.2012 U mnie tytułowy bije się o pierwsze z Redbud Tree. Reszty nie oceniam... Privateering - najlepsza 10-tka :) - Ania_M - 22.10.2012 Szkoda. Aż tak się rozczarowałeś, Romku? Privateering - najlepsza 10-tka :) - anrom - 22.10.2012 Nie, nie jest źle. Jest naprawdę dobrze, ale miałem długi start do tej płyty i jeszcze nie różnicuję. Wszystkie piosenki są na wysokim poziomie, ale te dwie jako jedyne chwyciły mnie za serce od początku. Naprawdę, w przypadku poprzednich płyt ten odsetek był zdecydowanie wyższy... Privateering - najlepsza 10-tka :) - retro13 - 22.10.2012 nie umiem na pewno musiałabym w dwóch grupach , ale nawet tak nie umiem Privateering - najlepsza 10-tka :) - retro13 - 23.10.2012 a, uporządkowałam sobie bluesy, co tam 1. Got to have something 2. Hot or what / Don't forget 3. I used to could / Today is ok 4. Gator blood 5. After the bean Privateering - najlepsza 10-tka :) - Robson - 23.10.2012 To jest jakaś myśl i jakos tak teraz cieplej myślę o After The Beanstalk. To może tak: I Used To Could Gator Blood Got To Have Something Today Is Okay Don't Forget Your Hat After The Beanstalk Oczywiście Bluebird mimio tego że blues ale to najwyzsza półka Privateering - najlepsza 10-tka :) - retro13 - 23.10.2012 tak, faktycznie - rozpatrywanie Bluebird w tej grupie utworów byloby jakieś ..chybione Gator blood na drugim, no prosze, kto by sie spodziewal ![]() zapomniales o Hot or what Privateering - najlepsza 10-tka :) - retro13 - 23.10.2012 bonusy u mnie po krótkim wahaniu palma zwyciestwa dla 1.Your perfect song 2.River of Grog 3. Occupation blues 4. Follow the ribbon Privateering - najlepsza 10-tka :) - Robson - 23.10.2012 No właśnie ![]() I Used To Could Gator Blood Got To Have Something Today Is Okay Don't Forget Your Hat After The Beanstalk&Hot or What Gator Blood od pierwszego usłyszenia mnie chwycil
Privateering - najlepsza 10-tka :) - Robson - 23.10.2012 A to u mnie zupelnie inaczej ![]() Occupation Blues Follow The Ribbon River Of Grog Your Perfect Song Privateering - najlepsza 10-tka :) - retro13 - 23.10.2012 oj, faktycznie, az mi sie w glowie zakrecilo co z resztą...? zostala cala masa utworow, nadal mam wrazenie ze w niektorych przypdkach zupelnie niemozliwych do porównania, CBC odstaje calkowicie, P. chyba tez trochę .. w kazdym razie najgorsze przed mną jesli mialabym dalej ustawiac w kolejnosci robota absolutnie nie do zrobienia na dziś. Privateering - najlepsza 10-tka :) - numitor - 23.10.2012 To ja postaram się poszeregować wszystko od A do Z: Go, Love Haul Away River of Grog Seattle Dream of the Drowned Submariner Yon Two Crows Priveteering Bluebird Redbud Tree Kingdom of Gold Miss You Blues I Used To Could Hot or What Got to Have Something Don't Forget Your Hat Today is Okay Radio City Serenade Your Perfect Song Corned Beef City Follow the Ribbon Gator Blood Blood and Water Privateering - najlepsza 10-tka :) - retro13 - 23.10.2012 no, prosze bardzo można? można!
Privateering - najlepsza 10-tka :) - numitor - 23.10.2012 retro13 napisał(a):no, prosze bardzo Oczywiście, że można ![]() O każdej piosence można powiedzieć, czy jest lepsza czy gorsza niż inna. Pytanie tylko, na ile to kwestia chwili, a na ile coś stałego .
Privateering - najlepsza 10-tka :) - retro13 - 23.10.2012 no tak jednakowoż porównywanie Go love z takim np CBC jest dość kuriozalne w moim odczuciu a to że odczucia względem kolejności to kwestia chwili to akurat się zgodzę ostatnie miejsce rozumiem nawet RCS coś nisko no i bluesy widze przgrywają z kretesem, ale nie wiadomo czemu, chyba dlatego ze nie są Go love
Privateering - najlepsza 10-tka :) - numitor - 23.10.2012 retro13 napisał(a):no tak No własnie chyba nie - mi "Go, Love" łatwo z "CBS" porównać. Tak samo jak łatwo mi porównać "Brother in Arms" z jakąś piosenką z RMF FM .
|