Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Wakacje,wakacje - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Pozostałe (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Wątek: Wakacje,wakacje (/showthread.php?tid=439)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Wakacje,wakacje - olaph72 - 15.09.2006

Wczoraj przyleciał do Toronto mój znajomy z Poznania. Zdaje się, że na jakiœ turniej kung fu. :blink: Dziœ jedzie sobie obejrzeć Niagarę. O, ironio - spotkamy się dopiero w przyszłym tygodniu. Cóż, służba nie drużba. Oczko

Wakacje,wakacje - olaph72 - 18.09.2006

To znowu ja. Uśmiech Pojechałem drugi raz do Elora Gorge. Razem z narzeczonš spłynęliœmy rzekš Grand River w pontonie. Katarakty niewielkie, ale zabawa przednia. Pomijajšc moment, kiedy na spokojnym odcinku rzeki wpadliœmy w swoistš pętlę i zaczęliœmy kręcić się w kółko. Słowo honoru - byłem przekonany, że wody jest zaledwie po kolana, tymczasem kiedy wyskoczyłem z pontonu, nie poczułem dna pod stopami...
Ponieważ moczyliœmy zadki w wodzie ze dwie godziny, trzeba się było potem czymœ ogrzać od œrodka. W przytulnej kafejce w Elora zamówiliœmy herbatę z rumem. Kelnerka była szczerze zaskoczona takim połšczeniem, więc jej wyjaœniliœmy, że po prostu inaczej się nie da. Oczko Nie wyglšdała na przekonanš, ale podała o co prosiliœmy. Kolejny raz potwierdziło się, że goršca herbata to napój bogów!
Potem wpadliœmy na chwilę do miasteczka Fergus, założonego i zamieszkanego przez Szkotów. Ta plakietka w witrynie sklepowej kompletnie mnie rozbroiła... Duży uśmiech

[Obrazek: parking.jpg]

Wakacje,wakacje - BET - 18.09.2006

Duży uśmiech nawet miejsca im szkoda Duży uśmiech Duży uśmiech Duży uśmiech

Wakacje,wakacje - ania - 18.09.2006

co to sie dzieje z ta emigracja Duży uśmiech strach pomyslec o polskiej na wyspach Język :wacko:
ale, zeby sobie nikt pochopnych wnioskow nie wyciagnal - pozwalaja TU parkowac wszystkim narodowosciom Oczko Duży uśmiech slowem- zapraszam! Duży uśmiech
pozdrawiam po szkocku tam za wielka woda Uśmiech

Wakacje,wakacje - olaph72 - 18.09.2006

Slainte Mhath! Wywracanie oczami

Wakacje,wakacje - ania - 19.09.2006

Szczęśliwy Duży uśmiech Duży uśmiech Oczko z pozdrowieniami za wielka wode Oczko

Wakacje,wakacje - Bart - 28.09.2006

Urlopik w Pradze :]

[Obrazek: czechy075gr4.th.jpg] [Obrazek: czechy193ki2.th.jpg] [Obrazek: czechy257qh8.th.jpg] [Obrazek: czechy386ro8.th.jpg]

Wakacje,wakacje - olaph72 - 29.09.2006

Kozel! Najlepsze piwo œwiata! Duży uśmiech

Wakacje,wakacje - grzegorz - 29.09.2006

Barciu wie co dobre. I ta Metaxa Amphora - rewelacja.

Wakacje,wakacje - Bart - 29.09.2006

Cytat:Originally posted by grzegorz@Sep 29 2006, 06:50 PM
Barciu wie co dobre. I ta Metaxa Amphora - rewelacja.
Dorwałem w promocji za 300 Koron Duży uśmiech Już jej nie ma :wub:

Wakacje,wakacje - macsa - 08.07.2007

Goršce pozdrowienia dla wszystkich Markomaniaków z niesamowitych Pienin przesyła Mac S.A. z rodzinkš

[Obrazek: 1964_sosenka_sokolica_liscie.jpg]

P.S.

Wspaniale się odpoczywa w tych naszych górach. Nogi mocno zmęczone ale duszyczka œpiewa Uśmiech

Duży uśmiech

Wakacje,wakacje - BET - 08.07.2007

Dech zapiera...pieknie...

Wakacje,wakacje - Bart - 08.07.2007

Ja szykuję wycieczkę po Dolnym Œlšsku :> Mój ulubiony region w Polsce i jeden z ciekawszych w Europie Uśmiech Zdam relację w sierpniu. W programie m.in.: Jawor, Złotoryja, Grodziec, Uniejowice, Chojnów, Lwówek Œlšski, Wleń, Lubomierz, Kamienna Góra, Krzeszów, Wałbrzych, Ksišż, Œwiebodzice, Œwidnica, Srebrna Góra, Wambierzyce, Duszniki Zdrój, Bystrzyca Kłodzka, Stronie Œlšskie, Kłodzko, Zšbkowice Œlšskie, Henryków... and more :]

Wakacje,wakacje - olaph72 - 08.07.2007

Hura! Moje strony! Ucałuj ode mnie Ziemię Dolnoœlšskš! Uśmiech

Wakacje,wakacje - olaph72 - 09.07.2007

Kilka zdjštek z (pierwszej odsłony) wakacji:
1. Próba wstšpienia na działo w stolicy Quebecu
[Obrazek: quebec.jpg]

2. Woodstock. Nie ten słynny, ale nie mogłem się oprzeć...
[Obrazek: woodstock.jpg]

3. Za sterami kutra rybackiego na Zatoce Œw. Wawrzyńca
[Obrazek: kuter1.jpg]

4. Homary smakujš nieŸle, ale sporo się trzeba przy nich namęczyć
[Obrazek: homary.jpg]

5. Ania z Zielonego Wzgórza A.D. 2007
[Obrazek: ania.jpg]

Próbowałem wstawić linki zamiast zdjęć, ale coœ tu szwankuje...

Wakacje,wakacje - Andrzej - 09.07.2007

Macsa - gdzie to tak Pięknie???
Bart - przeszedlem te miasteczka(wiemy o co chodzi - Zamki)
Olapf też wie, ale zaskakuje nas, czymœ dla nas niestety nieosišgalnym. Zauroczony jestem Olapfie

P.S. Jak patrzę na te zdjęcia to od razu kojarzę ,że sš jeszcze piękne miejsca gdzie można w spokoju posłuchać muzyki MK.(nawet pod armatš)
P.S. Olapfie , a Ty czasem nie jesteœ teraz w Polsce?????

Wakacje,wakacje - Bart - 09.07.2007

Cytat:Originally posted by olaph72@Jul 8 2007, 10:53 PM
A skšd pochodzisz? Uśmiech Ja z Głogowa, ale pięć lat uczyłem się w Sobieszowie, a na weekendy jeŸdziłem wtedy do Zgorzelca Uśmiech

Wakacje,wakacje - Robson - 09.07.2007

Maćku czy to już raj? Uśmiech

Cytat:Originally posted by Andrzej@Jul 8 2007, 11:49 PM
Olapfie , a Ty czasem nie jesteœ teraz w Polsce?????
Niestety nie. Smutny

Cytat:Originally posted by Bart+Jul 9 2007, 07:02 AM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Bart @ Jul 9 2007, 07:02 AM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-olaph72@Jul 8 2007, 10:53 PM
A skšd pochodzisz? Uśmiech Ja z Głogowa, ale pięć lat uczyłem się w Sobieszowie, a na weekendy jeŸdziłem wtedy do Zgorzelca Uśmiech [/b][/quote]
W Sobieszowie? Czyżby w technikum rolniczym?
Jam jeleniogórzanin! Uśmiech