Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Konto Pocztowe Zamiast Ftp - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Fanowskie zasoby (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Wątek: Konto Pocztowe Zamiast Ftp (/showthread.php?tid=513)

Strony: 1 2 3 4

Konto Pocztowe Zamiast Ftp - koobaa - 15.01.2007

Dzięki Macsa! Uśmiech

A propos koncertu z Greek Theatre...
Jakoœć - żyleta. Nie przeszkadza wcale fakt, że to nagranie mono. Co rzuca się w oczy (uszy Oczko)? :
- What it is - jedna z najlepszych wersji jakš słyszałem.
- Mark opowiada bardzo dużo, więcej niż na standardowych koncertach, pierwszy raz pojawia się jego komentarz o próbie odegrania Rudigera, który porównał niechcšcy do Makbetha - podobnie jak podczas pamiętnego wieczoru w Boothbay.
- Jednak najbardziej intryguje mnie fakt, że na tym nagraniu z odsłuchu, oprócz ewidentnych pomyłek Jacksona Browne'a podczas STP, nie słychać bałaganu jaki słychać na tym nagraniu w wersji z widowni. Niedawno mieliœmy okazję słyszeć właœnie STP i Prairie Wedding na tej kompilacji z trasy STP, którš usdostepnił Macsa i tam pod koniec tego utworu była totalna kaszana, tutaj natomiast wszystko brzmi dobrze i nie ma takiego wrażenia.

Robert, w PW podałem Ci namiary alternatywne na ten koncert, jeœli nadal masz problemy by go okiełznać Oczko

Konto Pocztowe Zamiast Ftp - grzegorz - 15.01.2007

To chyba jednak jest stereo, posłuchaj perkusji w 'Money for Nothing'.

Konto Pocztowe Zamiast Ftp - koobaa - 15.01.2007

Cytat:Originally posted by macsa+Jan 13 2007, 01:47 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (macsa @ Jan 13 2007, 01:47 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> - BIA - w dużo ciekawszej wersji , z niesamowitym poczštkiem [/b]
Macsa, jeœli sie nie mylę, na tym koncercie nie zagrano [i]Brothers In Arms, masz jakšœ innš wersję??? Huh Duży uśmiech Może udostępnisz nam? Oczko

Był taki okres na trasie STP (szczególnie w USA), że nie grano BIA żeby - tu słowa Guya Fletchera - "odpoczšć troszkę od tego numeru" - nie wiem co miał Guy na myœli mówišc o odpoczywaniu, ale tak mówił Język .

<!--QuoteBegin-Grzegorz[/i]
To chyba jednak jest stereo, posłuchaj perkusji w 'Money for Nothing'. [/quote]
Pewnie masz rację Grzegorz, ale tak jakoœ płasko mi to brzmi Oczko Poza tym jakoœć bez zarzutu - żyleta Uśmiech

Konto Pocztowe Zamiast Ftp - Robson - 15.01.2007

Nie mogę oprzeć się wrażeniu, że Mark œpiewa tylko dla mnie na tym koncercie Oczko Œwietnie to brzmi. Całoœć jest rewelacyjna. Nigdy bym nie pomyœlal że będe słuchał koncertu MK tak jak słyszy go sam Mistrz Oczko Ale to się dzieje Uśmiech Amerykańskie koncerty rzeczywiœcie były pod wieloma względami zaskakujšce. Wieczór bez Brothers In Arms ? Któż by pomyœlał? A jednak Uśmiech I goœcie: Jackson Browne który œpiewa w refrenie STP więcej niż sam Mark i co akurat nie wiem czy dobrze robi tej pięknej opowieœci Oczko (to była delikatna wersjaUśmiech) a także Bonnie Raitt w dwóch nagraniach. Tak to prawda każdy Markowy Fan powinien mieć to cacko u siebie Oczko

Konto Pocztowe Zamiast Ftp - macsa - 15.01.2007

Cytat: Macsa, jeœli sie nie mylę, na tym koncercie nie zagrano Brothers In Arms, masz jakšœ innš wersję??? huh.gif biggrin.gif Może udostępnisz nam? wink.gif

Kuba - chodziło mi oczywiœcie o Money For Nothing - byłem pod tak dużym wrażeniem, że pomyliłem dwie perełki ze sobš... Błšd poprawiony Duży uśmiech

Swojš drogš to chyba moja ulubiona wersja MFN...

Konto Pocztowe Zamiast Ftp - macsa - 22.01.2007

Na proœbę Kooby na konto wrzuciłem całš audycję Muzyczne Fascynacje z 13.01.2007 r.

Konto Pocztowe Zamiast Ftp - koobaa - 23.01.2007

Dzięki serdeczne Maciek! Uśmiech

Konto Pocztowe Zamiast Ftp - Evelda - 23.01.2007

Z całego serca dołšczam się do podziękowań Uśmiech
Œcišganie większych plików tš drogš wymaga chwili czasu i skupienia Oczko, ale czegóż się nie robi dla takiego Efektu Końcowego! Wywracanie oczami
Z Markowym Pozdrowieniem Uśmiech

Konto Pocztowe Zamiast Ftp - macsa - 23.01.2007

Wiem, że ten sposób udostępniania plików jest dosyć upierdliwy ale na obecna chwilę nie widzę lepszej darmowej alternatywy...

Konto Pocztowe Zamiast Ftp - grzegorz - 23.01.2007

Wrzuciłem na konto audycję-rozmowę z Markiem z 9.03.1992. Plik RAR z 12 kawałkami pod nazwš 'In The Studio'.

Konto Pocztowe Zamiast Ftp - Robson - 23.01.2007

Super Grzegorz ze swej strony bardzo dziękuje Uśmiech

Konto Pocztowe Zamiast Ftp - koobaa - 23.01.2007

Ja oczywiœcie też Uśmiech

Konto Pocztowe Zamiast Ftp - macsa - 23.01.2007

Dokładam się do podziękowań

:wub:

Konto Pocztowe Zamiast Ftp - koobaa - 04.02.2007

Na koncie umieœciłem sesje AOL. Mark udzielił krótkiego wywiadu, a także zagrał Marbletown, oraz z Guyem Wild Theme i Devil Baby. Sesje sš w formacie video i jak dla mnie to perełki Oczko.

Konto Pocztowe Zamiast Ftp - macsa - 05.02.2007

Œwietny materiał - dzięki Koobaa

Duży uśmiech

Konto Pocztowe Zamiast Ftp - macsa - 14.04.2007

Dzięki uprzejmoœci naszego Sułtana - Robsona miałem niebywałš przyjemnoœć posłuchać audycji Marcina Kydryńskiego w całoœci poœwięconš Panu Markowi. Kto by się spodziewał, że człowiek który ponad wszystko stawia muzykę Pata i Stinga jest także tak wielkim miłoœnikiem "Markotnego Marka" jak sam nazywa Naszego Mistrza. Audycja z cyklu "Około Północy" została wyemitowana 7.12.2006 r. i czeka już na chętnych na naszym forumowym koncie pocztowym knopfler@interia.pl

Goršco namawiam do przesłuchania...

Konto Pocztowe Zamiast Ftp - Robson - 14.04.2007

BARDZO DOBRA ROBOTA MAĆKU!!! Oczko Trzeba posłuchać!!! Uśmiech

Konto Pocztowe Zamiast Ftp - Evelda - 14.04.2007

Wielkie dzięki Maćku! Już się (z luboœciš) Markuję Oczko

Konto Pocztowe Zamiast Ftp - dziadek - 14.04.2007

Chyba jednak jeszcze nie pójedę spać...

Konto Pocztowe Zamiast Ftp - anrom - 16.04.2007

A ja sobie przyniosłem do pracy... chyba jednak nie bedę pracować... -_-