Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Wakacje,wakacje - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Pozostałe (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Wątek: Wakacje,wakacje (/showthread.php?tid=439)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Wakacje,wakacje - jambore - 27.08.2006

Cytat:Originally posted by dudageo@Aug 26 2006, 09:15 PM
co prawda po czasie, ale przywoże Wam łyk górskiego powietrza, ale nie takiego wysokogórskiego, lecz zwykłego, beskidzkiego... wróciłem po trzech tygodniach wojaży po południowej Polsce i muszę powiedzieć, że wrażeń, także knopflerowych miałem mnóstwo... ale to na osobne opowieœci Oczko
No to dawaj panie DOKTOR Oczko

Wakacje,wakacje - jambore - 27.08.2006

A tak obok wakacji- może ma ktoœ urlop we wrzeœniu??? Wywracanie oczami

Wakacje,wakacje - olaph72 - 27.08.2006

Ja. Muszę się wyrwać z tej cholernej metropolii, choć na tydzień. Liczę na to, że do pištku uda mi się kupić auto.

Wakacje,wakacje - dziadek - 27.08.2006

Dopiero teraz weszłem w ten temat: To dla mnie była prawdziwa frajda móc goœcić Waldka i poznać częœć jego rodziny, oczy i uszy rozkoszujš się jeszcze otrzymanymi prezentami (serdeczne dzięki!Oczko
A jedno DVD z koncertem MK otrzymałem od Waldka już w Hamburgu: jeżeli dobrze pamiętam to Macsa (pozdrowienia!Oczko miał spory udział w jego "œcišgnięciu". Więc to raczej - ja dziękuję.

Wakacje,wakacje - macsa - 28.08.2006

Wielkie dzięki za pozdrowienia Dziadku...

Zawsze do usług

PG Tips - wyœmienita...

Uśmiech

Wakacje,wakacje - Andrzej - 28.08.2006

Skoro juz o prezentach to ja też male co nie co. Dziękuję Dziadku za prezenty i wspamiały list potrzymujšcy mnie na duchu. Z płytkami strzeliłeœ w dyche, ponieważ poezja œpiewana w stylu Elżbiety Adamiak jeszcze brzmi mi w uszach z czasów kiedy mialem zespół poezji œpiewanej, a repertuar Adamiakowej był w stałym spisie prezentacj. Piosenkę "Nic nie mam" pomiętam i gram na gitarce do dziœ.
Pamiętasz za naszych starych czasów taki Ogólnopolski Konkurs Poezji Œpiewanej - "Spotkania Zamkowe w Olsztynie" ? .....byłem tam jako uczestnik przeszedłszy sito eliminacji, ale ojej nic nie wygrałem.
Ach !!!!!! Te wspomnienia Dziadków na Forum

Wakacje,wakacje - ania - 28.08.2006

Cytat:Originally posted by Andrzej@Aug 28 2006, 02:12 PM
... za naszych starych czasów taki Ogólnopolski Konkurs Poezji Œpiewanej - "Spotkania Zamkowe w Olsztynie" ? .....byłem tam jako uczestnik przeszedłszy sito eliminacji, ale ojej nic nie wygrałem.
a niech mnie :blink: no prosze...super!!! Uśmiech
a co wtedy spiewales Andrzej?

Aniu w Olsztynie gralem jakiœ własny twór muzyczny do słów Jasnorzewskiej, ni cholery już tego nie pamiętam.
Ale mam jeszcze dla Ciebie coœ zwišzane z Rosjš z racji Twoich byłych studiów. Otóż wylšdowalem niegdyœ rownież na festiwalu piosenki Zdradzieckiej , sorry Radzieckiej w Zielonej Górze, a ongiœ był to jeden z najważniejszych festiwali ówczesnej komunistycznej Polski. Œpiewałem wtedy na głosy(a capella) z czterema chłopakami jakšs rosyjskš pieœń ludowš. Na tym festiwalu debiutowała młodziutka wtedy Kayah. Jedno co mnie z niš laczyło to wzrost, natomiast poziom naszych talentow był różny, dlatego ONA dzisiaj œpiewa, a ja piszę(do Ciebie).

No No Andrzeju - to na następnym zlocie musisz nam cos koniecznie zaœpiewać !!

Ja mogę robic chórki - mam już niejakš praktykę Oczko

Macsa !!!!!! po rosyjsku też?????
Mysle,że wczeœniej wypijemy mały saganik i pójdziemy na MAC(K)SA.

Po małym saganiku to mogę nawet po japońsku !!

Na MAC(K)SA pójdziemy na pewno Duży uśmiech

Wakacje,wakacje - dudageo - 28.08.2006

moze pomoc wam po norwesku? spiewalem ze dwa lata temu w norweskiej grupie "krainy lagodnosci" o pieknej nazwie (adekwatnej jak cholera) Vamp Szczęśliwy

Wakacje,wakacje - Andrzej - 29.08.2006

No to mamy tercet, nie mylić z egzotycznym.

Wakacje,wakacje - dudageo - 29.08.2006

jak to nie...! przecież polsko-rosyjsko-norweski to egzotyka na 100%!! Szczęśliwy

Wakacje,wakacje - ania - 30.08.2006

t Uśmiech rlam sie po bibliotece Duży uśmiech
oj oj oj brzuszek mnie rozbolal Oczko Duży uśmiech

jasnorzewska- dziarskie pioro Uśmiech

kto powiedzial, ze byle Język te moje nieszczesne studia zwane rosjoznawstwem :ph34r: one wcale nie byle, tylko takie przerwane na troszke Oczko
bylyby skonczone, gdyby konczyly sie licencjatem, ale nic z tego bo to magisterka.
tak wiec w przyszlym roku wracam do kraka analizowac teksty Paisjusza Wieliczkowskiego tudziez innego mnicha z pskowskiej pieczarki Oczko
ponoc na piateym roku analizuja rusalki Uśmiech Uśmiech Uśmiech Uśmiech tymczasem ciulam na reaktywacje tego jakze zajmujacego kierunku Uśmiech
nie dostalam drugiej dziekanki Smutny

rosyjski :wub: to jest dopiero jezyk! stworzony do spiewania! Uśmiech

z ta 'roznica poziomowa' talentu Andrzej- mozna pieknie spiewac i mozna pieknie pisac Uśmiech :*

polsko-rosyjsko-norweski tercet - brzmi w rzeczy samej egzotycznie Duży uśmiech
chetnie poslucham ...

Wakacje,wakacje - Andrzej - 30.08.2006

Zatem rozpoczynamy próby. Szukamy managera.

Wakacje,wakacje - olaph72 - 31.08.2006

Trasę w Kanadzie macie już załatwionš. Uśmiech

Wakacje,wakacje - dudageo - 01.09.2006

sold out? Szczęśliwy

Wakacje,wakacje - olaph72 - 11.09.2006

Wybrałem się w niedzielę na krótkš wycieczkę do miejsca zwanego Elora Gorge. Miłe urozmaicenie po dłuuuugim bezurlopowym okresie w tym molochu. Wreszcie mogę zaczšć poznawać Kanadę (no dobra, na razie Ontario). Uśmiech

Wakacje,wakacje - ania - 14.09.2006

a ja wczoraj zostalam urzeczona zielenia wzgorz w Holyrood Park w Edynburgu ^_^
ot takie jednodniowe wakacje Szczęśliwy
bylo c Wywracanie oczami downie!!!