Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Ftp Knopfler.pl - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Fanowskie zasoby (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Wątek: Ftp Knopfler.pl (/showthread.php?tid=190)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Ftp Knopfler.pl - Robson - 26.10.2005

Do It!!! BET Oczko

Ftp Knopfler.pl - grzegorz - 26.10.2005

Cytat:Originally posted by Robson@Oct 26 2005, 07:39 PM
Grzegorz ja po prostu przenoszę ruchem myszki dŸwięk i już. Coœ tam mi leci przelatuje i nie wiem jak to się dzieje ale ten dŸwięk po jakimœ czasie już tam jest Duży uśmiech
Niestety musicie wytłumaczyć mi łopatologicznie :wacko:

Poruszałem swoimi zwojami i jeœli za chwilkę pojawi się ''Smal Potatoes" to mi się udało.

Chyba odniosłem sukces. Więc w najbliższych dniach jeœli czasu starczy wrzucę coœ takiego:
FIRST ALBUM DEMO TAPE

On the 27th of July 1977 Dire Straits recorded the now famous demo tapes of five songs:
Wild West End, Sultans of Swing, Down To The Waterline, Sacred Loving and Water of Love.
In what was probably October they recorded:
Southbound Again, In The Gallery and Six Blade Knife for BBC Radio London
and, finally, on the 9th of November demo tapes were made of Setting Me Up, Eastbound Train and Real Girl.

TRACKLIST

01 Wild West End
02 Sultans of Swing
03 Down To The Waterline
04 Water of Love
05 Southbound Again
06 In The Gallery
07 Six Blade Knife
08 Setting Me Up
09 Eastbound Train
10 Real Girl

I jeszcze pytanie czy przy pomocy jakiegoœ programu można ułatwić sobie wrzucanie na serwer?

Ftp Knopfler.pl - BET - 26.10.2005

Tak - sa specjalne progsy do uploadowania na ftp. Polecam CuteFTP Uśmiech Robson - i tak bym wrzucil. to bylo tylko dla podpuchy ;P Ale dzis mam juz tak lacze zapchane ze dam rade dopiero tomorrow. A widzieliscie Let It Be z Ferry Aid z Markiem na gitarce? To jutro zobaczycie Język Pozdrowka!

Ftp Knopfler.pl - koobaa - 27.10.2005

Wow! super Grzegorz Uśmiech to jest dopiero historyczny material....
BET - Lynnot z Mareczkiem jest znakomity, nie slyszalem tego wczesniej...

Wlasnie - ja osobiscie nie mialem za wielu okazji posluchac Markowych "contributions" jesli ktos ma cos gdzie Marek gral goscinnie to bardzo chetnie Język
Pamietam np taki piekny kawalek Joan Armatrading Shouting Stage, z niesamowita partia gitary... wiadomo czyjej... moze ktos to ma?

Ftp Knopfler.pl - Robson - 27.10.2005

"Pamietam np taki piekny kawalek Joan Armatrading Shouting Stage, z niesamowita partia gitary... wiadomo czyjej... moze ktos to ma?"

Dokładnie Kuba! Oczko Jak nie zapomnę (a raczej nie) jutro wrzucę dwa nagrania z udziałem MK. To z płyty The Shouting Stage Joan Armatrading. Oprócz Marka w sesji wzięli również udział Alan Clark i Phil Palmer. Oba utwory sš wspaniałe Uśmiech

Ftp Knopfler.pl - koobaa - 27.10.2005

...niezawodny Robson.... Wywracanie oczami
proponuje zalozyc tam taki folder "MK contributions" - albo wlasciwie po polsku "MK - goscinnie" Oczko wiele, oj, wiele smaczkow tam by sie uzbieralo...

Ftp Knopfler.pl - BET - 27.10.2005

Tak jak obiecalem, wlasnie uploaduje King's call video, let it be z ferry aid oraz teledysk Boom like that. BTW: czy ktos z was widzial ten teledysk gdzies w tv?

Ftp Knopfler.pl - BET - 27.10.2005

UUUUUU pochwalilem sie Smutny Ferry Aid mam na plytce ktorej nie mam obecnie w domciu Smutny Pardon, jak tylko wroci to wrzuce. Mowie oczywiscie o wideo, bo widze ze mp3 juz jest Uśmiech

Ftp Knopfler.pl - dudageo - 27.10.2005

własnie wrzuciłem coœ co mam z "Contributions..." Miłego słuchania... jeszcze będzie...

Ftp Knopfler.pl - dudageo - 27.10.2005

No i jeszcze wrzuciłem Johna I. Oczko

Ftp Knopfler.pl - koobaa - 28.10.2005

Dudageo, jestem pod wrazeniem... Uśmiech juz zapomnialem ile to roznych kawalkow Mark ozdobil swoim graniem. Wiele z nich nie brzmialo by tak znakomicie bez TEJ gitary, albo z czyjas inna Oczko

Np. Valentine Bryan'a Ferry... tamta partia gitary Maestro jest po prostu niesamowita... brzmi jak Pensa (nie?) Moge tego sluchac na okraglo Wywracanie oczami

Dzieki wszystkim za te wszystkie smaczki!

Ftp Knopfler.pl - Hermes - 28.10.2005

Witam

Pomysł z ftp na prawdę przedni. Nie za bardzo mam co dodać, bo moje zbiory to w zasadzie tylko oficjalne wydania ale gdyby ktoœ był chętny na "One Take Radio Sessions" i singiel "The Trawlermans Song" w formacie bezstratnym to chętnie się podzielę. Podobnie z muzykš Cheta Atkinsa.

Jeœli mój post zawiera treœci niepożšdane to proszę administratora o jego usunięcie.

Pozdrawiam

Ftp Knopfler.pl - Robson - 28.10.2005

Ja też bardzo dziekuję za te skarby. Nic tak nie sprawia radoœci jak wspólne dzielenie się. Dołšczam do katalogu <Contributions> dwa nagrania Joan Armatrading z MK. Musicie tego posłuchać!!! Oczko

Ftp Knopfler.pl - dudageo - 28.10.2005

Ktoœ kiedyœ potrzebował "A Shot At Glory"... No więc... bardzo proszę... jest na FTP Oczko

Ftp Knopfler.pl - koobaa - 29.10.2005

hmm.... u mnie tez cos nie gra Smutny

I ja tez Robsonie dziekuje za przypomnienie Joan Armatrading z MK - te dwa utwory to mistrzostwo swiata Uśmiech

Ftp Knopfler.pl - Robson - 29.10.2005

Ja też tak uważam Kuba Oczko Paweł One Take podarował Toloth ale podziekowania chętnie przyjmuje Wywracanie oczami

Ftp Knopfler.pl - BET - 30.10.2005

No problemo - zrzutka to zrzutka. W koncu jestesmy jedna rodzina, nie? Uśmiech

Ftp Knopfler.pl - dudageo - 30.10.2005

Dorzucam i ja! Tylko komu i gdzie?