![]() |
|
Mark W Trójce - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Mark & DS w mediach (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: Mark W Trójce (/showthread.php?tid=133) |
Mark W Trójce - jambore - 01.01.2012 Świetny,początek Mark W Trójce - macsa - 02.01.2012 arkady1976 napisał(a):"Brother in Arms" na 2. w 18 Topie Wszechczasów. Różnica między Zeppami a Dajerami to jedynie 200 punktów przy ogólnej liczbie ponad 6 tyś. oddanych na każdy zespół głosów ! Mogliśmy się bardziej przyłożyć, niewiele zabrakło... Mark W Trójce - numitor - 02.01.2012 macsa napisał(a):Różnica między Zeppami a Dajerami to jedynie 200 punktów przy ogólnej liczbie ponad 6 tyś. oddanych na każdy zespół głosów ! Ale jeden punkt=jeden głos? To chyba nic by nie dało, gdybyśmy się bardziej przyłożyli .
Mark W Trójce - Robson - 02.01.2012 I tak wzniosłem toast za Brothers Jeszce nigdy nie byli na 3. Ważne aby nigdy nie głosować na "Stairway To Heaven"
Mark W Trójce - elsinore - 03.01.2012 18 grudnia przemierzając jak zwykle Polskę z zachodu na wschód słuchałem Sjesty Kydryńskiego. Zagrał Rudiger... po czym skomentował to w sposób moim zdaniem przecudny, a mianowicie stwierdził, (cytat z pamięci oddający sens ale niestety nie dosłowny przekaz) iż jest to utwór tak wspaniale napisany, skomponowany i zaaranżowany, że każdy, kto zajmuje się tym zawodowo może po wysłuchaniu już tylko znieść jajo z zazdrości że to nie on sam takie cudo stworzył...
Mark W Trójce - Robson - 23.01.2012 "Restless Farewell" w wykonaniu MK wczoraj w miniMAXIE. Wreszcie uslyszałem ten kawałek przez radio
Mark W Trójce - CiketT - 02.02.2012 Dzisiaj, 22-23 w Trójce, w audycji "Bielszy odcień bluesa", prezentowane są bluesowe wykonania utworów napisanych przez Boba Dylana. Wśród wykonawców wymieniony został również MK. Bierzcie i jedzcie z tego wszyscy ![]() http://moje.polskieradio.pl/OtherChannels/Trojka.aspx Mark W Trójce - BET - 02.02.2012 slucham. bardzo ciekawe wykonania sie pojawiaja. Mark W Trójce - retro13 - 02.02.2012 no, to przecież były kawałki z Chimes of freedom tej samej gdzie jest knopflerowe Restless * z płyt w zasadzie Mark W Trójce - CiketT - 03.02.2012 "Like a..." z Beck'iem bardziej do mnie przemawia niż oryginał. W godzinie mogło zmieścić się tylko kilka utworów i, niestety zabrakło Restless. Wymienił MK wśród wykonawców, zupełnie tak, jakby miał zamiar puścić ten utwór. Mark W Trójce - retro13 - 03.02.2012 no, Restless z bluesem to jednak niewiele ma wspólnego mi najbardziej podobało mi się stwierdzenie, że Dylan to mistrz wciągającej monotonii
Mark W Trójce - CiketT - 03.02.2012 Wypadałoby uściślić, czy ta monotonia wynika z konstrukcji utworów czy może z chęci na drzemkę po dokonaniu kolejnego kroku w karierze? ![]() Zresztą... MK też potrafi wciągnąć słuchacza w podobny sposób, czego czynienie (już bez żartów) jest dość dużą sztuką i ma jednoznacznie pozytywny wydźwięk w przypadku obu Panów. Mark W Trójce - retro13 - 03.02.2012 komentarz o monotonii nie miał stawac się przyczynkiem do kolejnych porównań BD z MK ja osobiście tę monotonię zauważyłam przesłuchując kilka razy Nettie Moore, ona jest wciągająca, owszem, ale okres wciągnięcią niestety jest ograniczony w czasie.. w tej chwili - mimo że przeżyłam krótką fascynację tym kawałkiem - już do niego nie wracam, po prsotu wystarczy że go znam tak samo jest z Like a rolling.. ******************* Mysle o tym gdzie szukac najgorszej monotonii u MK. Przychodzi mi do glowy Sonny Liston. Ale tu o żadnej motonii w zasadzie mowy być nie może, pieśń ma zbyt dużego nerwa. a w wersji koncertowej to już w ogóle masakra... ale oczywiście ja nie jestem do końca obiektywna jeśłi chodzi o kawałki MK...
Mark W Trójce - BET - 03.02.2012 Retro - posluchaj sobie plyty Oldfielda "The Songs of Distant Earth" - chyba najbardziej monotonna plyta jaka moze byc. A jednoczesnie jedna z najpiekniejszych jakie stoja u mnie na polce.
Mark W Trójce - retro13 - 03.02.2012 chętnie przesłucham nie czynię z monotonii zarzutu, chociaż samo pojęcie ma dość pejoratywny wydźwięk, ale również z własnego doświadczenia znam "monotonię" która denerwuje, ale nie w taki sposób że chce się uciec, tylko właśnie wciąga i przykuwa, unieruchamia .. ( dla mnie osobisty przykład to HM Górecki i jego III Symfonia- chociaż to inna bajka) Mark W Trójce - Robson - 03.02.2012 Wow moja audycja załapała się do Jasia Chojnackiego. Bardzo dobre towarzystwo
Mark W Trójce - retro13 - 03.02.2012 trzeba poprosić Smoka żeby to przeniósł na Trójkę
Mark W Trójce - Teddy - 03.02.2012 BET, namówiłeś mnie! zamówiłem sobie Oldfielda. Nie słuchałem, kupiłem w ciemno jak coś to będzie na Ciebie
Mark W Trójce - SmokEustachy - 03.02.2012 A Amarok? A Voyager? Mark W Trójce - retro13 - 14.02.2012 ta płyta Oldfielda super dzięki, Bet. |