Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Mark W Trójce - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Mark & DS w mediach (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Wątek: Mark W Trójce (/showthread.php?tid=133)

Mark W Trójce - seska - 19.06.2008

Cytat:Originally posted by Marcin_Kr@May 29 2008, 05:37 PM
Dzisiaj kilka minut przed 16 Kaczkowski puœcił w Trójce "Brothers In Arms" w wykonaniu ...Metallicy

Nie słyszałem tego wczeœniej, ponoć nagrali to pół roku temu- œwietny cover nagrany w "stylu" Metallicy
Słyszałem'' Brothers in arms" w wykonaniu Metallicy jak dla mnie to tragedia :o

Mark W Trójce - Robson - 20.06.2008

Cytat:Originally posted by macsa@Jun 19 2008, 09:57 PM
A czy ktoœ słuchał "Jazdę Obowišzkowš" dnia 2 maja 2008 r. ?

...hmmm człowiek, który mówi o sobie, że tak naprawdę to on nie potrafi grać na gitarze...
...a gitara sluży mi tylko do komponowania..." Uśmiech

Jak dla mnie najlepszy wywiad dla polskich mediów. Właœnie przed mikrofonem Piotra Kaczkowskiego - Mark Knopfler. Czas płyty "The Ragpicker's Dream" Nawet kiedyœ chciałem go tu przepisać ale wcišż mało czasu. Może można to jakoœ zeskanowac i wrzucić polecam wszystkim bo wywiad naprawdę jest cenny.

Liczyłem że podczas ostatniego koncertu MK w Polsce Panu Piotrowi uda się spotkać i porozmawiać z Markiem ale ani sluchacze ktorzy ponoć mieli takš możliwosć ani sam Kaczkowski o tym ani słowa. Dziwne. Może do spotkania w ogóle nie doszło bo Pan Piotr ani słowa o tym na antenie :wacko:

Maćku a ja akurat wtedu szedłem w tym czasie na pocišg Uśmiech Co zagrał pamiętasz?

Mark W Trójce - macsa - 20.06.2008

A co miał zagrać ?? Brothersów oczywiœcie Uśmiech

Masz na Chomiku to możesz sobie odœwieżyć...

Mark W Trójce - nikodem - 01.07.2008

dzisiaj dIRE sTRAITS w Trójce

Mark W Trójce - Sultans - 01.07.2008

tak tak Uśmiech na trójce polskie radio, słuchajcie puszczajš dziœ cały dzień na 30 lecie wydanie pierwszej płyty Uśmiech

Mark W Trójce - Robson - 01.07.2008

Poszło miedzy 21 a południem:

What It Is
Yakety Axe
In The Gallery
Once Upon A Time In The West
Tunnel of Love
Romeo And Juliet
Ticket To Heaven

U Piotra Kaczkowskiego fragmenty wywiadu z okresu "The Ragpicker's Dream"
Trochę Shadowsów w wykonaniu MK
Sands Of Nevada
What's The Matter Baby?

Private Investigations

No chyba że coœ przegapiłem
B)

Pięknie grało

Warto słuchać wieczornej Akademii o godz. 22.30 zaprasza Piotr Kaczkowski

ps. Piotr Baron powiedział że nawet jeœli ktoœ nie słucha, nie słuchał DS i nie jest specjalnym fanem, nigdy nie jest przeciw. I ładne listy od sluchaczy.

Mark W Trójce - Ania_M - 02.07.2008

A ja nie miałam wczoraj dostępu do radia.. ratujcie bo utonę we własnych łzach... Duży uśmiech

Mark W Trójce - macsa - 02.07.2008

Nie rycz, mała nie rycz...
ja znam te wasze numery...

(Franek Kimono)

Mark W Trójce - dziadek - 03.07.2008

...twoje łzy lecš mi na koszulę
z napisem M Knopfler gitary mistrz...

Mark W Trójce - Ania_M - 03.07.2008

O mateńko Szczęśliwy

Mark W Trójce - Robson - 03.07.2008

Nie płacz Anka nie płacz... A nieee to zupełnie inna piosenka była Duży uśmiech Miesza mi się we łbie z tego upału Duży uśmiech

Mark W Trójce - Ania_M - 03.07.2008

Wiedziałam że na Was można liczyć i że otrzecie mi łzy Duży uśmiech A przy tym jesteœcie tak bezinteresowni, że przewspaniali.... B)

Mark W Trójce - kuba1313 - 04.07.2008

cały dzionek z DS w trójce jest na chomiku:
dzień z DS
niestety jest zgrany na zywca z reklamami, serwisami .....

Mark W Trójce - macsa - 04.07.2008

Œwietna robota Bartku - dzięki wielkie !!

Mark W Trójce - Robson - 25.07.2008

W ostatnim programie HCH czyli duet Bartek Chaciński, Jacek Hawryluk na tapecie rocznik 1978. I wiadomo pierwsza płyta Dajerów. Bardzo wysoko u prowadzących i właściwie od niej zaczynają ale nic nie prezentującUśmiech Proszą o typy słuchaczy i na koniec programu wygląda na to że to właśnie Jedynka DS byla i jest najważnieszja dla słuchaczyUśmiech

ps. a tak swoją droga panowie grają takie rzeczy że kompleksów się można nabawićUśmiech

Mark W Trójce - Ania_M - 25.07.2008

Ja Trójki nie słucham, ale Jedynka jest dla mnie bardzo ważną płytą, choć nie ulubioną. Ale jednak jest niesamowita, Jedyna, niepowtarzalna... Uśmiech
ps Proszę natychmiast odrzucić kompleksy Uśmiech

Mark W Trójce - macsa - 25.07.2008

Robson napisał(a):ps. a tak swoją droga panowie grają takie rzeczy że kompleksów się można nabawićUśmiech

No w to to ja akurat nie uwierzę, od muzyki Dire Straits mamy jednego, największego fachowca w Polsce - nazywa się Robert Paciorek i zwykle ujawnia się w Radiu Plus Opole.

Koniec kropka.

Mark W Trójce - Ania_M - 26.07.2008

Toż właśnie mówię/ piszę Uśmiech A jaką fajną audycję wspomniany Robert w sobotnie wieczory prowadzi.... Uśmiech I w ogóle nie wiem skąd pomysł o kompleksach Uśmiech
Koniec i dwie kropki Uśmiech

Mark W Trójce - Robson - 16.02.2009

Nie mogłem uwierzyć kiedy wczoraj podczas miniMAXU usłyszałem Leszka Adamczyka największego Sułtana Swingu naszego eteruUśmiech Od raru przypomniały mi się sobotnie poranki i popołudniowe zapraszamy do 3.
Po 22 poszło "We Can Get Wild" "Six Blade Knife" z koncertu Sonny Landretha a także "Money For Nothing" Plastic. I oczywiście wieści z obozu MK że płyta w kwietniu będze ukończona i najprawdopodobniej ukaże się na jesieńUśmiech
Nie wiem czy słuchaliście ale jakoś tak sentymentalnie się poczułem i to było piękne pół godziny. Więcej takich zastępstw Panie PiotrzeUśmiech

Mark W Trójce - Robson - 30.03.2009

Mam nadzieję że Piotr Kaczkowski szybko wróci do zdrawia a wczoraj ponownie zastępowy Leszek Adamczyk. Po 22 poszło "Millionaire Blues" i raz jeszcze "Six Blade Knife" Sonny Landretha a także "Congo Square" z gitarą MK. Na deser "After Midnight" Claptona a właściwie J.J Cale'a z koncertu i ponownie Mark na gitarze. Z więsci z obozu MK oczywiście Leszek Adanczyk zapowiada nową płytę którą Mark szykuje na swoje okrągłe urodziny. Swoją drogą nie miałbym nic pzreciwko gdyby ten album ukazał sie w sierpniu. Ale że premiery w wakacje ukazują się rzadko i tak będzie urodzinowy albumUśmiech